World Baseball Classic

Светски бејзбол класик се обично скраћује као ВБЦ. Првенство је годишња међународна бејзбол манифестација која се одржава од 2006. Главне бејзбол асоцијације подржавају највеће спортске догађаје у различитим нацијама. Међу њима је једна од највећих спортских лига; Мајор Леагуе Басебалл и њено удружење играча.

Друга велика спортска првенства у бејзболу која подржавају догађај су јапански НПБ и корејски КБО. Такође, постоји неколико професионалних бејзбол организација и синдиката играча широм света који подржавају догађај. Други ВБО одржан је 2009. Наредни турнири су одржавани у интервалима од четири године. ВБО је био почетни међународни бејзбол догађај који је укључивао актуелне играче великих спортских лига. Светски бејзбол класик има за циљ да промовише игру широм света и пружи платформу за такмичење у којој ће бити најбољи играчи широм света.

Према резимеу међународних намера МЛБ-а, Светски бејзбол класик ће се вратити 2023. Дошло је до одлагања издања за 2021. због глобалне пандемије. Повратак ВБЦ-а ће довести до краја шестогодишње паузе на светском турниру.

Сједињене Државе су актуелни светски шампион у бејзбол класику. ВБЦ је такође два пута освојио Јапан и Доминиканска Република. Не постоји фиксни наградни фонд за овај турнир. Добици варирају у зависности од прихода за свако издање.

Section icon
Историја светског класика бејзбола

Историја светског класика бејзбола

Амерички МЛБ и МЛБПА објавили су намере за турнир маја 2005. Лига је покушавала да организује турнир претходних година, али је било неких кашњења. Ова кашњења су настала због разговора са укљученим удружењима и санкционисања ИБФ-а. У почетку су власници тимова одбили позив. Такође, синдикат играча је имао забринутост око времена одржавања догађаја.

Слично, дошло је до сукоба између јапанске федерације и удружења њених играча. Међутим, 16. септембра 2005. НПБ је званично обавестио МЛБ да је прихватио понуду након четири месеца разматрања почетка и заустављања. Нажалост, у надоградњи распореда, било је недоумица у вези са учешћем Кубе због санкција Сједињених Држава. Због тога је дошло до пораста значајних претњи отказом. Међутим, турнир је потврђен само неколико недеља пре него што је почео.

Избор учесника

Избор оригиналног списка турнира био је по позиву. Намјере су биле да се укључе све значајне међународне бејзбол нације. То су биле нације које су створиле значајан број професионалних спортиста. Пре издања 2017, критеријуми за квалификацију су ревидирани. Резултат је био мало измењен списак земаља учесница.

Пакистан је заменио Тајланд у ономе што је био њихов први пут. Израел и Јужноамеричка Колумбија такође су остварили дебитантске квалификације за главни догађај. Обојица су освојили своје фондове на Светским класичним квалификацијама за бејзбол 2017. одржаним претходне године. По први пут, Сједињене Државе су победиле у финалу, победивши Порторико са 8-0 у финалу, упркос томе што се овај поновљен у финалу.

Преглед бејзбол спорта

А бејзбол игра укључује два тима од по девет играча. Ови играчи се поклапају на пољу у облику дијаманта које има четири беле основе. Оријентација ових основа је квадратна док је дијагонална линија вертикална. Када утакмица почне, три играча ударајућег тима се искључују. Као ударачи, играчи изазивају да избију лопту из држања екипе која се налази на терену. Након што то ураде, заврше читав круг око база да би постигли "трчање". Победнички тим мора постићи највише трчања у девет ининга.

Историја светског класика бејзбола
Зашто је светски бејзбол класик популаран?

Зашто је светски бејзбол класик популаран?

Списак спортских турнира узима у обзир огроман атлетизам играча такмичарских тимова. Међутим, бејзбол је заснован на унутрашњој способности коју играчи морају сами да савладају. Игра захтева друге вештине као што су стратегија, стрпљење и способност брзог реаговања под принудом. Ови фактори су разлог зашто играчи различитих облика и величина могу уживати у игри.

Бејзбол је лежеран за разлику од великих спортских догађаја. Нема временског ограничења. Бејзбол одлучује када ће га назвати на дан. Ово је за разлику од многих спортских онлајн турнира које навијачи прате. Обично, бејзбол утакмица захтева од тимова да оду до 27 аута за што је могуће краће време. Сваки потез, палица и бејзрунер се рачунају у бејзбол утакмици, чинећи сваки посед занимљивим. Сваки тренутак игре захтева од играча да дају све од себе.

Зашто је овај турнир популаран за клађење?

Дужина претходних лига омогућава доста времена за тестирање метода и праћење података и трендова. Играчи могу да прикупљају информације како би побољшали своје шансе на сајтовима за спортско клађење на мрежи. Бејзбол је више серија индивидуалних игара. Ово је слично највећим спортским догађајима на свету. Насупрот томе, тимски оријентисане игре би могло бити тешко разбити због многих компоненти које се истовремено крећу које утичу на било коју игру.

Зашто је светски бејзбол класик популаран?
Како се кладити на Ворлд Басебалл Цлассиц

Како се кладити на Ворлд Басебалл Цлассиц

Стотине добитних система и метода клађења су већ осмишљене. Клађење на спортске турнире једноставно треба да корисници ураде нека истраживања о тимовима који су укључени. Затим бирају систем који користи статистику коју могу лоцирати и разумети. Играчи могу покушати да открију предстојеће мечеве који спадају у оквире система.

Стратегија клађења на Ворлд Басебалл Цлассиц

Интернет сајтови за спортско клађење применити систем новца у бејзбол клађењу. Примењује хендикеп поен-ширења где обе стране почињу на -110. Постоји аутсајдер и фаворит, а квоте представљају највероватнији исход. Кладилац бира један од два тима који ће победити и добити исплате у складу са квотама.

Коначна опклада омогућава хендикеперима да изаберу пут до профита који најбоље одговара њиховим жељама. Да бисте зарадили новац, требало би да се усредсредите на победу у великом проценту избора, или би могли играти на сигурно и остати са фаворитима или малим аутсајдерима. Неко други би се могао концентрисати на аутсајдере на великим спортским турнирима. На овај начин ће чешће губити него што добијају, али ће и даље остваривати профит због значајнијих исплата.

Укупан број бејзбол трчања је сличан зброју голова у фудбалу и укупном броју поена у кошарци по томе што су опкладе Више/Мање. Укупан број се односи на укупан број трчања постигнутих од обе стране. Кључно је напоменути да ово укључује утакмице везане на крају девет ининга и улазак у додатне ининге. Укупан број трчања бејзбол утакмице је обично између 8 и 10 трчања.

Како се кладити на Ворлд Басебалл Цлассиц