ATP Tour

АТП је скраћеница за Удружење тениских професионалаца, које организује АТП турнеју. Турнеја се фокусира на глобално професионално мушко тениско коло. Турнеја се заправо састоји од неколико различитих турнира, укључујући Гранд Слам турнире и неколико АТП брендираних турнира, као што су АТП финале, АТП куп и АТП 250 серија.

Из тог разлога, турнеја се одржава на локацијама широм света кроз тениски календар. То је веома престижна турнеја и играчи се све време такмиче да освоје бодове који ће им донети пласман за следећу тениску сезону.

Историја АТП Тоура

Историја АТП Тоура

Наградни фонд за турнеју варира јер ће сваки турнир имати свој наградни фонд. Више информација о томе можете пронаћи на веб страницама за појединачне турнире. На пример, новчана награда за АТП куп 2022. је 10 милиона долара. Играчи добијају и накнаду за учешће и новчану награду. Ту је и новчана награда за тимове у АТП купу.

АТП је започео свој живот 1972. године и креирали су га врхунски тениски професионалци тог времена. Играч је те године одржао састанак на степеништу на УС Опену како би разговарао о својој жељи да имају удружење играча. Џек Крамер је изабран за извршног директора, а Клиф Драсдејл је постао председник. Циљ је био да се побољша игра за играче.

АТП је креирао систем рангирања који је анализирао учинак играча и одређивао улазак играча на различите турнире на турнеји. Рангирање је ступило на снагу следеће године и исти систем рангирања је на снази до данас. Петнаест година, мушки тениски круг је надгледао АТП, заједно са Међународном тениском федерацијом и низом различитих директора турнира.

Историја АТП Тоура
Нови правац

Нови правац

Упркос чињеници да су играчи помогли у стварању АТП-а, и даље су осећали да немају довољно гласа и да су желели више контроле. 1988. године, такође на УС Опену, извршни директор АТП-а, Хамилтон Џордан, одржао је конференцију за штампу на паркингу.

Проблеми са турнејом су изнети као и прилике. Један који је јасно идентификован је стварање нове АТП турнеје. Играчи су то подржали и њих 24 се пријавило за нови АТП Тоур 1990. године.

Нови правац
Све што треба да знате о тенису

Све што треба да знате о тенису

Тенис је дуго био веома популаран спорт код гледалаца. То је такође један од најстаријих спортова у околини, који је играо у мало другачијем облику од стране Хенрија ВИИИ у 16. веку. Турнири попут Вимблдона постоје већ више од једног века и појављују се у великим спортским догађајима као што су летње олимпијске игре.

На већини турнира се мушки мечеви играју преко пет сетова, док се женски мечеви играју у три сета. Турнири такође садрже неке од најновијих технологија, које могу мерити брзину сервиса и прецизно мерити где лопта слети.

Турнири се одржавају у земљама широм света и постоје догађаји и за мушкарце и за жене, са опцијама дублова и мешовитих парова који су укључени у већину турнира. Сви главни турнири се преносе на телевизији, а неки од најбољих играча ће учествовати и на мањим, више локалних турнира током целе године. Гренд слем догађаји су увек добро посећени и преносе се широм света.

Све што треба да знате о тенису
Зашто је АТП турнеја популарна за клађење?

Зашто је АТП турнеја популарна за клађење?

АТП турнеја нуди много могућности за различите врсте опклада. Пошто се турнеја не заснива само на једном појединачном турниру, особа која се клади има могућност да се клади на само један меч, један турнир или целу турнеју.

Они могу изабрати да прате напредак одређеног играча, земље или тима. Комбинације су готово бескрајне. Интернет сајтови за спортско клађење ће укључити много детаља и анализа, што је за њих од суштинског значаја када одређују које квоте треба да буду понуђене.

Како АТП турнеја укључује много тога различити турнири, шансе ће се мењати током читавог периода. Како играчи побеђују или губе, њихове квоте ће се мењати и сајтови за спортске кладионице ће то пратити за своје клијенте, тако да нема захтева да клијент сам ради било какву врсту прорачуна.

Зашто је АТП турнеја популарна за клађење?
Најбоље тениско првенство

Најбоље тениско првенство

АТП турнеја је такође привлачна за кладионичаре јер је један од највећих спортских догађаја и фокусира се на елитне мушке играче. Ово су врхунска имена у спорту и гледаоци ће гарантовано гледати одличан меч када се боре један против другог.

Пошто се састоји од највећих тениских догађаја, биће много разноврсности у мечевима и гледаоци ће моћи да уоче и долазеће таленте.

Најбоље тениско првенство
Како се кладити на АТП турнеју

Како се кладити на АТП турнеју

Први корак за клађење је да погледате сајтове за клађење на мрежи. Постоји неколико које можете изабрати и сви ће понудити мало другачије карактеристике. Најбоља тениска првенства су обично укључена на свим сајтовима за спортско клађење, тако да ће већина догађаја АТП турнеје бити доступна кладионицима. Сви ће понудити мало различите шансе на играче и догађаје, али већина ће бити слична у погледу на потенцијалне исходе.

Када кладионичар пронађе најбољу кладионицу за њих, потребно је да се региструје. Процес је прилично лак. Кладилац ће морати да подеси налог на мрежи пратећи кораке наведене на сајту. Неки сајтови могу захтевати од корисника да потврди своју адресу и старост пре него што се процес регистрације заврши. Затим треба да одреде како ће додати средства на свој рачун да би могли да заврше своје опкладе.

Како се кладити на АТП турнеју
Постављање опкладе

Постављање опкладе

Кладилац треба да размотри квоте које се нуде и да размисли да ли жели или не да се клади на појединачни меч или исход турнира. Квоте ће се мењати у зависности од учинка играча или тима на другим тениским турнирима који су део АТП тура.

Интернет странице за клађење олакшајте стварну опкладу. Кладилац додаје колико жели да се клади и моћи ће да види све своје тренутне опкладе на свом виртуелном листићу за клађење.

Постављање опкладе
Најбољи сајтови за клађење на АТП турнеји у 2022

Најбољи сајтови за клађење на АТП турнеји у 2022

Клађење на турнире је веома лако када кладионичар има приступ неким од најбољих онлајн кладионичарских сајтова. Сви ће имати листу спортских турнира који су актуелни или који долазе у будућности, а неки ће чак и детаљно објаснити спортове како би помогли кладиоцу да разуме правила.

Бетсафе и 888Спортс су међу најбољим сајтовима са добром онлајн кладионицом. Играчи ће пронаћи сајтове за лаку навигацију и употребу. Виллиам Хилл је добро познат по спортском клађењу као што су тениске лиге. Тениски онлајн турнири се такође могу наћи на другим сајтовима као што су Дафабет и Бетфинал.

Бетфресх и Мр Греен ће такође имати главне тениске турнире као део своје листе спортских турнира. Неки сајтови могу бити специфични за земљу и имају ограничења у погледу тога где се њихови клијенти могу налазити, али постоји неколико међународних сајтова који су доступни играчима са различитих локација.

Најбољи сајтови за клађење на АТП турнеји у 2022