Сједињене Државе

Онлине спортско клађење у САД је достигло нове висине током последњих неколико година. Приходи остварени од спортског клађења су добар показатељ растуће популарности индустрије. На пример, спортско клађење је донело више од три милијарде долара у првих десет месеци 2021.

То је било 230 одсто више него што је остварено у истом периоду претходне године. Неколико америчких држава је прихватило спортско клађење у последњих неколико година, истичући растућу популарност. Један од главних разлога зашто је спортско клађење на мрежи изузетно популарно у САД је да је спортска индустрија у процвату. Већина одраслих ужива у гледању спорта, а земља је домаћин неких од најбољих лига на свету.

Сједињене Државе
Локалне кладионице против сајтова за клађење на мрежи у Сједињеним Државама

Локалне кладионице против сајтова за клађење на мрежи у Сједињеним Државама

Навијачи на тај начин могу критички анализирати игре и направити информисана предвиђања на која се кладе. Улози помажу да игре буду занимљивије јер навијачи имају шта да добију или изгубе на основу резултата спорта.

Још један главни разлог за растућу популарност је повећан приступ платформама за клађење на мрежи. Број сајтова за спортско клађење је прилично висок, а скоро сви су доступни путем мобилних уређаја. Играчи тако могу да ставе своје опкладе у било које време и са било ког места. Тхе добављачи спортског клађења на мрежи такође користе ефикасне маркетиншке стратегије, као што је нуђење бесплатних бонуса, привлачење још више играча.

Локалне кладионице против сајтова за клађење на мрежи у Сједињеним Државама
Омиљене игре америчких играча на које се могу кладити

Омиљене игре америчких играча на које се могу кладити

Спорт чини значајан део америчке културе. Грађани изузетно подржавају све мејнстрим игре у којима се обично кладе. Међутим, одређени спортови се издвајају међу осталима по популарности, као што су они који су истакнути у наставку.

амерички фудбал

Амерички фудбал је рангиран као најпопуларнији спорт за гледаоце у САД. Најпопуларнија лига америчког фудбала је Национална фудбалска лига (НФЛ), у којој се такмиче 32 франшизе.

НФЛ обично добија највише ТВ рејтинге од свих спортова у САД, посебно током Супер Бовла. Лига такође има највећу просечну посећеност од свих спортских лига на свету. Друге лиге америчког фудбала су такође прилично популарне, укључујући колеџ фудбал.

Кошарка

Кошарка је још један популаран спорт у Сједињеним Државама, измишљен давне 1891. године у Спрингфилду у Масачусетсу. Највиша кошаркашка лига у земљи је Национална кошаркашка асоцијација (НБА). Што се тиче прихода, НБА је на трећем месту. Кошарка је такође најигранији тимски спорт у САД када се узму у обзир нивои аматера.

бејзбол

бејзбол био је први спорт који је постао професионалац у САД. Тренутно, највиши ниво бејзбола на свету је Мајор Леагуе Басебалл, који се обично игра између Националне лиге и победника америчке лиге. Бејзбол се игра професионално већ дуги низ година, привлачећи знатан број следбеника.

Омиљене игре америчких играча на које се могу кладити
Који су најсигурнији начини плаћања у САД?

Који су најсигурнији начини плаћања у САД?

Пунтери у САД имају опсежну листу начини плаћања онлајн клађења на њиховим рукама. Неке популарне опције плаћања су истакнуте у наставку.

Кредитне и дебитне картице

Статистике показују да су кредитне и дебитне картице најчешће коришћене опције онлајн депозита. Главни разлог за то је што већина Американаца већ има кредитне и дебитне картице, што их чини најприступачнијим избором. Прављење депозита помоћу кредитних картица је такође прилично брзо и лако. Корисници само треба да унесу податке о картици и потврде трансакцију.

Е-новчаници

Е-новчаници су прилично популарни у САД. Они омогућавају кладионицима да лако и са било ког места повуку или уплате депозите ако могу да се повежу на интернет. Е-новчаници такође нуде добру сигурност када се поштују све релевантне мере предострожности.

Услуге мобилног плаћања

Аппле Паи је још једна опција која је у последње време стекла значајну популарност. Услуга мобилног плаћања омогућава играчима да уплате депозите, али не подржава исплате. Његова употреба је ограничена на кориснике са иОС уређајима, што је прилично добар број у САД. Корисници Андроид-а могу да користе Андроид Паи, који ради скоро слично као Аппле Паи.

Који су најсигурнији начини плаћања у САД?
Историја клађења у САД

Историја клађења у САД

Модерно спортско клађење у САД почело је почетком 19. века. У то време, играчи су се кладили на коњске трке, које су биле најпопуларнији спорт у земљи. Године 1876, професионални бејзбол је успостављен кроз Националну лигу.

Лига је помогла да се спортско клађење стави у први план тако да је чак почело да утиче на игре. Било је случајева да су тимови бацали игрице због коцкања. Последично, општи однос према спортском клађењу је постао лош. Људи су стављали спортске опкладе првенствено само у забавне сврхе.

Почетком 20. века спортско клађење је почело да поново добија на популарности. Дошло је до више спортова, што је допринело повећању популарности. Двадесете године прошлог века постале су познате као Златна ера спорта. Кошаркашка кошарка и фудбал су на крају постали неке од најпопуларнијих опција за спортско клађење.

Значајно је да у то време у САД није усвојен ниједан закон о клађењу за спорт. Било је све до 1931. године када је коцкање легализовано у Невади. Све остале државе су ћутале по том питању. А 1961. године усвојен је Закон о међудржавној жици, који је приморао спортско клађење да постане локализованије у већини региона. Лас Вегас, Невада, почео је да се сматра једино местом где се играчи могу легално кладити на спорт.

Историја клађења у САД
САД Спортско клађење крајем 19. века

САД Спортско клађење крајем 19. века

Спортско клађење није било велика индустрија у САД све до 1970-их. Тада је конгрес смањио порез на спортско клађење који су кладионице морале да плате. Више држава је такође почело да легализује спортско клађење. Спортске лутрије су такође почеле да постају популарне широм земље. Делавер, Орегон Спортс Ацтион и Монтана биле најпопуларније лутрије у то време.

Године 1992. донесен је Закон о заштити професионалних и аматерских спортова, којим су забрањени сви облици спортског клађења. То је било са изузетком четири државе које су већ легализовале коцкање. Закон је ограничио спортско клађење до 2018. године када га је Врховни суд поништио.

САД Спортско клађење крајем 19. века
Клађење данас у САД

Клађење данас у САД

Индустрија спортског клађења у САД сада изгледа много другачије него пре неколико деценија. Главни фактор диференцијације било је увођење онлајн спортског клађења, које се даље проширило на клађење на мобилним уређајима.

Сада је могуће да се свако у земљи старији од 18 година клади на било који професионални спорт. Све што је потребно је регистрација у онлајн казину да би играч почео да се клади на спорт. Више играча такође има мобилне уређаје као што су паметни телефони и таблети, што значи да могу лако да приступе платформама за спортско клађење.

Такође је повећан број држава које су легализовале спортско клађење. То значи да играчи сада могу да дају своје опкладе без страха. Тренутно, 26 држава има различите облике легалних тржишта спортског клађења. Такође постоје стотине кладионичара који сада дозвољавају америчким играчима да се региструју и кладе легално. Већина њих је оффсхоре, али неки се налазе унутар земље.

Будућност спортског клађења у САД

Клађење на различите спортове је више него вероватно да ће наставити да расте у популарности у САД. За почетак, више држава ће легализовати клађење на спорт. Међутим, такође постоје шансе да би се могли увести нови закони како би се ограничила врста и обим до којег играчи могу да се кладе.

То ће вероватно највише утицати на клађење на мрежи, с обзиром да се преко 90% свих спортских клађења врши преко онлајн кладионица. Број кладионичара који дозвољавају америчким спортским играчима да се придруже и кладе ће се повећати како би искористили све већу популарност клађења. Повећана конкуренција може довести до бројних иновативних функција које нуде кладионице.

Клађење данас у САД
Да ли је спортско клађење легално у САД?

Да ли је спортско клађење легално у САД?

Спортско клађење се сматрало нелегалним у САД дуги низ година све до 14. марта 2018. Тада је Врховни суд Сједињених Држава поништио Закон о заштити професионалних и аматерских спортова из 1992. године, чиме су сва спортска клађења постала нелегална у целој земљи.

Пресудом Врховног суда све спортско коцкање је легализовано на савезном нивоу. Државе су и даље имале моћ одлучивања да ли ће клађење бити дозвољено на државном нивоу. Као резултат тога, свих 50 различитих америчких држава има различите законе о спортском клађењу.

Да ли је спортско клађење легално у САД?
Државе које дозвољавају спортско клађење

Државе које дозвољавају спортско клађење

Невада

Невада је била прва држава која је легализирала спортско клађење у САД. Има дугу историју коцкања и тренутно је још увек једна од најбољих дестинација за коцкање у САД. Дозвољене врсте клађења укључују мобилно и лично, без значајних забрана.

Делаваре

Делавер је легализовао клађење на једну игру 5. јуна 2018, али само на одређеним локацијама. Такође је омогућио проширене опције спортског клађења у разним другим коцкарницама и на мрежи. Једино значајно ограничење је да играчи не могу да се кладе на игре колеџ тимова у држави.

Њу Џерзи

Спортско клађење је постало легално у Њу Џерсију 11. јуна 2018. када је Фил Марфи потписао закон о спортском клађењу који је то подржавао. Закон дозвољава и мобилно и лично спортско клађење. Међутим, закон забрањује играчима да се кладе на тимове и факултете у држави спортских догађаја и турнира одржан у држави.

Миссиссиппи

Мисисипи је већ донео нове законе о спортском клађењу 2017. године, чак и пре пресуде Врховног суда. Међутим, нова правила су ступила на снагу тек након значајне пресуде, 1. августа 2018. Закон дозвољава играчима да се кладе на спорт лично, без јасних одредби за онлајн клађење.

Западна Вирџинија

Западна Вирџинија је била пета држава која је легализовала регулисано спортско клађење у САД. Нови закон је усвојен 2018. који је дозвољавао и лично и мобилно спортско клађење. Законом је такође проглашена Комисија за лутрију Западне Вирџиније за главног регулатора спортског клађења.

Нови Мексико

У Новом Мексику нема посебних закона који би легализовали спортско клађење. Међутим, држава дозвољава све облике игара треће класе. Игре класе три укључују сва спортска клађења и пари-мутуел клађење као савезни закони. Играчима је забрањено клађење на тимове колеџа у држави.

Пеннсилваниа

Гувернер Том Волф потписао је закон о спортском клађењу Пенсилваније 2017. године као део законодавног покрета који је укључивао ДФС и онлајн покер. Предлог закона је ступио на снагу одмах након пресуде Врховног суда 2018. Лично и онлајн спортско клађење оба су легална у држави.

Остале државе у којима је спортско клађење легално су Роуд Ајленд, Арканзас, Њујорк, Ајова, Орегон, Индијана, Илиноис, Њу Хемпшир, Мичиген, Монтана, Колорадо, Вашингтон ДЦ, Тенеси, Вирџинија, Северна Каролина, Вајоминг, Вашингтон, Аризона, Јужни Дакота, Конектикат и Северна Дакота.

Државе које дозвољавају спортско клађење
Државе у којима спортско клађење није легално

Државе у којима спортско клађење није легално

Неколико других држава је на палуби да легализује спортско клађење. Клађење се већ легално одвија у овим државама, иако још увек нема потписаних закона у вези са активностима. То укључује Мериленд, Луизијану, Небраску и Флориду.

Неколико других држава иде ка легализацији спортског клађења на основу законодавних активности које су примећене у последњих неколико година. Државе су Оклахома, Мејн, Кентаки, Минесота, Масачусетс, Мисури, Јужна Каролина, Канзас, Охајо, Калифорнија, Хаваји, Џорџија, Тексас, Алабама, Вермонт и Аљаска.

Једине две државе у којима није било напора да се легализују активности спортског клађења су Ајдахо и Висконсин.

Државе у којима спортско клађење није легално
ФАКс

ФАКс

Да ли је клађење на спорт легално у Сједињеним Државама?

На савезном нивоу, спортско клађење је легално у САД. Међутим, постоји неколико држава у којима су све врсте спортског клађења и даље илегалне.

Могу ли амерички играчи да се кладе на спортове који нису популарни у земљи?

Амерички играчи могу да се кладе на било који спорт који се професионално игра било где широм света. Све што треба да ураде је да пронађу кладионицу која нуди спортско тржиште на којем желе да се кладе. Опције укључују оффсхоре сајтове за клађење које прихватају америчке кладионице.

Постоји ли стратегија за освајање спортских опклада?

Ниједна стратегија не може гарантовати било ком играчу да добије спортску опкладу. Међутим, бројни могу се користити стратегије да побољшате шансе за победу, од којих се већина врти око одабира правих квота.

Могу ли играчи да се кладе на спорт након почетка утакмице?

Различити сајтови за спортско клађење на мрежи омогућавају играчима да се кладе уживо до неколико минута пре него што се утакмица заврши. Међутим, то се обично не нуди за све игре, а квоте се обично континуирано разликују током игре.

Да ли играчи губе новац ако се игра напусти пре него што се заврши?

То обично зависи од услова и услова кладионице која се користи. У већини случајева, опкладе ће бити поништене осим када надлежни орган изда коначан резултат напуштене игре.

ФАКс