Беттинг Оддс

У зависности од тога како их користите, квоте за клађење могу бити неопходне ако волите паметно клађење. Научити како да читате квоте и шта су добре и лоше квоте је од суштинског значаја у клађењу. У наставку смо направили свеобухватан водич о квотама у оквиру клађења. Једна од првих ствари које нови кладионици треба да науче је разумевање квота за спортско клађење. То је кључни корак јер омогућава играчима да одреде колика је вероватноћа да ће се неки догађај десити и које би могле бити њихове потенцијалне награде.

American Football Odds

Лопта се преноси ношењем са собом (јурњавање), или бацањем и додавањем од једног члана своје екипе другом (додавање). 

Прикажи више…
Baseball Odds

Оно што је специфично за бејзбол клађење је чињеница да, обично, нема толико редова као за друге спортове као што су фудбал или кошарка. Већина онлајн кладионица за бејзбол клађење нуди само линију новца, спреад и линије преко/под.

Прикажи више…
Basketball Odds

С обзиром на то, како читати квоте за клађење на кошарку је изузетно важно јер постоје много различитих квота и линије. Од новчане линије, распона поена и укупног броја поена изнад/мање до клађења на одвојене четвртине и полувремена, све је ово само део онога што нуде кошаркашке онлајн кладионице.

Прикажи више…
Biathlon Odds

Иако је и даље спорт на који се клади само мали број играча, биатлон се у пракси показао као одличан за слагање добитних листића, уз бројне различите могућности за зараду. Као и сваки појединачни спорт, бирате спортисту на кога се кладите и он или она постаје ваш фаворит док се трка не заврши.

Прикажи више…
Boxing Odds

Бокс је један од најатрактивнијих спортова икада. Овај спорт има милионе фанова широм света. Пун је драме, емоција и акције које мало спортски догађаји могу понудити. За разлику од других спортова, као што су фудбал, тенис и кошарка, бокс не нуди толико линија за клађење. Међутим, када је велики боксерски меч, многи љубитељи спорта га са интересовањем прате, а има и оних који се кладе на бокс мечеве. 

Прикажи више…
Cricket Odds

Да ли сте знали да је крикет други најпопуларнији спорт на свету? Наравно, само статистички, јер је популаран у Индији, Пакистану и земљама Комонвелта, што не одражава праву слику популарности овог спорта.

Прикажи више…
Football Odds

Фудбал, или познат као фудбал у Северној Америци, је глобално најпопуларнији спорт. С обзиром на то, фудбал је најпопуларнији и када је у питању спортско клађење. Међународни турнири као што су ФИФА Светско првенство, Евро, Копа Америка и УЕФА Лига шампиона су међу најгледанијим спортским догађајима на свету што их чини веома атрактивним за спортско клађење. 

Прикажи више…
Formula 1 Odds

Није тешко схватити зашто је Формула 1 данас једнако узбудљива као што је била у својим славним данима када су легенде попут Ајртона Сене и Михаела Шумахера водиле циркус Ф1. Са технички најнапреднијим аутомобилима на свету, који се могу похвалити апсолутним врхунцем инжењеринга и аутомобилског сјаја, гламура не недостаје. 

Прикажи више…

Horse Racing Odds

Разумевање почетне цене у спортском клађењу
2022-09-14

Разумевање почетне цене у спортском клађењу

Многи људи воле спортско клађење, посебно онлајн спортско клађење. Узбудљиво је, лако и пуно забаве. Такође, ови људи који су клађење на спорт могу постати много богатији преко ноћи ако се кладе на профитабилне спортове са великим приносима. Добро је научити неке савете за спортско клађење пре него што то урадите. Овај чланак се фокусира на почетну цену у спортском клађењу. Узима се у обзир шта је то, како се одлучује и када треба узети, између осталих аспеката.

Водич за одговарајуће клађење за почетнике 2022
2022-08-03

Водич за одговарајуће клађење за почетнике 2022

Клађење на подударање, такође познато као 'лов на бонусе', је јединствени облик коцкања за играче који желе да донесу неризичну зараду користећи понуде својих кладионичара. Као и други подухвати коцкања као што су спортско клађење и играње онлајн казино игара, оно подразумева коришћење најбоље веб странице за клађење доступан. Међутим, за разлику од мејнстрим клађења, коцкари се не ослањају на срећу или искуство. Уместо тога, потребно им је само следеће да би остварили профит:

Најпопуларнија тржишта за клађење на Веббислот-у у 2022
2022-06-15

Најпопуларнија тржишта за клађење на Веббислот-у у 2022

Недавне вести у кладионичарским круговима сугеришу да Веббислот нуди импресиван број тржишта за клађење. Веббислот је у власништву СГ Интернатионал ЛП и регистрован је у Шкотској, УК. Сајт за клађење је покренут 2018. године и за неколико година колико ради, већ је стекао име у висококонкурентној Спортско клађење индустрија. Опсег тржишта клађења Веббислот-а остаје кључна атракција међу кладионицима. Овај текст испитује нека од најпопуларнијих тржишта клађења на Веббислот-у.

Које су квоте за спортско клађење?

Које су квоте за спортско клађење?

У почетку може изгледати збуњујуће, али овај водич за квоте треба да помогне играчима да разумеју. Током година, начин на који спортске кладионице генеришу квоте и линије за клађење се драматично променио.

Старошколски кладионичари из Вегаса раније су доминирали тржиштем спортског клађења, али много се променило од увођења интернет кладионица и финог подешавања софтвера и алгоритама за спортско клађење.

Оно што се није променило је главни циљ који су кладионице поставиле од раних дана спортског клађења: балансирати акцију на обе стране опкладе. Међутим, квоте немају намеру да одражавају праву и тачну вероватноћу било ког догађаја.

На крају крајева, клађење када верујете да постоји разлика између стварне шансе за догађај и подразумеване вероватноће добијене од линије клађења је једна од најбољих тактика за стицање предности над вашим онлајн кладионицама.

Важно је схватити да је примарни циљ креатора квота да смање ризик ваше кладионице, а не да дају тачну (или вероватну) слику стварности. - попут менаџера ризика и стручних прогнозера спорта.

Сврха квота је да подстакне једнаку акцију са обе стране спортске линије. У идеалном случају, спортска кладионица би имала сличан обим клађења на обе стране опкладе и профитирала 5-10 процената на соку (или 'виг') било да победи или изгуби.

Које су квоте за спортско клађење?
Објашњене квоте за спортско клађење

Објашњене квоте за спортско клађење

Разумевање како квоте у клађењу могу помоћи играчима да направе мудрије опкладе, повећају своје шансе за победу и на тај начин појачају уживање у игри.

Квоте су такође важне за сајтови за клађење јер балансира обе стране опкладе, што значи да кућа и даље добија своје.

Да бисте профитирали од спортског клађења, морате разумети разлику између квота и вероватноће. Шансе нису увек директан приказ шанси да се било шта деси или да се не догоди, иако су то двоје у суштини повезани.

Једноставно речено, вероватноћа у спортском клађењу је субјективна. Када је у питању предвиђање вероватног исхода утакмице, и кладионици и онлајн кладионичари ће имати супротна гледишта.

Вероватноће се углавном крећу између 5% и 10%, при чему су неки случајеви мањи, а други већи. Прављење тачних процена вероватноће резултата, а затим процена да ли шансе тог исхода нуде вредност опкладе, кључ су за успешно спортско клађење.

Објашњене квоте за спортско клађење
Како функционишу квоте за спортско клађење?

Како функционишу квоте за спортско клађење?

Па како функционишу квоте за клађење? Износ исплаћен на добитне опкладе је одређен квотама за спортско клађење. Због тога се обично називају „ценом опкладе“

Опклада може имати или квоту или квоту против цене. Квоте на значи да су потенцијални добици мањи од износа који су постављени, а квоте на значи да ће износ који кладионици могу да добију бити већи од онога што су платили.

И даље ћете зарађивати ако добијете квоту на опкладу јер се ваш почетни депозит враћа, али ћете морати да ризикујете више него што можете да добијете. Пошто је већа вероватноћа да ће победити, велики фаворити често имају квоте. Када коцка има веће шансе за губитак него за победу, то се назива квота против.

Могуће су чак и новчане шансе. Добитна опклада на једнак новац ће исплатити тачан износ опкладе плус почетни улог. Као резултат тога, ефективно сте удвостручили свој новац. Запамтите да што су шансе веће, то је мања вероватноћа да ће коцка добити, али је већа исплата.

Како функционишу квоте за спортско клађење?
Разумевање типова квота за спортско клађење

Разумевање типова квота за спортско клађење

Подразумевани формат квота може да се разликује у зависности од региона. С друге стране, сајтови за коцкање то олакшавају тако што жељно прихватају играче који желе другачију структуру квота тако што им дозвољавају да прилагоде формат квота формату на који су навикли. Неки од најбољих сајтова за клађење нуде чак и разне врсте квота.

Формати квота за спортско клађење кроз које ћемо проћи су најчешћи у Сједињеним Државама, Уједињеном Краљевству и Европи – Монеилине, Децимал и Фрацтионал квоте.

  • Монеилине квоте су најпопуларнији у Америци и раде другачије за миљенике публике и аутсајдере.
  • Фрацтионал квоте су такође често познате као британске квоте, УК квоте или традиционалне квоте.
  • Децималне квоте сматрају се форматом клађења који је најлакши за разумевање. Најпопуларнија је у Европи, Канади и Аустралији, али већина кладионичарских кладионица нуди опцију приказивања квота у формату децималних квота.
Разумевање типова квота за спортско клађење
Како читати квоте за клађење?

Како читати квоте за клађење?

Ако нисте сигурни шта видите када гледате квоте за клађење, онда не можете тачно да пронађете вредност на тржиштима клађења, што је кључ успеха у спортском клађењу.

америчке шансе

Америчке квоте се прилично разликују од других формата клађења јер обично наглашавају фаворита и аутсајдера.

Шансе за победу фаворита ће обично бити приказане са знаком ' - '. Број поред њега показује колико би кладионичар морао да се клади да би освојио 100 долара.

Цифра аутсајдера ће бити наведена са знаком '+', који показује колико ће играч освојити ако уложи 100 долара.

На пример, тим А је фаворит за победу у недељној утакмици са квотом -110. Ако кладионици ставе опкладу од 110 УСД на Тим А, добиће 100 УСД и вратити опкладу од 110 УСД, за укупно 210 УСД у исплатама.

У случају аутсајдера, рецимо да играч стави 100 долара на тим Б са квотом +240. Ако тим Б победи у игри, добиће 240 долара плус оригиналну опкладу од 100 долара. Ово даје укупну исплату од 340 долара.

Фрацтионал квоте

Ове квоте представљају нето суму коју ће кладионичар добити ако победи након урачунавања свог улога.

За илустрацију, рецимо да утакмица у петак увече између тима А и тима Б има 5/1 и 1/5, респективно. Ако кладионик плати 5 долара у тиму А и они изађу као победници, узимамо 5 долара и множимо са пет, што је бројилац квота.

Према томе, њихова опклада за Тим А ће вам донети 25 долара плус вашу оригиналну опкладу од 5 долара — укупна исплата од 30 долара.

Опклада на тим Б са квотом 1/5, с друге стране, враћа само 1$ за сваких 5$ уложених. Ово одговара укупној уплати од 6 долара за улог од 5 долара.

Разломци се најчешће користе у коњским тркама. Дакле, ако кладионик уложи 50 долара на Нобле Феет при 20/1 и Нобле Феет победи, добиће вашу првобитну опкладу помножену са квотом, што је 50 пута 20. Према томе, добиће 1000 долара на вашу опкладу плус опкладу од 50 долара за укупно 1150 долара исплате.

Децималне квоте

Децималне квоте су једноставније квоте за клађење од друге две. Цифра назначена за децималне квоте је тачан износ који ће бити исплаћен ако је опклада победничка. Претпоставимо да борба у суботу увече има 2,0 шансе за борца А и 5,5 за борца Б.

Ако играч уложи 100 долара на борца А и победи, 100 долара ће бити помножено са квотом, у овом случају, 2,0. Стога ће њихов укупан добитак и исплата бити 200 долара. Ако се кладе на борца Б са истим износом, добијају укупну исплату од 550 долара.

Како читати квоте за клађење?
Различите спортске квоте

Различите спортске квоте

У теорији, квоте се могу приказати у било ком формату, без обзира на игру. Међутим, у ствари, локација намењене публике ће имати утицаја.

Пошто је популација гледалаца углавном смештена у Сједињеним Државама, квоте за НФЛ ће скоро увек бити приказане (барем у почетку) у америчком формату.

Различите спортске квоте
Како читати фудбалске квоте

Како читати фудбалске квоте

Фудбал је један од најпопуларнијих спортова на које можете да се кладите у Уједињеном Краљевству, где кладионичари троше 40% свог новца уложеног на прелепу игру.

Велики број мечева је подржао раст индустрије, омогућавајући кладионицима да играју на широком спектру тржишта, са многим сајтовима за клађење који нуде јединствене промоције и конкурентне квоте.

Прво што треба схватити је да у фудбалу не постоје загарантоване опкладе. Играчи могу да истражују онолико колико желе и знају све што треба да знају о игри, али је резултат изненађења и даље могућ.

Због тога би играчи требало да искористе своје знање о фудбалском клађењу како би одабрали игру и кладили се на коју желе да се кладе. Једноставније опкладе, као што су опкладе на меч или тржишта стрелаца, и оне са мањим ризиком, као што је нерешена опклада, боље ће одговарати мање искусним кладионицима.

Кладионици би требало да се коцкају само на лиге и тимове са којима су упознати, у супротном ризикују да изгубе новац јер не могу бити сигурни да ли опклада има вредност.

На пример, љубитељу фудбала који помно прати Премијер лигу било би боље да се клади на ту лигу која му је позната, а не на лигу која му није позната другде у свету.

Сада постоји много статистика доступних на бесплатним сајтовима које сваки играч може погледати, што им може помоћи да схвате нека од прецизнијих тржишта реквизита која су сада доступна у многим кладионицама.

Како читати фудбалске квоте
Како функционишу квоте за крикет

Како функционишу квоте за крикет

Квоте за клађење на крикет су у срцу свега што има везе са тим клађење на крикет, и немогуће је бити успешан у клађењу без разумевања шта функционишу квоте за клађење.

Ограничени мечеви су директне директне игре, док тест мечеви имају потенцијал за реми. Квоте су у суштини нумерички приказ вероватноће одређеног догађаја на основу претходних опклада.

Ако се кладионици коцкају против популарног мишљења, њихове шансе су мале, али ће освојити много новца ако су у праву,

Правило је да се кладионици кладе само на тимове са којима су упознати; у супротном, ризикују да изгубе новац јер не знају да ли опклада нешто вреди.

Како функционишу квоте за крикет
Разумевање квота за коњске трке

Разумевање квота за коњске трке

Запамтите да су шансе коња за победу, као и износ новца који треба да буде исплаћен ако и када победи, одређене вероватноћом.

Традиционалне квоте дају кладиоцима прилику да виде какву процентуалну шансу компанија за клађење на мрежи или индустрија у целини даје коњу, за разлику од пари-мутел система, где о исплати у суштини одлучују сами играчи као целина на основу тога како колико новца је у базену и колико је опклада на сваког коња положено.

На пример, коњ од 5-1 можда на први поглед не изгледа као да је далеко, али помножите то са стандардним улогом од 1 долара и поделите 100 са тим бројем. Као резултат тога, дељење 100 са 6 даје овом коњу стопу успеха мању од 17%.

У коњским тркама, шанса од 17 процената за победу није страшна; хајде да се суочимо са тим, могло би бити 20 тркача у пољу, и сваки би имао само 5% шансе да победи да су сви једнаки.

Међутим, имајте на уму да ако квоте коња имплицирају да има 17 процената шансе за победу, он такође има 83 процената вероватноће да изгуби, тако да кладионици морају да држе разумне улоге и бројке на њиховој страни.

Разумевање квота за коњске трке
Како функционишу УФЦ квоте

Како функционишу УФЦ квоте

Већина квота за спортско клађење се приказује на исти начин. Знак минус (-) означава фаворита, док знак плус (+) представља аутсајдера. Играчи ће такође приметити да се већина квота израчунава на основу опклада од 100 долара.

Ако играчи виде +110 или -110, то означава виг - износ који је прикупила кладионица - је 10 долара. Спортске кладионице морају да остваре профит да би остале у послу, тако да је сок обично између 5 и 10 долара.

На пример, УФЦ играчи могли би видети квоте за меч између Конора Мекгрегора и Хабиба Нурмагомедова са квотама од +125 и -155, респективно.

Ако би се кладили на фаворита, морали би да уложе 155 долара да би освојили 100 долара. Супротно томе, ако се играчи кладе на аутсајдера (МцГрегор), они морају да уложе само 100 долара да би освојили 125 долара.

Најбољи УФЦ борци су разнолики, али без обзира колико је борац одличан, сви имају предности и мане. Ово је видљиво у стилу борбе борца. Кладионици треба да одвоје време да проуче различите приступе сваког борца и како они међусобно делују.

Док борац обично може да контролише темпо борбе, показивање рањиве мане против погрешног противника може резултирати разарајућим губитком за фаворита и исплатити добро коцкање у недостатку.

Како функционишу УФЦ квоте