Група Ц Преглед првог дана утакмице

FIFA World Cup

2022-11-22

Eddy Cheung

Светско првенство у фудбалу 2022. је коначно у току и већ нам је пружило неке заиста незаборавне утакмице!

Група Ц Преглед првог дана утакмице

Сада када су Групе А и Б закључиле свој први меч, време је да Група Ц почне своју кампању на Светском првенству у уторак 22. новембра са две занимљиве утакмице.

Веома конкурентна група која би могла да донесе многа изненађења, има много тога да се проба од мечева у првом колу.

Аргентина против Саудијске Арабије

Сматра се једним од омиљених тимова за освајање купа, Аргентина ће дебитовати на Светском првенству против једног од најниже рангираних тимова на такмичењу - Саудијске Арабије.

Може ли Меси да освоји своје Светско првенство?

Предвођена ужареним Лионелом Месијем у ономе што се очекује да ће бити његова лабудова песма на Светском првенству, Аргентина долази на овај турнир након импресивног трогодишњег низа без пораза.

Иако њихова стартна постава можда није пуна толико одмах препознатљивих суперзвезда као у другим издањима, Аргентина долази у овај куп са нечим много бољим од тога: добро структуираним, збијеним тимом који се може похвалити великим разумевањем и синергијом на висина тона.

Па, то и Лионел Месси у врхунској форми и гладнији него икад да подигне трофеј.

На другом крају терена, саудијска репрезентација није постигла много успеха ни у једној од својих претходних СП кампања. Имајући свој 6. наступ на Финале Светског првенства, Саудијска Арабија је само једном стигла до осмине финала, 1994. године.

Поред неимпресивне историје на овом турниру, 51. нација света на ово такмичење не стиже у најбољој форми. Пошто су победили у само 2 од последњих 10 утакмица и постигли само 4 гола, не изгледа да ће представљати велику претњу екипи Албицелестеа са усијаном формом и високим амбицијама.

По цени од 1,16, нема много вредности у клађењу на директну победу Аргентине, али „Преко 2,5/Оба тима постижу резултат - Не“ по цени од 3,0 за нас делује веома примамљиво.

Мексико против Пољске

Док се од Аргентине очекује да се квалификује у следећу рунду такмичења, друго место у осмини финала је веома у ваздуху. 

Пошто нико заиста не рачуна да ће Саудијска Арабија напредовати, то чини меч између Мексика и Пољске апсолутно кључним за аспирације оба тима да прођу у следеће коло.

Историја против садашњости

Ел Три на ово Светско првенство долази искуснији са обе стране, пошто се квалификовао за последњих 8 такмичења у низу, укључујући и ово. Прошли су у осмину финала у свих 7 претходних наврата, али су открили да је познато да је немогуће даље од тога.

Док историја Мексика у 21. веку сигурно превазилази историју Пољске, која се није квалификовала у групну фазу од Мексика 1986. године, чини се да Пољска улази у ово такмичење са јачом формом од својих северноамеричких противника.

Иако ће можда бити тешко раздвојити обе стране, с обзиром да је квота само мало фаворизујући Мексико на 2,68 за победу, оба тима да постигну 2,03 изгледају као кладити вреди погледати.

Астечки тим је имао проблема да одржи чврсту одбрану у последњих неколико утакмица, а са талисманским нападачем Пољске Робертом Левандовским који долази у узаврелој форми и жели да се ослободи проклетства на Светском првенству, не би било изненађујуће видети како је постигао свој први гол у такмичењу у овој утакмици, са квотом 5 код Бетсона.

Најновије вести

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине
2022-11-26

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине

Новости