The Ashes

Пепео је тестна крикет серија између Аустралије и Енглеске, позната међу најдуговјечнијим спортским ривалствима. Назив серије добио је по томе што је британски лист Спортинг тајмс објавио сатирични чланак 1982. године одмах након што је Аустралија имала прву победу на тесту у Енглеској. Према чланку, енглески крикет је 'умро', требало је да буде кремиран, а пепео послат у Аустралију. Следећа сезона је названа Тхе Асхес јер се енглески тим заклео да ће вратити митски пепео из Аустралије.

Серија Асхес, за разлику од домаћих спортских лига, одржава се једном у две године, а домаћини су наизменично две земље. Сваки тим игра серију од пет тест мечева. Најбољи део је што је ова тестна серија крикета обично прилично интензивна и дуга, а неке игре трају више од пет дана.

Историја пепелаО крикетуЗашто је серија Асхес популарна?Како се кладити на Асхес

Победнику серије се обично додељује престижни трофеј под називом Урна пепела. Међутим, трофеј је реплика оригинала. Оригинални трофеј се налази у музеју крикет клуба Мерилебон у Лондону. Оба тима такође добијају новчану награду, која је обично део комерцијалне зараде коју примају одбори. Новчана награда варира за сваки догађај, а износ за сваког играча је заснован на потписаним уговорима са играчима.

Још једна значајна награда је Цомптон Миллер медаља, која се обично додељује човеку из серије. Медаља је први пут додељена 2005. Ендру Флинтофу. Медаља је намењена у знак сећања на Аустралијанца Кита Милера и Енглеза Дениса Комтона, две легенде крикета које су играле у серији Асхес.

Section icon
Историја пепела

Историја пепела

Први крикет сукоб између Аустралија и Енглеска био је 1877. Међутим, симболични трофеј и легенда о пепелу почели су 1882. након што је Аустралија освојила серију по први пут на енглеском тлу. Питање пепела и урне постепено је заборављено скоро две деценије. Међутим, поново је оживео током серије 1903/04 након што је капитен енглеске екипе Пелхам Ворнер написао књигу под насловом „Како смо опоравили пепео“. Од тог времена, серија је позната као Пепео.

Претходне представе

Тренутно Аустралија води по броју освојених серија. Аустралија има 34 победе, а Енглеска 32 победе. Само шест серија је завршено нерешеним резултатом, а прва је била 1972. Према правилима серије, браниоци титуле задржавају титулу ако се серија заврши нерешено.

Упркос великом броју победа, Аустралија је недавно доминирала у серији. Добили су серију резултатом 5-0 у 2006/2007, 5-0 у 2013/2014, и 4-0 у 2017/2018, након дужег периода енглеске доминације током 80-их и 90-их година. Енглески тим је ушао у серију 2021/2022 као аутсајдер, с обзиром на учинак у серији у новијој историји. Међутим, енглески тим је освојио Светско првенство у крикету 2019. године, дајући својој подршци наду у изненађујући учинак у следећој серији. То се није догодило јер је Аустралија још једном изашла као победник.

Историја пепела
О крикету

О крикету

Крикет је једина игра која се обично појављује у серији Асхес. Игра је прилично интересантна, али може изгледати сложена за оне који не познају правила игре. Утакмицу играју две екипе, тим за убацивање у поље и тим за ударање, од којих сваки има по 11 играча на травнатом терену са 20 метара терена на средини.

Главни циљ тима који удара је да постигне што је могуће више трчања, а тим који удара у поље је да минимизира број трчања и одбаци удараче. Тимови мењају улоге након што је десет батинаша одбачено. Сваки меч може трајати неколико дана, у зависности од учинка играча. Утакмицу обично суде судија утакмице, два главна судије и помоћник.

О крикету
Зашто је серија Асхес популарна?

Зашто је серија Асхес популарна?

Асхес је популаран међу љубитељима крикета и играчима широм света. Његова популарност међу навијачима крикета у великој мери се приписује његовом фактору забаве. Међутим, играчи имају много више разлога да се кладе на такве Спортски догађаји, од којих су неке истакнуте у наставку.

Разноликост тржишта клађења

Асхес нуди играчима бројне могућности за клађење. Играчи са великим интересовањем за спортске онлајн турнире имају бројне опције клађења, укључујући победника серије, победника сваког тест меча у серији, перформансе појединачних играча, статистику игре и многе друге опције. Већина сајтова за спортско клађење обично нуди тржишта за клађење Асхес, што олакшава играчима да пронађу одговарајуће сајтове за клађење.

Лакше предвиђања

Већина играча који се кладе на спортске турнире обично се кладе на Асхес због његове предвидљивости у поређењу са другим турнирима. Историјске анализе показују да предност домаћина игра велику улогу у одређивању победника. Сваки тим такође обично има продужени период доминације, кроз који играчи имају поверења у клађење за њих.

Могућности клађења уживо

Спортско првенство Асхес састоји се од пет утакмица, од којих свака траје до пет дана. То омогућава играчима да гледају утакмице довољно дуго да прикупе све информације које су им потребне за своје стратегије клађења пре него што ставе своје опкладе, захваљујући већини сајтови за спортско клађење на мрежи преноси уживо највеће спортске догађаје. На пример, они могу уочити трендове који ће им помоћи да одлуче за најбољи могући тип опкладе и комбинацију која ће имати највећи потенцијални принос.

Зашто је серија Асхес популарна?
Како се кладити на Асхес

Како се кладити на Асхес

Клађење на Асхес, као и на најбољим шампионатима у еСпорту, прилично је једноставно, посебно за играче који се добро сналазе на сајтовима за спортско клађење. Прва ствар коју играчи морају да ураде је да пронађу сајт за спортско клађење који нуди тржишта клађења за серију Асхес и да се пријаве за налог за клађење. Сајт за клађење мора бити лиценциран и угледан како би се спречиле преваре и случајеви преваре. Играчи тада морају да положе средства на рачун за клађење еквивалентна ономе што намеравају да положе као опкладе.

Након што је налог постављен и спреман за клађење, играчи могу да пребаце фокус на проналажење правих опклада. Различити играчи користе различите стратегије када истражују главне спортске турнире. Међутим, у реду је да се играчи кладе без стратегије. Могуће је чак и кладити се без икаквог знања крикет спортови. Играчи само треба да изаберу износ за опкладу за сваку опкладу и положе опкладе пратећи релевантан процес на сајту за клађење.

Савет за клађење

Већина играча обично превиђа бонусе и друге казино подстицаје када истражујете било коју листу спортских турнира због узбуђења у вези са клађењем. Већина сајтова за спортско клађење нуди бонусе, укључујући бонусе добродошлице за нове играче. Коришћење бонус понуда може помоћи играчима да боље управљају својим новчаним фондовима смањењем количине правог новца који морају да ризикују.

Како се кладити на Асхес