MLB World Series

Догађај је плеј-оф у бејзболу у коме се победници две врхунске професионалне лиге у Северној Америци сусрећу један против другог. Ове две лиге које чине МЛБ су Америчка лига (АЛ) и Национална лига (НЛ). Светска серија је годишња првенствена утакмица која се игра између шампиона ова два спортска турнира.

Многи Американци често сматрају Светску серију светским првенством у бејзболу. Они то заснивају на чињеници да Мајор Леагуе Басебалл привлачи врхунске играче бејзбола на свету. Са играчима из више од 20 земаља, то је један од највећих спортских догађаја на свету. Али у правом смислу, шампиони Светске серије нису шампиони света. Та част припада победницима Светског бејзбол класика, међународног спортског првенства које је почело 2006. године.

Све што треба да знате о МЛБ светској серији

Све што треба да знате о МЛБ светској серији

Ове две спортске лиге су се бориле за предност у домаћинству на турниру до 2002. Међутим, између 2003. и 2016. године, дотична лига која је победила на Ол-Стар утакмици је добила предност.

Касније до 2020. године, победничка екипа лиге са најневероватнијим победама и поразом у регуларној сезони добијала је бенефицију на домаћем терену. Изузеци су када су се све утакмице играле на неутралном терену, што је био сличан случај 2020. године.

Све што треба да знате о МЛБ светској серији
Историја Светске МЛБ серије

Историја Светске МЛБ серије

Бејзбол серијал почела је након завршетка ривалитета између Националне лиге и новопокренуте Американац Лига 1903. Први догађај укључивао је серију најбољих од девет у којој је Питсбург изгубио од Бостона, три утакмице према пет.

Следеће године, НИ Гиантс су одбили да се суоче са Бостоном који је био шампион АЛ-а. Ипак, серија је поново оживљена 1905. године и после тога се играла сваке године. Нажалост, 1994. године догађај је прекинут опсежним штрајком играча. Поставка од седам утакмица је типична од 1922. Такође, у свакој серији је по један играч изабран за најкориснијег играча почевши од 1955. године.

Укључивање Канаде

Године 1969. Монтреал је постао први тим из Канада да се појави у МЛБ. Торонто је био други у 1977. години. Торонто је наставио да победи 1992. године, поставши први тим ван САД који је освојио главне спортске турнире. Јенкији из Њујорка тренутно имају највише титула у америчкој лиги.

Приход остварен продајом на улазу у плеј-оф подељен је међу тимовима у плеј-офу. Највећи удео у фонду добија шампион Светске серије, затим другопласирани и тако даље. Новчана награда за шампионе МЛБ Светске серије одређена је укупним износом "Плаиер'с Поол". „Базен“ је новац прикупљен од свих продатих карата за плеј-оф МЛБ.

Пре МЛБ плеј-офа, клубови се обично састају да преговарају о томе колико ће новца бити подељено победницима и губитницима сезоне, слично најбољим еспорт шампионатима. Победници добијају највећи удео у „пулу“ или новчаном наградном фонду. Други постсезонски тимови добијају мањи део прихода од плеј-офа МЛБ.

Историја Светске МЛБ серије
Абут басебалл

Абут басебалл

Бејзбол као спорт игра се од 1744. Формат игре је до данас остао прилично исти. Канада, Северна Америка и Јапан су главна тржишта за игру, али бејзбол је глобални спорт. Светска серија бејзбола служи као њен врхунац.

Циљ док играте ову игру је да надмашите противника бројем трчања. Играчи имају за циљ да ударе бејзбол лоптицу на најдаље могуће место и тада ће постићи поене трчећи око база. Ако успеју да заобиђу све четири базе и избегну да буду означени, њихово место заузима други ударач.

У игри, два тима, сваки састављен од девет играча, такмиче се један против другог. Игра траје девет ининга, при чему сваки тим удара, а затим игра наизменично у сваком инингу. Резултати коначне ининге сваког тима се додају његовим укупним резултатима, а тим који сакупи више поена побеђује.

Абут басебалл
Зашто је светска серија Мајор Леагуе Басебалл-а популарна?

Зашто је светска серија Мајор Леагуе Басебалл-а популарна?

Светска серија је можда северноамерички турнир, али је несумњиво најбољи бејзбол догађај на планети. Иако нема тимова из целог света, бројни су страни играчи. ИоуТубе ТВ, интернет телевизијски сервис који је покренут 2017. године, постао је спонзор Светске серије као део вишегодишњег уговора који је почео 2017.

Многи мањи бејзбол турнири су названи „Светска серија“. Ово укључује Светску јуниорску серију међу списком других спортских турнира. Јуниор спортским турнирима меч победника Америчког удружења и шампиона Међународне лиге.

Ове две су професионалне мале лиге у Америци. Такође је дошло до пораста спортских онлајн турнира који укључују бејзбол видео играче.

Зашто је популарно кладити се?

Светска серија је најстарије првенство у професионалном спорту и није тајна да бејзбол има довољно огромну базу фанова да помогне у промоцији најважнијег бејзбол догађаја у сезони.

Када је реч о најприхватљивијим квотама за Светску серију, услуге спортског клађења се не задржавају и пружају обиље могућности за сваку утакмицу у серији. Клађење на будућност је када се играчи кладе на квоте и линије Светске серије пре првенствене серије.

Зашто је светска серија Мајор Леагуе Басебалл-а популарна?
Како се кладити на МЛБ светску серију

Како се кладити на МЛБ светску серију

Када је реч о клађењу Светске серије на спортске турнире, практично свака кладионица на тржишту има велики избор. Прави проблем је одлучивање које су могућности клађења погодне за играче. Кладионице нуде широк спектар алтернатива за клађење, укључујући и неке најбоља еспорт првенства.

Монеилине је најпогоднији начин клађења на спортске турнире. МЛБ квоте одређују исплате. Ова опклада само захтева од играча да се клади на то који тим ће победити у одређеној утакмици.

Стратегије за клађење на МЛБ светску серију

Други метод је да кладити се на ширење поена. Када се играчи кладе на поен у Светској серији, они се кладе на то са колико поена тим мора да освоји или изгуби.

Омиљени тим, означен негативним предзнаком, мора или победити у утакмици или изгубити са мањом разликом од разлике. Ундердог, означен негативним симболом, мора да победи са више рунова од ширења да би покрио ширење.

Појединци не морају да се кладе на одређени тим или исход када се кладе на укупне вредности. Опклада је обично на укупан укупан број трчање за оба тима. Ако утакмица Светске серије има укупно 7,5, играчи могу да се кладе на више, што значи да предвиђају да ће оба тима постићи више од 8. У случају мањег, тачно је супротно.

Проп (пропозиција) клађење је забаван начин да се кладите на Светску серију без клађења на одређени исход. Опклада не узима у обзир победнички тим или коначан резултат, већ се концентрише на оно што ће се десити током игре. Опкладе се могу направити на једног играча или на све тимове у сукобу.

Како се кладити на МЛБ светску серију