FIVB World Cup

Овај чланак ће помоћи играчима да се информирано кладе на ФИВБ Свјетско првенство, једно од најбољих свјетских првенстава у одбојци. ФИВБ је скраћеница за Међународна одбојкашка федерација основана у Швајцарској 1947. године и водеће је тело одбојке на светском нивоу. Међу бројним одбојкашким првенствима које организују је и Светско првенство за мушкарце које се одржава сваке 4 године.

На овом турниру такмичи се 12 репрезентација које су изабране за најбоља 2 тима из сваке од 5 континенталних федерација, а остале 2 су нација домаћин Јапан и светски шампион из претходне године.

Све што треба да знате о клађењу на ФИВБ Светско првенство

Све што треба да знате о клађењу на ФИВБ Светско првенство

ФИВБ Светски куп се одржава у години пре Олимпијских игара и служи као квалификациони турнир за Олимпијске игре са 2 најбоља тима која пролазе. Прва 3 ФИВБ светска купа одржана су у различитим земљама, али од 1977. године турнир се увек одржава у Јапану.

Наградни фонд је нешто више од милион долара, а победнички тим дели 600.000 долара између својих играча и 30.000 долара дато њиховој федерацији. Тим на другом месту добија 300.000 долара за играче и 15.000 долара за федерацију. Трећепласирани тим добија 100.000 долара између играча и 10.000 долара за своју федерацију.

Све што треба да знате о клађењу на ФИВБ Светско првенство
Формат ФИВБ Светског купа

Формат ФИВБ Светског купа

ФИВБ Светско првенство је један од највећих одбојкашких турнира који укључује 12 репрезентација које играју у периоду од две недеље сваке 4 године у октобру. Сваки дан се игра 6 мечева на више места/градова у Јапану са слободним даном свака 2-3 дана да би се играчи опоравили.

12 тимова је подељено у 2 групе са турнир играо у 2 различите фазе. У првој фази сваки тим игра са сваким од осталих тимова у свом базену. Друга фаза је у којој сваки тим игра са сваким од осталих тимова у другом базену.

Укупни пласман се израчунава на основу меч поена, броја добијених мечева, односа сетова и поена. 2 тима која укупно постигну највећи резултат аутоматски се квалификују за учешће на Олимпијским играма следеће године.

До сада је било 14 светских првенстава ФИВБ, а следеће је требало да буде 2023. Неке репрезентације су се истакле на овим одбојкашким турнирима, а Русија је освојила 6 светских првенстава, а следе Бразил са 3 и САД са 2.

Формат ФИВБ Светског купа
Историја ФИВБ Светског купа

Историја ФИВБ Светског купа

Прво ФИВБ Светско првенство одржано је у Пољској 1965. године и заиста је започето као начин повећања тадашње 2 главне Одбојка турнири тог времена – Олимпијске игре и Светска првенства. Прва 2 Светска првенства била су искључиво за мушкарце, али је 1973. установљено Светско првенство за жене и од тада траје.

Деведесете су биле повећана листа спортских турнира за одбојку оснивањем Светске лиге и Гран прија. Ова додатна такмичења замало су учинила Светско првенство безначајним, али је турнир спашен тако што је промењен на годину пре Олимпијских игара да служи као квалификациони турнир.

Историја ФИВБ Светског купа
Све што треба да знате о одбојци

Све што треба да знате о одбојци

Одбојка је игра која се игра између 2 тима од по 6 играча на терену са мрежом у средини. Игра се састоји од најбољих 5 сетова, при чему се прва 4 сета играју до 25 поена, а пети до 15 поена. Тим мора да победи са 2 поена да би добио сет, али пошто нема ограничења у броју поена који се могу одиграти, сет се може наставити неограничено док се не постигне разлика од 2 поена.

Лопта се сервира преко мреже ударањем лопте руком играча и може је додирнути само 3 пута од стране противничке екипе, што значи да трећи додир мора бити ударац преко мреже. Поени се постижу тако што се лопта приземљи у противничком терену или противничка екипа не може да врати лопту или је удари ван терена.

Све што треба да знате о одбојци
Зашто је ФИВБ Светско првенство популарно за клађење?

Зашто је ФИВБ Светско првенство популарно за клађење?

Било да се играчи кладе на ФИВБ Светско првенство, Светско првенство или одбојкашке лиге, постоји велики број популарних опклада које се могу направити на сајтовима за спортско клађење на мрежи. Најпопуларнија врста кладите се на сајтовима за клађење на мрежи за одбојку је тачка ширења.

Овде се играчи кладе на то колико добро тимови раде, а не на то ко ће победити. Једноставнија опклада која се може наћи на онлајн кладионици је опклада на новчану линију која се једноставно клади на то ко ће бити победнички тим.

За највеће одбојкашке догађаје као што је ФИВБ Светско првенство, кладионици се могу кладити на то ко мисле да ће победити на одбојкашким турнирима. Затим постоје опкладе на више/мање које предвиђају да ли ће укупан број поена постигнутих у мечу бити већи или мањи од броја постављеног у онлајн кладионици.

Такође се могу кладити на то какав ће бити коначан резултат у смислу освојених сетова. Клађење на сет је још једна врста опкладе која се односи на сетове. Ово је место где се играчи кладе на то ко ће победити у првом сету у игри, или колико ће поена бити постигнуто у одређеном сету.

Зашто је ФИВБ Светско првенство популарно за клађење?
Како се кладити на ФИВБ Светско првенство

Како се кладити на ФИВБ Светско првенство

Након што пронађе реномирану веб локацију са одговарајућим лиценцама која нуди одбојку, играч треба да се региструје на сајту, уплати новац на свој рачун, оде до одељка за одбојку, одабере игру, изабере опкладу и потврди опкладу.

Међутим, играчи могу учинити своје опкладе ефикаснијим проучавањем бројних фактора у вези са игром. Кладилац треба да разуме правила игре да би правилно поставио опкладе. Читање о игри и гледање утакмица помоћи ће у том погледу.

Један од најважнијих приступа је истраживање статистике о тимовима и играчима и обавезно праћење најновијих вести у вези са формом тимова и играча, кондицијом, повредама итд.

На пример, ако је кључни играч или либеро повређен, то може негативно утицати на учинак њиховог тима. Други пример је ако се тим познат по свом снажном сервирању игра против тима за који је познато да има слаб резултат у повратку, то би резултирало бољом информисаном опкладом за кладионичара.

Играч такође може да провери код професионалних типстера на мрежи да види да ли су њихови савети слични. Коначно, да искористите предности најбоље шансе, играчи би идеално требало да буду регистровани на бројним онлајн кладионицама, тако да могу лако да играју тамо где се може зарадити највише новца.

Како се кладити на ФИВБ Светско првенство
Најбољи сајтови за клађење ФИВБ Светског купа за 2022

Најбољи сајтови за клађење ФИВБ Светског купа за 2022

Беттингранкер олакшава играчима да пронађу најбољу онлајн кладионицу за њих са својим опсежним прегледима онлајн сајтова. Постоји неколико препоручених сајтова са 1кБет има висок ранг на беттингранкер-у, опслужује 183 земље, 78 валута и 31 начин исплате.

Основан пре 15 година, служи за 29 језика, тако да играчи из целог света могу са сигурношћу да учествују, и има бонус добродошлице до 130 долара. 22 Бет је такође био високо на ранг листи, нудећи приступ многе земље и валуте, као и да су доступне потпуно оптимизоване апликације. Њихова веб страница је доступна на 39 језика из целе Европе, Азије и Африке.

Мегапари је још једна препоручена локација која је релативно нова, али већ постаје омиљена међу купцима широм света. Нуди 100% бонус на први депозит, као и бројне друге промоције. Последње, али не и најмање важно јесте Париматцх који се може похвалити бонусом од 20% готовине. Такође нуди бонусе добродошлице распоређене на првих 5 депозита до укупно 3.000 долара.

Париматцх поседује низ реномираних лиценци, послујући у 8 земаља и 2 језика, енглеском и португалском. Прихвата бразилске реале, одлично ако се кладите из Бразила, као и евре и доларе.

Најбољи сајтови за клађење ФИВБ Светског купа за 2022