Клађење на Grand National на мрежи

Гранд Натионал је коњска трка са хендикепом која се одвија на стази од четири и по миље. Тако је то једна од најдужих трка која се одржавају у Уједињеном Краљевству и Ирској. Хендикеп трка је она у којој се сваком коњу додељује тежина коју треба да носи. Обично је то џокеј и сви додатни тегови причвршћени за седло. На основу претходних турнира коњских трка, постоје коњи који завршавају истовремено.

Међутим, на Гранд Натионал-у, исцрпљујући маратон тестира услове за трке коња. У трци има до 40 коња и 30 ограда за скок. Свашта се може догодити јер ће неки коњи бити спремнији од других. Такође, неки неће наступити на најбољи могући начин тог дана. Опет, постоји толико много варијабли које треба узети у обзир. Иако је било блиских завршница, неуобичајено је видети више од два или три коња у борби када очисте последњу ограду.

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Историја Великог националног

Историја Великог националног

Велики национални фестивал има дугу историју која сеже још од раних 1800-их. Лутрија је освојила први Гранд Ливерпоол Стееплецхасе у фебруару 1839. Ово је трка која је касније добила име Тхе Гранд Натионал. Коњи су морали да прескоче камени зид, затим пређу поље и заврше прескочивши две препреке.

После четири године такмичења између тежине и узраста, познати хендикеп г. Едвард Вилијам Тофам, угледни хендикеп, променио је Гранд Натионал у трку за хендикеп 1843. Породица Топхам је држала велике површине у Ејнтрију. Године 1949. купили су тркалиште у потпуности од лорда Сефтона, који је закупио земљиште од почетка стазе 1829.

Данас, Јоцкеи Цлуб Рацецоурсес поседује и управља Аинтрее, једним од 15 тркачких стаза које води подружница Тхе Јоцкеи Цлуб. Гранд Натионал 2014 је по први пут имао наградни фонд од седам цифара. Гранд Натионал је потпуно ненаписан и потпуно очаравајући, са историјом неочекиваних победа и фантастичних прича. Постоји велика награда у борби џокеја. Али награда није фиксна; сваки пут се мења. Наградни фонд од милион фунти (1.311.800 долара) у издању за 2017. највреднија је трка у скоковима у Европи до сада.

Историја Великог националног
О Великом националном

О Великом националном

Гранд Натионал представља изазове и опасности. Ово ставља на тест вештину и храброст џокеја свих нивоа искуства. Стаза, која има облик неправилног троугла, мора се завршити два пута.

Након низа промена, ограде у Аинтрее-у нису тако опасне као што су раније биле. Ограде су најтеже познате баријере у индустрији. Ове баријере су довољне да узнемире сваког џокеја. Бецхер'с Броок и Валентине Броок, које су 6. односно 22. ограда трке, нису највеће. Међутим, они су најтежи. Слетање је десет инча ниже од стране за полетање.

Поток је добио име по џокеју капетану Мартину Бечеру. У овом тренутку је пао и склонио се у поток да би се клонио линије повреде. Поток заљубљених је добио име по коњу за којег се верује да је скочио поток уназад 1840. године. Коњ се највероватније окренуо у ваздуху да би оставио утисак да је слетео првим задњим ногама.

Столица је највиша ограда на стази са висином од пет стопа и два инча. Фоинавон ограда је међу најмањим оградама. Име је добио по ударцу 100/1 освојеном овде 1967. након избегавања ужасног гомилања. Коњи морају скренути оштро улево након што пређу баријеру од пет стопа.

О Великом националном
Зашто је Гранд Натионал популаран?

Зашто је Гранд Натионал популаран?

Од 1960. Гранд Натионал се преноси уживо на телевизији Велика Британија на бесплатној земаљској телевизији. До 2012, Гранд Натионал је била најпознатија светска трка коња, са 40 коња који су се такмичили на потезу од четири и по миље на 30 Гранд Натионал ограда у Ејнтрију.

Више од 500 милиона људи из 140 земаља присуствује Ејнтријевом тродневном Гранд Натионал догађају сваке године, а очекује се да издање 2022. године неће бити другачије. Фестивал редовно привлачи преко 150.000 љубитеља трка, а карте за баријере и угоститељске просторе и даље су доступне. ИТВ и Рацинг ТВ су постављене за емитовање уживо.

Зашто је Гранд Натионал популаран за клађење?

Популарност Гранд Натионала као догађаја за клађење првенствено је последица традиције. То је једина трка у години где људи који никада нису или можда повремено кладити се на коње ставиће опкладу. Због великог поља и велике удаљености, то је више лутрија него други догађаји, што је резултирало победом коња са огромним квотама - тек 2009. године, када је Мон Моме победио са 100/1.

Када се кладе на Гранд Натионал, људи могу изабрати коња на основу боје џокејске свиле или коња чијем се имену диве. Много више ће учествовати у наградној игри на послу или са пријатељима, у којој сваки учесник плаћа стартнину и насумично добија коња за навијање у примарној трци. Гранд Натионал је популарнији од било које друге трке због ових фактора.

Зашто је Гранд Натионал популаран?
Како се кладити на Гранд Натионал

Како се кладити на Гранд Натионал

Коњске трке сајтови за спортско клађење на мрежи може пружити фановима приступ целом свету клађења на коњске трке. Модернизација клађења на коњске трке омогућила је људима који се никада нису бавили овим спортом да постану специјалисти. Али важно је имати на уму да је то процедура коју треба упознати пре почетка.

Улагање играча је двоструко ако се кладе на коња у оба смера. Половина новца се клади на коња који ће победити. Друга половина се клади на коња који ће завршити у прва три. Међутим, кључно је запамтити правила клађења у оба смера.

Директне опкладе на ову или било коју другу коњску трку су најпопуларнија опклада. Појединци могу изабрати коња за победу или пласман са овим опкладама. Играчи могу да се кладе на победника и место са опкладом у оба смера. Директне опкладе су једноставне за разумевање.

Која је стратегија да се кладите на Гранд Натионал?

Опкладе на акумулатор могу постати прилично компликоване. Играчи могу освојити акумулаторе само ако су испуњени сви делови опкладе. Ако особа може постићи резултат помоћу акумулатора, готовинске предности могу бити значајне.

Тхе стратегије клађења јер се раса у лову веома разликује од расе у равној раси. Зато би играчи требало да почну да траже коње који су учествовали у прошлим догађајима лова на велике удаљености и који су доследно остајали на циљној линији. Таква стручност ће им помоћи да прођу кроз Гранд Натионал, дајући им шансу да је освоје.

Како се кладити на Гранд Натионал
About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović