The X Games

Игре Кс су спортски турнири које води спортска ТВ мрежа, ЕСПН, два пута сваке године. Ове двогодишње зимске и летње игре представљају узбудљиве спортисте и подстичу спортско преузимање ризика. Појединци се такмиче у ин-лине клизању, спортском пењању, скисурфингу, сноубордингу, скејтборду, уличном санкању, каскадерском бициклизму и босоногим скијашким скоковима на води, између многих других. Кс Гамес је креирао ЕСПН и првобитно је емитован у лето 1995. Касније 1998. године представљена су зимска издања Тхе Кс Гамес.

Игре Кс се наплаћују као алтернативне Олимпијске игре и имају за циљ да се баве тинејџерском културом. Назив турнира инспирисан је популарним именом генерације 'Кс' познатим међу млађим узрастима. Спортски турнири чине далеки и „прљави“ хобији попут скакања падобраном и скејтборда истакнути и организовани.

О игрицама КсИсторија Кс игараЗашто су Икс игре популарне?Како се кладити на Тхе Кс Гамес?
О игрицама Кс

О игрицама Кс

Учесници екстремних спортова обично се такмиче за бронзане, сребрне и златне медаље. Ту су и новчане награде које ће освојити учесници широм света. Турнири су подељени у две категорије: зимска и летња такмичења.

Инаугурациони летњи турнир одржан је 1995. на Род Ајленду у Њупорту и Провиденсу. Две године касније, у Калифорнији на језеру Биг Беар, зимски турнир је додат Кс Гамес-у. Тренутно се зимске манифестације одржавају у Аспену у Колораду, док се летње игре одржавају у Лос Анђелесу у Калифорнији.

Игре екстремних спортова кодификују понашања која су обично нерегулисана. ЕСПН може да организује и управља потенцијално хаотичним спортовима додавањем измерених стандарда перформанси рекреативним забавама попут клизања на линији, пењања по стенама и сноуборда. Друштво је генерално исмевало екстремне спортове јер су физички штетни, али, баш као и најбоља еспорт шампионата, постају популарни међу тинејџерима.

Новчана награда

Иако су Кс Гамес догађаји неконвенционални, награде су упоредиве са онима које се нуде на највећим спортским догађајима као што су Олимпијада. Шампиону се додељује златна медаља, док други и трећи пратиоци добијају сребро, односно бронзу. Ту је и новчана награда коју треба освојити. Новчана награда на претходним Кс играма није била посебно импресивна. Највиша награда у догађају је 50.000 долара, иако се новчана награда смањује што такмичар заврши ниже. Поред тога, већина спортиста зарађује од 50.000 до 200.000 долара годишње у виду спонзорстава и награда.

О игрицама Кс
Историја Кс игара

Историја Кс игара

Пораст популарности екстремних спортова представљао је промену америчких фитнес навика из 1990-их. Са многим људима који нису били у стању мировања, не-спортисти су били инспирисани да почну да трче и аеробик током фитнес ФАД-а 1980-их. Чланство у клубовима здравља је драматично порасло. Фитнес и здравље остали су примарни посао током ових година. Међутим, млади одрасли потрошачи и оглашавање претворили су вежбање у рутину, а не само у одлазак у теретану.

Тренд адреналинске компулзије ушао је у језик младих генерација, утичући на маркетиншке методе. Нове технике су почеле да се усмеравају на ове нове потрошаче екстремног имиџа. Након тога, брдски бицикли, ролере и сноубордови су значајно порасли у продаји, као и бунгее јумпинг и падобранство. Игре Кс на ЕСПН-у су искористиле ову нову лудост за фитнесом и потрошачима.

Спорт на Тхе Кс Гамес

сноубординг, скијање, скејтборд и БМКС бициклизам су на листи спортских турнира на Кс играма. Међутим, догађаји се разликују из године у годину. Многи спортисти на турнирима у екстремним спортовима се такмиче и на међународним такмичењима као што је Светски куп у пењању на леду. Сара Бурк, скијашица слободног стила из Канаде, проглашена је за најбоље на свету. Током година, најодликованији спортиста освојио је три златне медаље у екстремним спортовима. Остали такмичари Кс игара такмиче се на Олимпијским играма за своје дотичне земље.

Један од спортиста Кс игара, Шон Вајт, освојио је златну медаљу у сноуборду на Олимпијским играма. Вајт, родом из Јужне Калифорније, освојио је награде на Кс играма у скејтборду и сноуборду на летњим играма.

Историја Кс игара
Зашто су Икс игре популарне?

Зашто су Икс игре популарне?

Игре Кс су много више од спортског догађаја. Мода, музика и препоруке производа су уткане у примарну публику ЕСПН-а. Ова публика су обично појединци од 12 до 34 године који виде демографију кроз масовни маркетинг и медијске методе. Ресторани брзе хране, спортска обућа, кола са кофеином и "званични" аспирин против болова су међу ставкама које се налазе на листи реклама које се промовишу кроз такмичења.

Такмичење такође подржава повезане алтернативне музичке нумере и филмове сваке године. ЕСПН такође почиње роадсхов, путујући спортски спектакл који садржи многе догађаје пре игара. Екстремни спортови су привлачни јер су ван друштва и перципирани су као претња, за разлику од великих спортских лига. С друге стране, екстремни спортови постају мање моћни због догађаја попут Кс игара, који мењају њихово значење у популарној култури.

Зашто је овај турнир популаран за клађење?

Кс игре су популарне јер постоје бројни начини да се кладите на Кс игре. И мушкарци и жене такмичиће се у разним дисциплинама. Водећи сервиси за клађење Кс Гамес 2021 покривају све њих и можда ће бити примамљиво да окушате срећу до клађење на спортске турнире. То вероватно није добра идеја осим ако играч није прави специјалиста за екстремне зимске спортове и религиозно посматра такмичаре.

Зашто су Икс игре популарне?
Како се кладити на Тхе Кс Гамес?

Како се кладити на Тхе Кс Гамес?

Кс игре се упоређују са Олимпијским играма у многим аспектима, укључујући и начин на који су категорије клађења организоване на сајтови за спортско клађење на мрежи. Већина опклада на оба догађаја су новчане линије, што значи да играчи једноставно предвиђају ко ће победити на сваком Кс Гамес догађају.

Где и како се кладити на овом турниру?

Играчи могу да се кладе на Кс игре на неколико истакнутих сајтова за клађење. То укључује, између осталог, 1кБет, Гунсбет. Пошто се Кс игре традиционално одржавају у Сједињеним Државама, играчи се кладе на потрагу за америчким квотама.

Која је најбоља стратегија за овај турнир?

Играчи заинтересовани за Кс Гамес клађење могу користити тактике сличне другим спортским онлајн турнирима. Уместо тога, требало би да покушају да се концентришу на једну или две квоте Кс Гамес 2021 и прихвате те изазове. Ово ће омогућити играчима да анализирају све такмичаре пре него што у потпуности уложе прави новац на спортским првенствима.

Који су кораци за ову опкладу?

Може бити изазовно добити информације о списку такмичара у свакој дисциплини и додатне информације пре великих спортских турнира. На срећу, сви прихваћени спортисти су наведени на званичном сајту Кс Гамес-а како би сазнали више о њиховом поријеклу.

Пре клађења на спортске турнире, играчи могу да погледају претходне резултате Кс Гаме спортиста, године и друге релевантне информације. То је одлично место за почетак истраживања клађења Кс Гамес, тако да играчи искористе предности бесплатних података.

Како се кладити на Тхе Кс Гамес?