IBU Biathlon World Cup

На листи турнира у биатлону ИБУ Светски куп је веома високо рангиран. Она је друга после Зимских олимпијских игара. Само врхунски биатлонци могу да се такмиче. Постоје одвојена годишња доба за мушкарце и жене. У прошлости су женске биатлонске лиге биле под окриљем Европског купа. Међутим, људи изван овог континента су и даље могли да се такмиче.

Све у свему, главна гледаност и учесници Светског првенства долазе из нордијских земаља. Овај догађај води Међународна биатлонска унија. То је серија која почиње у новембру пре него што се завршава у марту. Држава домаћин догађаја Светског првенства може варирати из године у годину.

Све што треба да знате о клађењу на ИБУ Светски куп у биатлону

Све што треба да знате о клађењу на ИБУ Светски куп у биатлону

Главни критеријум је да има адекватне ски стазе. Од 1977. ови турнири се одржавају сваке године. У поређењу са спортистима највећих светских спортова биатлон играчи не зарађују много новца. Слаба награда за Светско првенство је прилично ниска, а победници сваког такмичења добијају око 15.000 долара.

Шампион добија само 28.000 долара. Тако мале количине за турнире у биатлону високог профила могу објаснити зашто се кладионице не фокусирају на овај спорт. Међутим, најбољи сајтови за кладионице ће имати на располагању ИБУ тржишта догађаја.

Све што треба да знате о клађењу на ИБУ Светски куп у биатлону
Историја ИБУ Светског купа у биатлону

Историја ИБУ Светског купа у биатлону

У скандинавске земље традиција биатлона води порекло из легенди о нордијском богу Уллру. За њега се говорило да је и бог скијања и лова. У Норвешкој је развијен као алтернатива војној обуци. Овај народ је организовао скијашке/стрељачке турнире још у 18. веку.

Требало је доста времена да се створи Светски куп у биатлону. Први је одржан 1977. године. Трофеј под називом Велики кристални глобус постао је главна награда за овај догађај. Додељује се најбољем укупном биатлонцу. Мали кристални глобуси се додељују онима који су најбољи у скијању или стрељаштву. Било је случајева да су људи победили и једно и друго. Ови играчи су обично фаворити кладионичара.

Франк Улрих је освојио инаугурационо Светско првенство. Такође је освојио прво место од 1978. до 1981. Године 1982. створена је верзија турнира за биатлонкиње. Прва жена која је победила била је Гри Øствик. Магдалена Форсберг је доминирала овим шампионатом тако што је била прва од 1996. до 2001. Улрих и Форсберг су добри примери шта треба тражити код такмичара када се кладите на спорт на мрежи.

Историја ИБУ Светског купа у биатлону
Све што треба да знате о биатлону

Све што треба да знате о биатлону

Као што име говори, биатлон Спортски догађај чине два сегмента. Прво се такмичари морају тркати једни са другима кроз стазу за скијашко трчање. Током трке морају да зауставе и учествују у гађању (обично две или четири). Половина метака мора бити изведена у лежећем положају, а остале у стојећем положају.

Такмичари могу имати додатно време или даљину додати свом коначном резултату ако лоше раде у сегментима гађања. Победницима се проглашавају они са најкраћим временом. Биатлон се сматра прилично јединственим унутар свет спорта. Они који учествују на такмичењима морају имати изузетно добре скијашке рефлексе, тачност и вид.

Биатлонци су дужни да погоде пет мета током рунде гађања. Ако не, сваки промашени циљ ће бити кажњен. Ово може да варира у зависности од правила одређеног такмичења. Понекад се мора скијати казнена петља од 150 метара. Већина људи радије користи технику скејт скијања.

Приликом скијања пушку носи такмичар. Њихов напредак је подељен на међувремена која се рачунају на контролним пунктовима. Ово помаже и судијама и биатлонцима да прате ко побеђује.

Све што треба да знате о биатлону
Зашто је светски куп у биатлону популаран за клађење?

Зашто је светски куп у биатлону популаран за клађење?

Иако турнири у биатлону имају мању базу навијача у поређењу са фудбалом и крикетом, ИБУ Светско првенство и даље има посвећене следбенике. Људи који прате ове годишње турнире обично потичу из земаља у којима је скијање преовлађујуће. Постоје бројне врсте зимских спортова на које можете да се кладите. Биатлони се издвајају по својој узбудљивој природи. Такмичари морају да се утркују до циља док показују своје оружје.

Биатлон је такође популаран јер се допада људима који уживају у две карактеристичне забаве: скијашком трчању и гађању мете. Овај спорт ће привући нордијске грађане због својих веза са скандинавском историјом и митологијом. Такође треба напоменути да спортско клађење није само постизање исплате. Коцкар мора да гледа турнире на које се клади.

ИБУ Светски куп у биатлону нуди обиље високооктанске акције. Чак и ако се опклада заврши губитком, гледалац ће и даље уживати. Најбоље веб странице кладионичара фокусиране на зимске спортове имаће тржишта везана за овај догађај. Играч је могао да прати каријере оних који се у њему такмиче. То ће им помоћи да боље разумеју своје скијашке/стрељачке вештине у поређењу са другим биатлонцима.

Зашто је светски куп у биатлону популаран за клађење?
Како се кладити на ИБУ Светски куп у биатлону

Како се кладити на ИБУ Светски куп у биатлону

Иако је сам спорт донекле јединствен, стилови клађења за биатлон су веома слични онима који се виде у другим врстама игара. Главна ствар коју треба имати на уму је да се шампионати практично увек одржавају током зиме. дакле, онлине кладионице неће увек имати пијаце отворене током целе године. Када коначно постану доступни, играч може направити низ опклада.

Они могу предвидети који ће биатлонац на крају победити у трци. Ова врста клађења преовлађује у великом броју различитих спортова. Главна разлика је у томе што су биатлони подељени на две дисциплине. Ово омогућава коцкару да изабере победника и за сегмент скијања и за стрељаштво.

Неки људи радије бирају прва три финалиста. Стручњаци за биатлон воле ове опкладе јер могу искористити своје знање о сваком биатлонцу. Циљ је да се одреде тачне позиције на подијуму прве три.

Опкладе на виши циљ су популарне, али се не налазе на свим веб локацијама кладионичара. Укључује предвиђање да ли ће биатлонци упарити више са другима. Поређење је главни део овог формата клађења. Компаније за коцкање које су првенствено фокусиране на зимске спортове чешће ће то понудити.

Како се кладити на ИБУ Светски куп у биатлону
Најбољи сајтови за клађење на Светски куп у биатлону за 2022

Најбољи сајтови за клађење на Светски куп у биатлону за 2022

Са више главних типова спорта, коцкар ће имати огроман избор у погледу сајтова за спортске кладионице. Проблем је у томе што кладионичарска заједница сматра првенство у биатлону као нишу. Срећом, још увек постоји неколико реномираних и висококвалитетних кладионичара који опслужују ово тржиште.

БетВицтор је одлична опција за оне који желе флексибилне банкарске методе. Могуће је кладити се на ИБУ Светски куп у биатлону коришћењем банковних картица и е-новчаника. Овај сајт за клађење на мрежи такође нуди конкурентне бонусе новим корисницима. Ако играчи траже пристојне шансе на опкладама и добром корисничком интерфејсу онда је БетВицтор кладионичар за њих.

Исто се може рећи и за 10бет. У последњих 20 година етаблирао се као популаран бренд спортских кладионица. Сајт има лиценце надлежних за коцкање у Великој Британији, Ирској, Шведској и Малти. Преко милион људи широм света бира 10бет. Друга опција је 22Бет. Нуди биатлон онлине клађење људима који се налазе у Европи.

Млађи је од БетВицтор-а и 10бет. Међутим, ова компанија и даље успева да пружи забавно искуство клађења. Ако коцкари још увек нису сигурни који да изаберу, могли би да прочитају рецензије купаца.

Најбољи сајтови за клађење на Светски куп у биатлону за 2022