Објашњене марже за спортско клађење

Новости

2022-10-19

Интернет странице за спортско клађење нуде линије за клађење. С друге стране, спортски кладионици се кладе на ове линије са надом да ће победити у датом профитабилном спорту. Наравно, ниједан кладионичар не нуди своје услуге бесплатно – они морају да остваре профит као и сваки други посао. Једини начин на који кладионица може да заради је стварањем марже. Ипак, изненађујуће, многи кладионици и даље нису свесни шта маргине подразумевају.

Објашњене марже за спортско клађење

Било ко клађење на спорт морају разумети основе марже како би повећали своје шансе за победу. Овај чланак говори о маржи за клађење и њиховом значају за играче који се кладе на спортским догађајима.

Шта су марже за спортско клађење?

Уобичајено је пронаћи већину сајтова за спортско клађење на мрежи који тврде да нуде најбоље шансе. Али, нажалост, нису све ове тврдње валидне. Дакле, како играч може рећи која кладионица говори истину? Симпле. Разумевањем како функционишу маргине.

Шта је маргина? Маржа је разлика у вредности квота које нуди кладионичар и стварне вероватноће датог исхода. Истина, увек би требало да постоји разлика између ове две вредности, што се често посматра као 'накнада' за стављање било које опкладе. Штавише, марже дају кладионичарима предност у односу на играча без обзира на исход.

Када кладионичар одређује цене на тржишту, они ће пажљиво поставити квоте на начин који је привлачан за обе стране тржишта. Постизање ове равнотеже чини играче да се кладе на било који исход, чиме се помаже кладионичарима да уравнотеже одговорност.

Међутим, марже ни на који начин не гарантују кладионици да ће остварити профит. Постоје случајеви када кладионичар може да изгуби ако се нађе на погрешној страни неуравнотежене линије.

Зашто кладионичари треба да разумеју марже?

Марже за спортско клађење се обично постављају на око 5% у већини случајева. Али овај наизглед мали проценат осигурава да кладионичар остане у послу. С друге стране, када играте на сајтовима за спортско клађење на мрежи са већим маржама значи да плаћају више када изгубе и зарађују мање када побеђују.

На пример, две кладионице са маржама од 4% и 4,4% могу изгледати да имају скоро сличну маржу. Али и најмању разлику треба сматрати значајном, с обзиром на танку линију између победе и пораза у спорту. 

Разлика између профита и губитка обично је око 52%, а просечан кладионичар наплаћује 5%. То значи да само играчи који добију 52% парних опклада могу да плате кладионичару свој део. Иако стопа победа од 52% можда не изгледа тешко, то је подвиг који наставља да збуњује милионе кладионичара који инсистирају да то могу још боље.

Вреди напоменути да кладионице које нуде ниске марже не морају нужно да дају највише квоте.

Израчунавање марже за клађење

Једноставно тражење малих маргина ретко помаже. Спортски кладионици би требало да буду у позицији да израчунају марже. Израчунавање марже за било коју опкладу обично није тако једноставно као АБЦ за већину кладионичара. Потребно је више од само тражења савети за спортско клађење.

За разлику од популарне напомене да се људи кладе на своје омиљене тимове или спортове, али се кладе против кладионичара и квота. Дакле, како се израчунавају марже? једноставно:

  • За двосмерни догађај: Маргин = (1 / децималне квоте за опцију А) + (1 / децималне квоте за опцију Б) - 1
  • Апликација: Приликом израчунавања маргине опкладе на више/мање 2,5 голова у фудбалу, квоте на више од 2,5 голова су 1,66, док су оне за мање од 2,5 голова 2,02. Наши прорачуни ће изгледати на следећи начин:
  • (1 / 1,66) + (1 / 2,02) – 1 = 0,0974

Изражавање одговора у процентима: 0,0974 к 100% = 9,74%

Ова опклада има маргину од 9,74, што свакако није тако добро ни за једног кладионичара.

Проналажење најбољих маржи

У најбољем је интересу играча да пронађе кладионичара са репутацијом да пружа ниске марже. Једноставна претрага на мрежи може бити довољна, али неки играчи радије користе калкулаторе марже или веб странице за рангирање кладионичара. Дуе дилигенце је значајно када се претражује интернет у потрази за најбољим маржама, с обзиром на то да чак и најугледније веб странице не нуде доследно ниске марже на сваком тржишту. Али они су познати по нижим маржама од других конкурентских веб локација.

Није мудро коцкати се било где осим код кладионице са ниским маржама. На крају крајева, ниже марже су критичне за побољшање изгледа играча на дуге стазе.

Последње мисли

Марже су 'неопходно зло' у индустрији клађења. Без маргина, кладионица неће моћи да понуди своје услуге. Међутим, то не значи да се кладионици морају задовољити било каквом маржом. Играчи увек треба да желе да пронађу опкладе са најнижим маржама када дају опкладе заједно са другим саветима за спортско клађење.

Поред ниске марже, играчи такође треба да обрате пажњу на друге понуде које чине спортско клађење на мрежи вредним. То укључује разноврсност тржишта клађења, доступност великодушни бонуси, банкарске опције и квалитет услуге за кориснике. Кладионица која испуњава све праве оквире и још увек нуди ниске марже сматра се 'идеалном' што се тиче пласирања опклада на мрежи.

Најновије вести

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине
2022-11-26

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине

Новости