Група Д Преглед првог дана утакмице

FIFA World Cup

2022-11-22

Eddy Cheung

Играјући истог дана када и Група Ц, Група Д ће такође дебитовати у уторак, 22. новембра.

Група Д Преглед првог дана утакмице

Након снажних дебија очекиваних кандидата за куп Енглеске, Холандије и (највероватније) Аргентине, време је да актуелни шампиони Светског првенства направе свој дуго очекивани деби, као и данска екипа која жели да изненади многе.

Данска против Туниса

Њихов први сусрет у званичној утакмици, Данска и Тунис долазе на овај турнир на основу веома различитих ситуација - историјских и садашњих.

Хоће ли се историја поновити?

С једне стране, Данска никада није изгубила ни од једног афричког ривала суочила се током Светских првенстава, са рекордом од две победе и два ремија. У међувремену, Тунис никада није успео да оствари победу против тима УЕФА, пошто је ремизирао три утакмице и изгубио седам.

И Данци имају фантастичан рекорд у свом Утакмице отварања Светског првенства, победивши четири од пет у којима су се такмичили. Једини пораз је био против Холандије 2010. са резултатом 0-2. Још једна занимљивост је да су успели да се пласирају у наредну рунду такмичења сваки пут када победе у првом мечу.

Док ће Катар 2022. бити шести наступ Туниса на ФИФА Светском првенству, они се могу похвалити несрећним рекордом да никада нису успели да прођу групну фазу. Афричка екипа такође није успела да сачува гол у 14 од 15 мечева на Светском првенству, примивши 25 голова у том процесу.

Једини пут када су се ова два тима састала била је у пријатељској утакмици у Јапану од пре 20 година, у којој је Данска победила са 2-1.

Тунис долази на турнир у одличној форми, изгубивши само један од последњих девет мечева. Међутим, они се сматрају великим аутсајдерима у овом мечу против данске екипе која тежи дубоком трку у Катару.

Након што су стигли до полуфинала Еура 2020, велика су очекивања на нордијску страну и неке од њених кључних играча, као што су Микел Дамсгор, Пјер-Емил Хојбјерг, Каспер Долберг и капитен Цхристиан Ериксен.

Са Данском која се може похвалити фантастичном одбраном и Тунисом који није успео да константно пронађе мрежу прошле године, гледање на победу Данске уз очување гола може имати добру вредност на 2,25 на Бетваи-у.

Француска против Аустралије

Актуелни шампион се састаје са дечацима одоздо за оно што ће сигурно бити електрични меч!

Док, историјски гледано, Француска се показала као много јача страна од својих аустралијских колега, у игри је много фактора који би могли да закомпликују ствари за француску страну – неки опипљивији од других.

Може ли Француска победити клетву?

Проклетство победника Светског првенства може изгледати као прича о старим женама, али како су сујеверја речено, неће бити лако отклонити је. На крају крајева, хладне чврсте чињенице су доказале да задржати круну није лак задатак.

Не само да ниједан тим није успео да освоји узастопно Светско првенство од Бразила 1962. године, већ су у новијој историји Италија, Шпанија, Немачка, па чак и Француска, елиминисане у групној фази након победе у претходном првенство.

Као да то није било довољно забрињавајуће, француска екипа је ушла на турнир без најмање 5 својих стартера, пошто су због повреде изгубили Карима Бензему, Н'Голо Кантеа, Преснела Кимпембеа, Кристофера Нкункуа, Пола Погбу и Микеа Маигнана. 

Додајте томе само једну победу из последњих шест мечева и поразе од Хрватске и Данске и морате се запитати да ли су Французи заиста следећа жртва проклетства.

С обзиром на то, Француска се у књигама сматра јасним фаворитом за победу у овом мечу са квотом 1,25.

Аустралија тражи искупљење

Улазећи у свој 6. наступ на Светском првенству, Соццероос су само једном успели да се пласирају у следеће коло - у Немачкој 2006. године - и победили су само у једној од последњих девет утакмица, победивши Србију са 2:1 2010. године.

У жељи да оконча своју серију од три узастопна изласка из групне фазе, Аустралија почиње своју кампању на Светском првенству суочавајући се са познатим непријатељем, након што се суочила са Француском у групној фази Русије 2018.

Изгубивши резултатом 2-1 захваљујући пеналу Антоана Гризмана и аутоголу Азиза Бехича, Соццероос је успео да задржи будуће шампионе Светског купа ближе него што се очекивало и покушаће да ураде исто када им се пружи прилика у уторак.

У Француској нема много вредности за победу, али ако верујете да би проклетство могло поново да удари или, прагматичније, да ће повреде Француске пореметити њихов победнички пут, клађење на "Нерешено или Аустралија" са квотом 3,8 на Бетваи изгледа као велика исплата.

Најновије вести

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине
2022-11-26

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине

Новости