Клађење на ICC T20 World Cup на мрежи

ИЦЦ Т20 Светски куп је међународни турнир у крикету који се одржава сваке две године, осим последњих пет година. Као што име говори, Међународни савет за крикет (ИЦЦ) има задатак да организује овај турнир. Твенти20, популарно Т20, је нови облик крикета који је револуционирао игру на много начина. Неке кључне промене у правилима довеле су до тога да овај нови формат за крикет ставља премију на ударце и поене. Овај потез је инспирисао невиђен раст гледаности крикета.

Т20 крикет има много сличности са традиционалним крикетом у погледу основних правила. Разлика између ове две верзије за крикет је у томе што су ининги у Т20 ограничени на 20 овера за сваку утакмицу. У Т20 крикету, инингс укључује 20 овера у трајању од 75 минута. С друге стране, овер се састоји од шест лопти бачених куглашу, при чему су сваком ударачу додељена четири овера, а пласман играча је ограничен како би се подстакли велики погоци и високи резултати. У идеалном случају, овај нови формат је омогућио тренутну везу између играча и навијача.

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
О ИЦЦ Т20 Светском првенству

О ИЦЦ Т20 Светском првенству

Ворлд Твенти20 је ан међународни крикет турнир који укључује све чланове ИЦЦ-а. У идеалном случају, ово је глобални турнир на којем учествују све нације у крикету. Коначни победник добија статус светског шампиона за двадесет и 20 година. Поред очигледних права хвалисања, у игри је и нешто новца. Укупан наградни фонд износи око 8 милиона долара, а свака земља учесница добија близу 60.000 долара или чак више.

На Светском првенству Т20 2022. на турнир ће учествовати 16 тимова. Од 16 тимова, 8 тимова имају директне квалификације за Супер 12 фазу на основу својих ранг-листа. Преостала четири се бирају после квалификационих утакмица, обично пре Светског првенства.

Осам тимова почиње акцију у две групе које се састоје од четири земље, при чему по два најбоља тима у свакој групи (укупно четири) пролазе у следећу фазу (Супер 12с), чинећи 12 тимова. Сви тимови у одговарајућим групама играју један против другог, а прва два тима из група се квалификују за полуфинале, обично нокаут меч.

Победнички тим добија два бода за сваку рунду, док поражени не добија ниједан. Ако нема резултата, што се често дешава током испирања или одустајања, дотични тимови добијају по један бод. Кад год постоји нерешено на ранг-листи група, више тимова са истим бодом, изједначење се прекида на основу броја победа, нето стопе истрчавања и исхода директне утакмице, тим редоследом.

Т20 је заслужан за оживљавање крикета у 21. веку. Од самог почетка, играчи су се брзо прилагођавали захтевима игре радећи на својој кондицији, игрању на терену и бацању. Најбољи део овог новог формата је то што игра комплементарну улогу и ни на који начин не угрожава Тест Црицкет.

О ИЦЦ Т20 Светском првенству
Историја ИЦЦ Т20 Светског купа

Историја ИЦЦ Т20 Светског купа

ИЦЦ Т20 Светско првенство је први пут одиграно 2007. године у Јужној Африци. Међутим, идеја да се усвоји овај облик крикета настала је од 1998. до 2001. Ова идеја се обликовала тек 2001. када је Одбор за крикет Енглеске и Велса (ЕЦБ) сматрао да је уносан и исте године је представио председнику округа. ЕЦБ је усвојила нови облик крикета, назвавши га Твенти20 крикет. Т20 крикет је формално представљен свету спорта 2003. године и био је тренутни хит, са хиљадама фанова који су присуствовали Т20 турнирима који су се одржавали широм Енглеске.

Док се то дешавало, неке нације које су играле крикет су већ примећивале. До 2007. Т20 је стекао значајну популарност, па је ИЦЦ одлучио да организује инаугурацију. Први свет Т20 представљао је десет нација које су играле тестове и придружене земље ИЦЦ-а – Шкотску и Кенију. Индија је освојила прво Т20 Светско првенство након што је победила своје старе ривале Пакистан у веома оспораваном финалу.

Историја ИЦЦ Т20 Светског купа
Зашто је ИЦЦ Т20 Светско првенство популарно?

Зашто је ИЦЦ Т20 Светско првенство популарно?

Светско првенство ИЦЦ Твенти20 привлачи рекордну публику и гледаност. Након повратка после пет година, ово је несумњиво популарно, пошто је добило рекордних 10.000 сати преноса уживо у 2000 земаља. Овај велики број пратилаца га сврстава у ред највећи спорт догађаја, са огромним делом потрошње забележеним у Великој Британији, Индији, САД, Аустралији и Пакистану.

С обзиром на ниво очекивања и изложености Светском првенству Т20, догађаји 2022. биће омиљени за многе играче који се кладе на спортске турнире. Такође, прихватање међу сајтови за спортско клађење на мрежи је био изузетан. Ево неколико разлога зашто је Т20 Светско првенство популарно међу љубитељима спортског клађења.

  • Повећана медијска покривеност: Без сумње, побољшана покривеност, како на ТВ-у тако и на друштвеним медијима, игра кључну улогу у популаризацији Т20 у свету клађења.
  • Више подстицаја са сајтова за клађење: Сајтови за клађење играју кључну улогу у популаризацији спортских турнира. Крикет је учврстио своју позицију међу највећим спортским догађајима кроз великодушне промоције и маркетиншке кампање усмерене ка Т20 Светском првенству.
  • Врхунска играћа акција: Т20 је динамичан и брз, за разлику од оригиналног Тест Црицкета. Као таква, "побољшана" акција играња је одлична вест за спортске кладионичаре, од којих већина није имала стрпљења да се клади на традиционалне спортове. Плус, овај формат турнира омогућава играчима низ тржишта клађења, међу којима је кључна утакмица -победник, победник серије, победник бацања, најбољи ударач и најбољи бацач кугле, и шест шестица у вишем мечу током Светског првенства Т20 2021, између осталог.
Зашто је ИЦЦ Т20 Светско првенство популарно?
Како се кладити на ИЦЦ Т20 Светско првенство

Како се кладити на ИЦЦ Т20 Светско првенство

Стављање опклада на Светско првенство Твенти20 има велике сличности са осталима спортским турнирима. Већина онлајн кладионица покрива Т20 игре. Међутим, играчима се саветује да изаберу реномиране сајтове за клађење за беспрекорно искуство клађења.
Након одабира стратегије, фокус играча се помера на клађење. Ево неколико савета које сваки играч треба да узме у обзир да побољша своје шансе за успех док се клади на Т20 мечеве.

  • Обратите пажњу на форму тимова и играча
  • Пратите утакмицу уживо током клађења
  • Обратите пажњу на вести тима
  • Немојте се само кладити на то ко ће победити. Фокусирајте се на друга тржишта клађења
  • Схватите снаге и слабости тима
  • Искористите понуде за клађење

Током свог релативно кратког боравка, ИЦЦ Т20 Светско првенство је пружило многе очаравајуће прилике спортским кладионицама. Сваки играч који жели да се клади на ова спортска првенства треба да има стратегију. То значи да играчи морају да ураде одговарајуће истраживање пре него што дају било какву опкладу. Такође, свака стратегија треба да се заснива на чврстом управљању банковним фондом и одговорном коцкању. И на крају, играчи би требало повремено да упореде различите кладионице и изаберу ону која нуди најбоље квоте.

Како се кладити на ИЦЦ Т20 Светско првенство
About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović