Клађење на Winter Olympic Games на мрежи

Зимске олимпијске игре су међу највећим спортским догађајима који се одржавају у зимском периоду. Спортисти који представљају своје земље такмиче се у разним спортовима на међународном атлетском такмичењу. Међународни олимпијски комитет, основан у Паризу 1894. године да организује, промовише и управља актуелним олимпијским догађајима, води игре.

Зимске игре се одржавају сваке четири године, обично две године након летњих Олимпијских игара. Игре се играју на снегу или леду. Постоји петнаест различитих догађаја за такмичаре, од скијања до сноуборда. Сви спортисти се такмиче за прижељкиване олимпијске медаље. До сада су одржане 24 Зимске олимпијске игре. Најажурнији је одржан у Пекингу 2022. године.

Клађење на Winter Olympic Games на мрежи
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Све о Зимским олимпијским играма

Све о Зимским олимпијским играма

Зимски спортови као што су уметничко клизање, скијање, сноуборд, хокеј на леду и многи други представљени су на Зимским играма. Зимске олимпијске игре су имале неке промене од свог почетка. Комитет је увео догађаје као што је Алпине (која је позната као скијање), санкање, брзо клизање на кратким стазама и скијање слободним стилом.

Уведени су и скелетон и сноубординг. Неки од нових спортова, као што су карлинг и боб, од тада су постали редовни догађаји. Нажалост, друге игре, као што је војна патрола, трајно су избачене. Приметно је да је садашња биатлонска игра на овим Олимпијским играма настала из игре која се повлачи.

Од 2022. дванаест земље, Аустрија, Канада, Финска, Француска, Велика Британија, Мађарска, Италија, Норвешка, Пољска, Шведска, Швајцарска и Сједињене Државе, такмичиле су се на свим Зимским олимпијским играма. Такође, пре свог распада, Чехословачка се такмичила на свим Зимским олимпијским играма. Њене наследнице, Чешка и Словачка, биле су на сличан начин у сваком случају.

Аустрија, Канада, Финска, Норвешка, Шведска и Сједињене Државе су различите земље које освајају медаље на сваком издању Зимских олимпијских игара. Сједињене Државе су једина нација која има златну медаљу на сваком зимском догађају. Норвешка је лидер у поретку медаља свих времена.

Све о Зимским олимпијским играма
Зашто су Зимске олимпијске игре популарне?

Зашто су Зимске олимпијске игре популарне?

Раст медија и интернета као глобалног средства комуникације наставља да подиже популарност игара. Међународни олимпијски комитет зарађује новац продајом права на емитовање и оглашавањем. Телевизијске корпорације и пословни спонзори су стога могли да изврше значајан утицај на игре.

Током времена, МОК је морао да се носи са гомилом притужби. Неки од њих су били унутрашњи напади и спортисти који су користили дрогу да побољшају перформансе. Такође, било је случајева политичких бојкота Зимских олимпијских игара. Упркос свему овоме, догађај је међу најистакнутијим спортским првенствима на свету.

Зашто су Зимске олимпијске игре популарне?
Историја Зимских олимпијских игара

Историја Зимских олимпијских игара

Извор националног поноса је бити на такмичарској платформи. То такође подразумева новчану награду и приступ уносним могућностима спонзорисања од више милиона долара за неке победнике. за разлику од велики спортски турнири, Међународни олимпијски комитет не даје обештећење освајачима медаља.

Међутим, неколико земаља плаћа своје спортисте на основу броја медаља које освоје на Летњим или Зимским олимпијским играма.

Неки спортови клизања су представљени на Играма 1908. и 1920. године. Међутим, зимске игре нису признате све до 1924. Игре у Шамонију су први пут одржане као део Међународне недеље зимских спортова у Шамонију у Француској.

Иако није признат као званични олимпијски догађај, МОК га је подржао. Догађај је био успешан јер је био добро организован и имао је нове садржаје.

Касније је уврштен на листу спортских турнира које организује Олимпијски комитет. У ствари, то је подстакло комитет да промени своју повељу 1925. године, успостављајући Зимске игре. Након тога, Шамони је постао познат као родно место Зимских олимпијских игара.

У 16 дисциплина такмичило се укупно 250 учесника из 16 земаља. Уметничко клизање је био једини догађај дозвољен за жене све до Олимпијских игара у Гармиш-Партенкирхену 1936 Немачка када је уведено алпско (скијање).

Историја Зимских олимпијских игара
Изванредни тренуци Зимских олимпијских игара

Изванредни тренуци Зимских олимпијских игара

Један од најзначајнијих тренутака у историји Зимских олимпијских игара је Заборављено чудо. Године 1960. Сједињене Државе су освојиле олимпијско злато у хокеју на леду победивши Канаду. Сједињене Државе су ушле у игре као тешки аутсајдери, неспособни да се такмиче са Совјетским Савезом и Канадом. Тим је отишао до краја и победио Чехословачку и освојио златну медаљу.

Тринаест нација на три континента било је домаћин ових четворогодишњих зимских игара. Италијански градови Милано и Кортина д'Ампецо биће домаћини издања 2026. Значајно је да никада није одржан догађај на јужној хемисфери. То је због недостатка атмосфере за игре зависне од хладног времена.

Изванредни тренуци Зимских олимпијских игара
Зашто је популарно кладити се на Зимске олимпијске игре?

Зашто је популарно кладити се на Зимске олимпијске игре?

Спортска првенства на Зимским олимпијским играма имају а разнолика палета спортова, осигуравајући да постоји нешто за свакога. Индивидуални спортови као што су биатлон и скијашко трчање потискују људску издржљивост до крајњих граница, док уметничко клизање показује снагу и грациозност.

Хокеј на леду и карлинг су популарни фаворити за клађење на Зимским олимпијским играма, а љубитељима тимских спортова се добро брине. Као резултат, постоји низ тржишта на која се могу кладити на Зимским олимпијским играма за љубитеље спорта.

Зашто је популарно кладити се на Зимске олимпијске игре?
Како се кладити на Зимске олимпијске игре

Како се кладити на Зимске олимпијске игре

Има их неколико сајтови за спортско клађење на мрежи који омогућавају играчима да се кладе на спортске онлајн турнире. Када се кладе на Зимска олимпијска спортска првенства, играчи имају широк избор догађаја и много врста опклада. Трка за злато је популарна опција клађења.

за разлику од Летње олимпијске игре, где обично доминирају једна или две земље, "врхунски пас" Зимских олимпијских игара редовно мења власника.

Како се кладити на Зимске олимпијске игре
Стратегије клађења на Зимске олимпијске игре

Стратегије клађења на Зимске олимпијске игре

  • Многи људи имају користи од индустрије клађења преко/мање. Концепт је једноставан и сличан је традиционалном или најбољи еСпортови првенствима. Али у зависности од спортских лига, кладионица ће поставити циљну количину голова, поена или времена.
  • На Зимским олимпијским играма, играчи имају прилику да предвиде коначне резултате спортских игара као што је хокеј на леду. Могу се кладити да ће укупни циљеви тимова бити мањи или већи од одређеног броја.
  • Алтернативно, корисници могу предвидети колико ће златних медаља дати тим освојити у одређеном спорту. Током турнира, ово је једно од најпопуларнијих тржишта за мање/преко клађења.
  • Када се кладите на спортске турнире, играчи треба да анализирају историјски учинак и тренутну форму тима. Слично томе, пре него што искористе квоте, сајтови за спортско клађење на мрежи ће анализирати тим и предвидети колико ће златних медаља освојити.
  • Сваки сајт за клађење такође нуди разноврстан асортиман тржишта. Већина њих је прилично софистицирана и захтева од играча да спроведу додатна истраживања пре клађења.
Стратегије клађења на Зимске олимпијске игре
About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović