EHF Champions League

Клађење на ЕХФ Лигу шампиона експоненцијално расте. У овом водичу љубитељи рукометног клађења могу сазнати сваки детаљ о овом спортском турниру, од његове историје до његовог развоја. Ту су и кључни увиди о томе како се кладити на такмичење које је рангирано као један од највећих спортских догађаја у свету рукомета. ЕХФ Лига шампиона која се назива и ЕХФ ФИНАЛ4 за мушкарце, је премијерни рукометни турнир за мушкарце.

Привлачи врхунске рукометне тимове из европских земаља које су део ЕХФ-а. Данас не привлачи само велику публику као један од главних спортских турнира; такође постаје познато име на сцени клађења.

Историја ЕХФ Лиге шампиона

Историја ЕХФ Лиге шампиона

ЕХФ Лига шампиона, као и друге најбоље рангиране спортске лиге, привлачи спонзорства неких од највећих брендова, укључујући Инфронт Спортс & Медиа, ДАЗН, хуммел, Герфлор Гроуп Селецт и Спорт Радар.

Навијачи и играчи не могу да разумеју историју ЕХФ Лиге шампиона без погледа на порекло организације која је домаћин такмичења, Европске рукометне федерације (ЕХФ). Европска рукометна федерација (ЕХФ), као што само име каже, је спортско управљачко тело које је домаћин и управља европским рукометом. Организација, са седиштем у Бечу, Аустрија, чини 50 федерација чланица, поред Енглеске и Шкотске, које су придружене федерације.

ЕХФ Лига шампиона је, с друге стране, формирана 1993. Већ је постојало европско такмичење под називом Куп европских шампиона, које је организовала Међународна рукометна федерација (ИХФ). Оно што је ЕХФ Лигу шампиона учинило јединственом је њен нови формат.

Подобност и квалификације

Чланице федерације морају бити на челу ранга ЕХФ коефицијента да би се квалификовале за ЕХФ Лигу шампиона. ЕХФ ранг коефицијента је листа која рангира државе чланице на основу њиховог учинка у последње три сезоне овог спортског шампионата, ЕХФ Европске лиге (ЕЛ) и ЕХФ Европског купа (ЕЦ).

Првих 9 федерација у рангу ЕХФ коефицијената добијају аутоматску квалификацију за турнир, а тим националног шампиона представља федерацију. Највишој федерацији на ранг листи се тада додељује друго место на турниру. Домаћи вицешампион у федерацији број 1 заузима ово место. Преосталих 6 слотова се додељују на основу џокера који чини фактор турнира место одржавања, гледаоци, ТВ, менаџмент производа, дигитални утицај и резултати прошлих ЕХФ турнира.

Историја ЕХФ Лиге шампиона
Формат турнира

Формат турнира

У ЕХФ Лиги шампиона постоје четири фазе.

  1. Групна фаза – У групној фази се стварају 2 пула (Група А и Б), сваки са 8 тимова. Тимови окупљени заједно се боре у два меча, код куће и у гостима. Два најбоља тима у групи директно пролазе у четвртфинале, док се тимови од 3 до 6 суочавају у следећој фази, плеј-офу. Последње две екипе су елиминисане.
  2. Плеј-оф – У плеј-офу, тимови се упарују на основу упаривања у групној фази. Затим се поново боре у два меча, код куће и у гостима. Укупни победници пролазе у четвртфинале.
  3. Четвртфинале – И овде, пласмани прате одређени формат, на основу пласмана у групној фази. Четири победника у четвртфиналу пролазе у финале.
  4. ЕХФ ФИНАЛ4 - У финалу ЕХФ Лиге шампиона, четири победника четвртфинала се суочавају у полуфиналу, а победници полуфинала изједначавају се у финалу. Игра се и меч за освајање трећег места.

Најуспешнији клубови у ЕХФ Лиги шампиона

Шпански савез је био најдоминантнија сила у ЕХФ Лиги шампиона, са Барселоном, актуелним шампионом, на челу са 10 титула. Остали шпански тимови који су освојили ЕХФ Лигу шампиона су ТЕКА Сантандер, Елгоријага Бидасоа, Портланд Сан Антонио и Сиудад Реал.

Немачки тимови, поред француских, македонских, пољских и словеначких тимова, такође су тријумфовали.

Формат турнира
Зашто је ЕХФ Лига шампиона популарна?

Зашто је ЕХФ Лига шампиона популарна?

ЕХФ Лига шампиона је један од елитних спортских турнира у свету, који привлачи врхунске европске рукометне тимове. Према статистикама, турнир је у сезони 2020/21 привукао 530 милиона гледалаца. Занимљиво је да је ЕХФ-ова платформа Овер Тхе Топ, ЕХФТВ, добила више од 250.000 глобалних претплатника у првој години од почетка. Кажу да бројеви не лажу, а то су бројеви који учвршћују чињеницу да је ЕХФ ЦЛ заиста популаран.

Поред популарности ЕХФ Лиге шампиона међу рукометним ентузијастима, такмичење има огроман број следбеника у онлајн спортско клађење. Многи рукометни ентузијасти који прате турнир су увек у потрази за кладионицама са кладионицама ЕХФ Лиге шампиона. Поставља се питање зашто је ЕХФ турнир Лиге шампиона толико велики на сцени кладионица?

Па, одговор је једноставан; ЕХФ Лига шампиона је највећи рукометни турнир на свету. Привлачи врхунске тимове из Европе, као што су Барселона, ТХВ Киел, РК Вардар, Монпеље, Виве Таурон Киелце и ХСВ Хамбург. Ово су међу најбољим тимовима на свету који турниру дају конкурентност коју заслужује. Иако постоје и други турнири, ниједан нема толико узбуђења које ЕХФ Лига шампиона доноси на сто.

Зашто је ЕХФ Лига шампиона популарна?
Како се кладити на ЕХФ Лигу шампиона

Како се кладити на ЕХФ Лигу шампиона

Клађење на спортске турнире је одлична ствар јер додаје адреналин акцији. Дакле, како се играчи кладе на ЕХФ Лигу шампиона? Испод су неки корисни савети.

Прво, играчи морају да пронађу најбољу кладионицу на тржишту рукометног клађења, посебно квоте ЕХФ Лиге шампиона. Добра ствар је што постоји много кладионичара који нуде тржишта клађења за овај турнир. То је један од највећи рукометни догађаји на најпопуларнијим сајтовима за спортско клађење на мрежи. Такође, проверите лиценцирање кладионице и доступне бонусе за спортско клађење.

Следећа ствар је да пажљиво процените тренутну форму тимова учесника на предстојећем или текућем турниру. Процена форме тимова у ЕХФ Лиги шампиона помаже играчима да знају који су тимови фаворити, а који недостатци. Са овим информацијама, кладионичари су у позицији да доносе боље одлуке о клађењу.

На крају, разумејте различита тржишта клађења. За почетак, ово су могући исходи, на пример, победник лиге, победник меча, хендикеп или зброј. Важно је напоменути да што су квоте веће, то су мање шансе за победу у опклади, и обрнуто.

То је то, људи, врхунски водич за клађење ЕХФ Лиге шампиона. ЕХФ Лига шампиона 2021–22 почела је у среду, 15. септембра, а очекује се да ће се завршити у недељу, 19. јуна 2022, тако да има још много времена за клађење!

Како се кладити на ЕХФ Лигу шампиона