Шах

Шах је игра стратегије и менталне вештине и воле га многи широм света. Игра захтева огроман фокус и пажњу, што је чини веома пријатном за оне који је играју. Шах није игра за свакога, и може бити веома фрустрирајуће искуство за оне који не одвоје време да науче шта све има.

Када је у питању клађење, кладионице схватају шах веома озбиљно, јер има много кладионичара који воле да ставе свој новац на коцку када су у питању шаховске утакмице. Ево неколико важних информација које сваки играч треба да зна о клађењу на шах.

Шах
Све што треба да знате о клађењу на шах

Све што треба да знате о клађењу на шах

За оне који желе да знају шта је клађење на шах, одговор је једноставан. Односи се на чин клађења на резултате шаховске утакмице. Кладионици се могу кладити на то ко верују да ће победити у игри или да ли ће бити нерешено.

Историја и популарност шаховског клађења

Шах постоји веома дуго, а записи датирају из 6. века нове ере. У оно време, шах се није толико сматрао игром вештине као данас; него се више сматрало игром на срећу која захтева врло мало менталне способности.

Ових дана мишљење о шаху се драстично променило. На игру се сада гледа као на прави тест менталних вештина и стратегије, због чега је много теже предвидети исход утакмице.

Ова промена у перцепцији није учинила много да одврати играче од клађења на шаховске мечеве, јер је то и даље веома популарна активност онлајн клађења. Међутим, кладионици морају да разумеју како игра функционише пре него што се кладе на мрежи.

Све што треба да знате о клађењу на шах
Како се кладити на шах

Како се кладити на шах

Заиста нема ништа сложено у клађењу на шаховску утакмицу. Кладионици треба да пронађу а добар сајт за спортско клађење на мрежи који нуди клађење на шах на мрежи, а затим могу да наставе да праве своје опкладе.

Већина сајтова је лака за навигацију и обично постоји добро приказан мени из којег играчи могу да изаберу врста спорта на који се кладите. Да би се кладио на шах, играч може да следи ове кораке:

  • Пријавите се на њихов налог за спортско клађење на мрежи
  • Идите до одељка за шах у кладионици
  • Пронађите утакмицу која их занима и пласирајте своје тржиште клађења
  • Унесите износ опкладе и потврдите опкладу

Врсте клађења на шах

Најпопуларније врсте шаховских опклада укључују:

  • Победник утакмице: Ова опклада се ставља на играча изабраног играча да победи у мечу.
  • Двострука шанса: Ова опклада се ставља на то да било који играч победи у мечу, или ће бити нерешено.
  • Азијски хендикеп: Ова врста клађења на шах на мрежи нуди предност једном играчу у односу на другог да изједначи квоте.
  • Под над: У овој опклади играчи предвиђају да ли ће, рецимо, бити више потеза од постављеног прага.
Како се кладити на шах
Разумевање квота за клађење на шах

Разумевање квота за клађење на шах

Квоте су нешто што играчи треба да схвате озбиљно када се кладе на шаховске мечеве. Тхе квоте које нуде онлајн кладионице могу значајно да варирају, тако да играчи морају да упореде квоте на различитим сајтовима и прочитају неке савете за спортско клађење пре него што се кладе.

Уопштено говорећи, фаворит у било ком шаховском мечу ће имати мање шансе од аутсајдера. Ово има смисла, јер шаховске кладионице пружају бољу вредност онима који се кладе на аутсајдера. Међутим, постоје тренуци када фаворит може бити ризична опклада, јер може изгубити потпуно.

Шта утиче на квоте у клађењу у шаху?

Постоји неколико ствари које могу утицати на квоте у шаховским кладионицама. Најочигледнија је тренутна форма оба играча, јер ће то дати представу о томе ко ће вероватно победити у мечу.

Други фактор који утиче на квоте је врста опкладе која се поставља. На пример, опкладе на то ко ће победити у мечу обично имају мање квоте од опклада на то да ли ће бити нерешено или не. Искуство играча такође може утицати на квоте, јер онлајн кладионице могу дати већу вредност искусним играчима. Међутим, то није увек случај.

Разумевање квота за клађење на шах