NHL Winter Classic

Зимски класик је најистакнутији спортски догађај у хокејашкој лиги. Утакмица хокеја на леду на отвореном одржава се у јануару током регуларне сезоне. Обично се то дешава на фудбалском или бејзбол месту у граду са НХЛ клубом. Догађај се издваја од осталих НХЛ серијала догађаја на отвореном и налази се на листи спортских турнира који су обожавали фанове. То укључује Херитаге Цлассиц и Стадиум Сериес.

Национална хокејашка лига је домаћин Зимског класика. Догађај је започео као телевизијска емисија. Од тада се показао као тријумф у рејтингу за спортске лиге. Винтер Цлассиц је често најгледанија утакмица регуларне сезоне у лиги.

Од свог оснивања 2008. године, НХЛ одржава догађај скоро сваке године. Међутим, дошло је до отказивања догађаја 2013. За ово је крив НХЛ лоцкоут. Радни спор између НХЛ-а и НХЛПА-е, синдиката играча лиге, био је узрок овог локаута. Такође, дошло је до отказивања 2021 велики спортски турнири због глобалне пандемије ЦОВИД-19. Међутим, настављена је ове године, са Ст. Лоуис Блуес из Мисурија који је победио на прижељкиваном догађају.

Section icon
Колико је велики НХЛ зимски класик?

Колико је велики НХЛ зимски класик?

Популарност Винтер Цлассица је јасна из рекордног одзива на претходним догађајима. Утакмица између Торонто Мејпл Лифса и Детроит Ред Вингса 2014. оборила је рекорд НХЛ спортских лига посећености са 105.491 посетиоцем.

Заједно са Алл-Стар утакмицом лиге, зимски класик се сматра врхунским догађајем. Утакмице су заказане за истицање звезданих тимова и играча у лиги. Због његове популарности, заказано је више утакмица хокеја на отвореном.

Наградни фонд Винтер Цлассиц-а

Новчане награде за победника и другопласиране још увек нису јавно доступне. Међутим, сваки играч у тиму који је елиминисан у другом кругу добија новчану награду од 20.000 долара. Истовремено, тимски играчи који су елиминисани у првој рунди добијају новчану награду од 10.000 долара. Коначна ажурирања новчаног износа награда биће обезбеђена када буде званично саопштено. Продаја карата чини скоро две трећине укупног прихода.

Где се одржава зимски класик?

Инаугурациони експонат одржан је у Њујорку на стадиону Хајмарк. У то време, стадион је био познат као стадион Ралф Вилсон. Место одржавања, међутим, варира сваке године. Обично, НХЛ најављује следећи град домаћин неколико дана након завршетка догађаја. Таргет Фиелд у Минесоти је последње место где је одржан догађај 2022. Фенваи Парк у Њу Џерсију биће домаћин следећег догађаја 2023. године.

Историја зимског класика

Винтер Цлассиц је дебитовао 2008. Инспирисан је успехом хладноратовског турнира на Државном универзитету Мичигена 2001. Такође, Херитаге Цлассиц одржан 2003. инспирисао је ово отварање редовног догађаја на отвореном од стране НХЛ-а. На крају је то постао годишњи ритуал за лигу.

Колико је велики НХЛ зимски класик?
О хокеју на леду

О хокеју на леду

Хокеј на леду је контактни спорт са великом сличношћу са конвенционалним хокејем, осим што се игра на леду и обично зими. Играчи носе клизаљке и такмиче се да одиграју пак (чврсти гумени диск) у гол противничке екипе. Тимски спорт има по шест чланова у сваком од два тима. Контактна природа спорта захтева заштитну опрему као што су шлемови, штитници за уста, кратке јастучиће, јастучићи за рамена и лактове, штитници за врат и заштитне рукавице.

Спорт који је укључен у Зимске олимпијске игре има богату историју која датира још од марта 1875. године када је одиграна прва организована утакмица. Професионална ера настала је око 1902. године, када је Хокејашка лига Западне Пенсилваније примила прву групу играча у формату запошљавања. Хокеј на леду има своје корене у Канада и ту се одвија већина његових играчких и навијачких активности. Данас, његова популарност се протеже широм света.

О хокеју на леду
Зашто је НХЛ Винтер Цлассиц популаран?

Зашто је НХЛ Винтер Цлассиц популаран?

НХЛ Винтер Цлассиц је сјајан начин да се излечи јануарски блуз. Тајминг га је учинио једним од највећих спортских турнира. Иако је то утакмица регуларне сезоне, она има осећај изложбеног догађаја.

Тимови који учествују су одушевљени што су изабрани, а многи њихови бивши играчи су позвани да се врате да се такмиче у алумни играма и другим активностима. Популарност догађаја учинила је да неколико кладионичара користи игре догађаја сваке године. Догађај такође укључује неке од највећих тимова и играча лиге. Ово додатно повећава популарност међу играчима.

Зашто је Винтер Цлассиц популарно кладити се

Хокеј на леду има разноврстан скуп тржишта клађења. Пошто су спортска првенства толико популарна, учесници могу пронађите шансе коју даје скоро свака кладионица у Сједињеним Државама. Као резултат тога, играчи морају у складу са тим да изаберу своју кладионицу. Нека предузећа имају посебне понуде током овог догађаја, док друга немају.

Лако је ставити опкладу на Винтер Цлассиц. Када играч идентификује своју локацију за клађење, остаје му само да је финансира.

Зашто је НХЛ Винтер Цлассиц популаран?
Како се кладити на НХЛ Винтер Цлассиц

Како се кладити на НХЛ Винтер Цлассиц

Баш као и клађење на спортске турнире на другим местима, директне опкладе на победу одређеног тима су најбољи начин да се кладите на Цлассиц. То је тржиште клађења које се најчешће користи. Резултат утакмице је када играчи тачно погоде ко ће победити. Они, на пример, могу да предвиде да ће тријумф наступити током 60-минутне редовне сесије или продужетка. Интернет странице за спортско клађење које покривају највеће спортске догађаје имају много тржишта за клађење на Цлассиц. Клађење на Цлассиц се не разликује од клађења на спортске онлајн турнире или клађење на најбоље еспортс турнире.

Искусни играчи, с друге стране, могу користити неке алтернативне методе. Један је стављање опкладе на тачан резултат. Ове опкладе предвиђају тачан завршетак утакмице на крају регуларног времена.

Друга стратегија би се могла заснивати на укупном броју постигнутих голова. Играчи се кладе на своју прогнозу за укупан број постигнутих голова као иу другим лигама у хокеју на леду. Овај збир може бити већи или мањи од одређеног броја, као што је 5. Играчи морају бити упознати са формом и историјом тимова који учествују у овој опцији.

Друга метода је употреба хендикепа линије пака. То је, у суштини, варијанта редовног клађења на спред. Поен се примењује и на фаворита и на аутсајдера. Линија пака је постављена на 1,5, а аутсајдер има хендикеп +1,5. Фавориту се даје -1,5. Означава да ако је опклада на победу, изабрани тим мора да победи са разликом од најмање два гола.

Како се кладити на НХЛ Винтер Цлассиц