Највише опкладених спортских догађаја

Новости

2022-11-09

Онлине спортско клађење доживљава процват последњих година на глобалном нивоу. Према Статистица.цом, индустрија спортског клађења била је процењена на 231 милијарду долара у 2021. А ако су тржишне пројекције нешто што се може остварити, очекује се да ће ова индустрија премашити 300 милијарди долара до 2023. Само спортско клађење чини 30 до 40% глобално тржиште игара.

Највише опкладених спортских догађаја

Током година, неколико догађаја је и даље високо уложено. Игром случаја, ово су обично најомиљенији спортови на свету. Међутим, гледање омиљених спортова није увек довољно за већину људи. Због тога се додавање неког финансијског аспекта игрици често доживљава као нов начин да се ствари зачине, са могућношћу зараде додатног новца.

На који спортски догађај се највише клади? Ево неких од спортских догађаја на којима се највише клади широм света.

Светско првенство у фудбалу

Далеко, фудбал је најпопуларнији спорт на свету. Стога није изненађујуће, Светско првенство у фудбалу на врху листе спортова са највећом опкладом. Овај четворогодишњи фудбалски турнир привлачи око 3,5 милијарди гледалаца, скоро половину светске популације.

Вреди напоменути да је значајан део гледалаца више од просечних спортских ентузијаста. На пример, спортско управљачко тело процењује да је више од 100 милијарди долара уложено током Светског првенства у фудбалу 2018. Штавише, током турнира од 64 утакмице, у финалној утакмици између Француске и Хрватске, кладионици су уложили рекордних 7,2 милијарде долара. Без сумње, ниједан други спорт није ни близу по популарности.

супер боул

Тхе Супербоул је далеко најпраћенији спортски догађај у Америци. Овај догађај је врхунац Националне фудбалске лиге (НФЛ) и доноси рекордан број гледаности. Без обзира на то, бројеви коцкања додатно наглашавају популарност Супер Бовла.

Преко 110 милиона људи је пратило овај спортски догађај 2022. Бројеви клађења су такође невероватни, са укупним бројем опклада у вредности од око 7 милиона долара. Из перспективе клађења, ово остаје интригантно због својих фасцинантних опклада на полувреме, као што су бацање новчића или национална химна, које имају тенденцију да доведу више необавезних кладионичара.

Светско првенство у рагбију

Рагби ужива глобалну популарност. Јапан је последњи Светско првенство у рагбију видео је 2,5 милиона гледалаца да прати акцију уживо. Али, наравно, број љубитеља рагбија који су стримовали акцију или гледали на сателитској телевизији био је још већи, са извештајима који показују да је догађај 2019. привукао близу милијарду гледалаца.

Тачна вредност овог догађаја у смислу клађења можда неће бити забележена. Међутим, овај догађај би могао бити процењен на више од милијарду долара, судећи по броју гледалаца који гледају догађај.

НБА финале

Већ неколико недеља, љубитељи кошарке широм света бацили су око на врхунску мушку кошарку. Као резултат, НБА, несумњиво најпознатији кошаркашки турнир, постао је један од најпрокладнијих спортских догађаја.

На првенству 2019. Американци су потрошили 8,8 милиона долара на спортско клађење. Још једна занимљива статистика је да се свака пета одрасла особа клади на догађај. Више од 20 милиона људи је пратило догађај, тако да несумњиво вреди много новца.

Кентуцки Дерби

Трке коња и клађење имају дугу историју. Коњске трке су један од оних спортова на који је сцена клађења под великим утицајем. У светлу овога, многи кладионичари разматрају Кентуцки Дерби рудник злата.

Такође се сматра најбржим двоминутним спортом, овај догађај привлачи масивних 150.000 гледалаца, са близу 20 милиона гледалаца који се одлучују да прате акцију од куће. У новчаном смислу, Дерби у Кентакију 2019. зарадио је гигантских 250,9 милиона долара у опкладама, премашивши рекорд од 139,3 милиона долара постављен 2015.

Гранд Натионал

Гранд Натионал је несумњиво један од најзначајнијих коњске трке догађаји у смислу коцкања. Одржава се у Ливерпулу од 1983. године, ова национална ловачка тркачка манифестација садржи низ препрека током трке. Иако је то углавном елитни догађај којем присуствују чланови краљевске породице, привлачи више од 500 милиона гледалаца широм света.

На догађају 2021. укупан заложени износ се попео на скоро 400 милиона долара, надмашивши амерички дерби у Кентакију.

Марцх Маднесс

Марцх Маднесс је годишњи догађај у мушкој колеџ кошарци. Са 67 утакмица на које се можете кладити, Марцх Маднесс привлачи здрав број опклада. Поред тога, пошто спортска гледаност наставља да се опоравља након пандемије, 2022. је догађај забележио у просеку 10,7 милиона гледалаца, постављајући рекорд за највећи број ТВ прегледа у историји догађаја.

Пре Мартовског лудила 2022., Америчко удружење за игре на срећу је предвидело да ће 45 милиона кладионичара ставити опкладе у вредности од 3 милијарде долара.

Последње мисли

Спортско клађење је велики новац. Иако већина људи верује да је безбедно кладити се само на најпопуларније догађаје на свету, постоје огромне могућности. На пример, европске фудбалске лиге су веома истакнуте најбоље онлајн кладионице данас. Без обзира на популарност догађаја, стављање информисаних избора и одговорно клађење је од виталног значаја за уживање у игрању.

Најновије вести

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине
2022-11-26

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине

Новости