Клађење на FINA Championships на мрежи

Овај водич за клађење на ФИНА светско првенство у пливању идеалан је за ентузијасте у пливању који желе да се кладе на један од највећих спортских турнира у свету водених спортова. Сазнајте све што треба да знате о овом турниру и, што је најважније, како се кладити на њега. ФИНА Светско првенство, такође познато као Светско првенство у води, је мултидисциплинарни турнир за најбоље оцењене водене спортове.

Турнир који организује Међународна федерација нације (ФИНА) један је од највећих спортских догађаја на глобалном нивоу, који привлачи пливачке спортисте и пливачке ентузијасте широм света. Турнир се такође може похвалити спонзорствима врхунских брендова, укључујући Никон, Микаса, Омега и Миртха Поолс, између осталих.

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Историја ФИНА првенства

Историја ФИНА првенства

Најбоље место за почетак анализе историје ФИНА Светског првенства у воденим спортовима је формирање самог тела за санкционисање, ФИНА. Познат на енглеском као Међународна пливачка федерација. ФИНА је међународна федерација која санкционише међународна такмичења у води у оквиру Међународног олимпијског комитета (МОК) и међународне заједнице. Формиран је 19. јула 1908. након кулминације 1908. године Летње олимпијске игре.

У почетку, првобитни чланови ФИНА-е били су пливачки савези Белгије, Британије, Финске, Данске, Француске, Немачке, Шведске и Мађарске. Годинама касније, придружиле су се многе друге федерације, чиме је укупан број федерација под окриљем 209. Чланови су груписани у 5 континенталних асоцијација; Афричка пливачка конфедерација, Пливачки савез Америке, Азијска пливачка федерација, Европска пливачка лига и Пливачки савез Океаније.

Историја ФИНА првенства
ФИНА Светско првенство у пливању

ФИНА Светско првенство у пливању

Док је ФИНА основана 1908. године, тек 1973. године у Београду, Југославија, одржано је прво ФИНА Светско првенство. Манифестација је одржана у Спортском центру Ташмајдан од 31. августа до 9. септембра 1973. године и окупила је 686 спортиста из 47 земаља. Данас ово првенство привлачи више од 2.000 спортиста.

О првенству

Између 1978. и 1998. године, ФИНА светско првенство у воденим спортовима одржавало се сваке четири године. У то време, четворогодишњи распоред је значио да се светска првенства одржавају у парним годинама између летњих олимпијских година. Међутим, 2001. године уведене су нове промене. Уместо четири године, првенство се одржава после две године.

Последње Светско првенство одржано је 2019. Названо 18. Светско првенство у воденим спортовима у ФИНА-и, догађај је одржан у Гванџуу, у Јужној Кореји, од 12. до 28. јула. На првенству је учествовала 191 нација, заједно са 1 избегличким тимом независних спортиста ФИНА. Нажалост, догађаји 2020. и 2021. су отказани због пандемије Цовид-19.

Упркос недавним отказивањима, догађај ће се поново одржати 2022. године. 19. ФИНА светско првенство одржаће се од 18. јуна до 3. јула 2022. у Будимпешти, Мађарска, док ће се 20. ФИНА светско првенство одржати од 14. до 30. јула 2023. године у Фукуоки, Јапан.

ФИНА Светско првенство у пливању
Најуспешнији тимови и спортисти

Најуспешнији тимови и спортисти

Сједињене Државе су најдоминантнија сила на Светском првенству у воденим спортовима, са 622 медаље, од којих су 268 златне. Следи Кина са 326 медаља, од којих је 146 златних. Друге врхунске нације на турниру су Русија, Аустралија, Мађарска, Италија и Немачка.

Најодликованији спортисти су Мајкл Фелпс (26 златних медаља), Светлана Ромашина (21 златна медаља), Наталија Ишченко (19 златних), Рајан Лохте (18 златних медаља), Светлана Колесниченко (16 златних медаља).

Дисциплине на ФИНА светским првенствима у пливању

Као што је раније поменуто, ФИНА светско првенство је мултидисциплинарно. Инаугурационо Светско првенство у воденим спортовима имало је само 4 дисциплине; роњење, пливање, синхроно пливање и ватерполо.

Касније су уведени скокови у воду и пливање у отвореним водама, чиме је укупан број дисциплина порастао на 6. Пливање у отвореним водама дебитовало је на ФИНА Светском првенству 1991., док је скок у воду уведен на Светском првенству у воденим спортовима 2013. године.

ФИНА Светско првенство у пливању има и мушке и женске категорије, као и мешовите дисциплине.

Најуспешнији тимови и спортисти
О пливању

О пливању

Пливање је спорт у којем учесници користе своја тела да се крећу кроз воду. Са слика из каменог доба, такмичарско пливање може се датирати још у праисторијско доба. Међутим, у модерној ери, појавила се као такмичарска рекреативна активност 1830-их година у Енглеској.

Већ 1837. Национално пливачко друштво је било домаћин неколико пливачких такмичења. Данас пливање, на такмичарском нивоу, има неколико варијанти. На пример, у ФИНА првенству постоје четири варијанте - скокови у воду, пливање, синхроно пливање и ватерполо.

О пливању
Зашто је ФИНА светско првенство у пливању популарно?

Зашто је ФИНА светско првенство у пливању популарно?

ФИНА Светско првенство у пливању је међу највећи спортски догађаји глобално. Привлачи пливачке спортисте из целог света. Поред спортиста, турнир ужива велику пажњу читавог братства водених спортова.

У последње време, ФИНА Светско првенство у пливању такође је доспело на насловнице на сајтовима за спортско клађење на мрежи. Дакле, шта покреће популарност клађења на ФИНА светско првенство у пливању?

Прво је популарност водених спортова, посебно ФИНА Светског првенства. Према подацима ФИНА-е, преко 4,5 милијарди људи је пратило телевизијски пренос (уживо и одложено) 15. ФИНА Светског првенства 2013. Од огромних пратилаца водених спортова, има много кладионичара који желе да се кладе на свог фаворита. дисциплина на турниру.

Друго је доступност сајтова за клађење на ФИНА Светско првенство у пливању. У прошлости су се кладионице фокусирале само на главне спортове, фудбал, кошарку и остало. Међутим, са популарношћу турнира у воденим спортовима као што је ФИНА Светско првенство у пливању, кладионице журе да понуде ентузијастима у пливању прилику да се кладе на своју омиљену нацију и спортисте у различитим дисциплинама.

Зашто је ФИНА светско првенство у пливању популарно?
Како се кладити на ФИНА Светско првенство у пливању

Како се кладити на ФИНА Светско првенство у пливању

Сада, слон у соби је, како се играчи кладе на ФИНА Светско првенство у пливању? У овом одељку сазнајте неке од домишљатих савета за клађење за почетак.

Када се кладите на спортске турнире који сежу кроз различите дисциплине, најважније је разумевање различитих спортова, начина игре и правила. У овом случају, неопходно је разумети како се игра шест водених спортова, циљ и, што је још важније, опције клађења.

Након разумевања различитих игара на турниру и начина на који се играју, следећи корак је проналажење кладионице са тржиштима ФИНА Светског првенства у пливању пошто све кладионице не покривају спортове на води.

Треће и најважније је разумевање тренутне форме различитих спортиста и тимова. Неки спортисти и тимови су фаворити док су други аутсајдери. За оне који не прате активно различите водене спортове на овом турниру, провера квота може да пружи увид у омиљене спортисте. Правило је, што су квоте ниже, веће су шансе да опклада прође, и обрнуто.

На крају, проверите да ли сајт има важећу лиценцу. Такође је паметна идеја за лов бонуси за спортско клађење да повећа банкрол.

Како се кладити на ФИНА Светско првенство у пливању
About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović