Хокеј на леду

Хокеј на леду доноси топлину зими играчима и навијачима већ скоро 130 година. Од када је прва утакмица одиграна у Канади 1895. године, хокеј на леду је зацементирао своје место као национални спорт у земљи и проширио се на многе друге делове света. А данас привлачи и другу групу становништва; кладионици у хокеју на леду.

Навијање се проширило на цео свет, где људи уживају у узбуђењу клађења и чекања исхода. Радост је још боља уз спортско клађење на мрежи. Љубитељи хокеја на леду сада имају више платформи на којима се могу кладити из удобности својих домова.

Хокеј на леду
Све што треба да знате о клађењу на хокеј на леду

Све што треба да знате о клађењу на хокеј на леду

Хокеј на леду је међу најпопуларнији зимски спортови, загрева спорт међу снегом. Настала пре скоро 130 година, прва утакмица хокеја на леду одиграна је у Канади 1895. године. Од тада је постала национални и међународни феномен. Са порастом популарности игре долази и до пораста спортског клађења на њу.

Поред узбуђења гледања тимова како се боре на леду, кладионици такође могу уживати у узбуђењу да уложе свој новац за сопствену велику награду.

Све што треба да знате о клађењу на хокеј на леду
Шта је клађење на хокеј на леду?

Шта је клађење на хокеј на леду?

Клађење на хокеј на леду је првобитно почело у Канада - неформално. Почело је окупљањем пријатеља и стављањем нерегулисаних опклада на локалне игре. Затим, почетком 20. века, кладионице су почеле да улазе у просторе за игру и наводе квоте.

Напредак онлајн спортског клађења чини могућност клађења на хокеј на леду много преовлађујућим. Гледаоци цене спорт због тога колико је брз и колико насилне чак и игре могу постати.

Многи посматрачи и даље физички присуствују и гледају утакмице хокеја на леду, чак и са порастом спортског клађења на мрежи. Неке кладионице чак знају колико људи уживају клађење на спорт да преносе догађај уживо.

Године 1923. створена је Лига у хокеју на леду и тада је настала структура за клађење. Почело је тако што је влада регулисала клађење, а лига је желела исплату од кладионица. Кладионице су у овом тренутку биле стварни ентитети са физичким продајним местима. Ипак, клађење је било ограничено на локалитете.

Како се игра развијала и постајала огромна, клађење се такође проширило на нова подручја Канаде и широм света. Развој игара које се емитују омогућио је више људи да се кладе на игре, чак и ако су у другој земљи.

Шта је клађење на хокеј на леду?
Како се кладити на спортове хокеја на леду

Како се кладити на спортове хокеја на леду

Сада, хокеј на леду је једна од најпопуларнијих опција за спортско клађење међу играчима. Током зиме постоје скокови за клађење, јер постоји пораст догађаја, укључујући и Зимске олимпијске игре које се одржавају. Међутим, хокеј на леду је доступан за клађење током целе године, јер се утакмице могу играти на затвореним клизалиштима.

Клађење на мрежи је значајно унапредило индустрију клађења хокеја на леду. Проширио се на бројне делове света и постао помало улазна тачка за спортске кладионичаре. Поред тога, колумне са саветима за спортско клађење за хокеј на леду привлаче невероватну читалачку публику. Поврх свега, данас је Лига хокеја на леду у Канади означена као "бет-ат-хоме" Лига хокеја на леду.

Да би се кладио, све што играч треба да уради је да пронађе сајт за клађење на мрежи који нуди хокеј на леду на њиховом тржишту. Затим, играчи могу да отворе и учитају налог за клађење и одмах пређу на клађење.

Ево поделе клађења:

 1. Пријавите се на сајт за клађење који нуди клађење на хокеј на леду и направите депозит.
 2. Изаберите догађај у хокеју на леду на који желите да се кладите.
 3. Изаберите игру хокеја на леду на коју желите да се кладите.
 4. Изаберите износ улога.
 5. Ставите опкладу.

Клађење на хокеј на леду је одличан начин да се кладионици придруже спортској лиги. Хокеј на леду је брз, са много могућности за опкладе. Кладионици могу да се кладе на победнички тим, стрелце, резултате, опомене и још много тога.

Клађење уживо се проширило на тржишта хокеја на леду, посебно сајтови за клађење на мрежи. Играчи се могу кладити на оно што виде у овом тренутку. Квоте за такве опкладе се могу тренутно променити, чинећи клађење још узбудљивијим.

Како се кладити на спортове хокеја на леду
Израчунавање квота за клађење на хокеј на леду

Израчунавање квота за клађење на хокеј на леду

Ево једноставног разлагања: Квоте за клађење су вероватноћа да се неки догађај деси. Ако је вероватно да ће се нешто десити (нпр. победа омиљеног тима), то има ниже квоте и даје кладионицима слабе приносе.

Квоте одређују многи фактори, као што су форма тима, нови потписи, повреде, међусобни резултат, темперамент одређеног играча (нпр. када се кладите на опрез) и позиција на табели лиге.

Квоте се генерално процењују и обезбеђују од кладионица. Кладионици довршавају своје изборе само на основу испита или рафиниране интуиције. Тхе квоте за хокеј на леду за одређени меч може да се промени у оквиру недеље или јединичног периода.

На пример, ако је вероватно да ће тим победити, али се њихов звездаши повреди током тренинга, њихове шансе се прилагођавају. Они који желе да се кладе учиниће то након што нове квоте за хокеј на леду буду подељене на мрежи. Они који су положили раније опкладе задржавају своје листиће.

Квоте могу да варирају између сајтова за клађење, тако да кладионичар треба да уради своје истраживање. Међутим, разлика је ретко значајна осим ако играч не клади богатство.

Квоте се обично приказују као новчана линија (+/-), разломци (нпр. 10/1) или децимале (нпр. 5.2).

Фактори за квоте у хокеју на леду

Постоји много фактора који утичу на шансе за хокеј на леду. Кладионици морају узети у обзир претходне резултате појединачних играча. Љубитељи клађења хокеја на леду могу да погледају статистику на мрежи како би утврдили да ли би могли бити успешни. Да ли је неки играч имао низ изостанака у последње време? Како се један тим мери са својом конкуренцијом? Како су посебно наступали у последње време?

Израчунавање квота за клађење на хокеј на леду
Квоте за НХЛ Монеилине опкладе

Квоте за НХЛ Монеилине опкладе

Монеилине опкладе су за играче који желе да се кладе на то који ће тим победити у игри. Може имати три различита формата: плус/минус, децимални и разломак.

Када су у питању нови играчи, квоте плус/минус могу бити теже схватити. Међутим, они брзо постају фаворити већине кладионичара. Позитиван број означава аутсајдера, а негативан број фаворита.

За аутсајдера, број је колико играч може освојити на опкладу од 100 долара. Фаворит је колико играч мора да ризикује да би освојио 100 долара. На пример, рецимо да играч гледа утакмицу између Тампа Беј Лајнинга и Вашингтон Кепиталса, а Тампа има -150, а Вашингтон +140.

Тампа је израчуната да победи, тако да би играч морао да се клади на 150 долара да би освојио 100 долара. Вашингтон је аутсајдер, тако да би играч који се клади на 100 долара добио 140 долара.

Децималне шансе су изражене децималним бројем, као што је 2,55. То значи да се све што играч уложи помножи са 2,55, које ће добити ако њихова опклада добије.

Шансе за разломке су збуњујуће и изгледају као 11/1 или 21/38. Број са леве стране представља износ који играч може да освоји, а број са десне стране означава удео који играч мора да ризикује. На пример, квоте 10/1 би платиле 100 долара за опкладу од 10 долара. Овај формат се обично користи само за значајније опкладе, али играч га може с времена на време видети на линији новца.

Квоте за НХЛ Монеилине опкладе
Стилови клађења на хокеј на леду

Стилови клађења на хокеј на леду

 • Пак линија: Ова линија је једноставнија, јер је већина љубитеља спорта упозната са основним принципима. Други спортови би могли да се односе на овај стил клађења као на ширење. За клађење на хокеј, линија пака је опклада на то да ли ће фаворит победити други тим за два или више голова у односу на аутсајдера који ће дати један гол или победити.
 • Укупно (више/мање): Опклада више-мање се односи на број голова које су оба тима постигла у утакмици. Квота ће навести да ли је опклада изнад или испод броја.
 • Клађење уживо:Клађење уживо подразумева када се играчи кладе током утакмице уживо. Они ажурирају своје опкладе и промене у реалном времену, а квоте се прилагођавају у складу са тим. Ово се такође може назвати клађењем у игри.
 • Клађење на период: Ово је стил клађења када се играч клади на исход сваког периода.
 • реквизити: Клађење на реквизите се концентрише на одређене догађаје у игри, а не на исход игре. На пример, кладионичар се може кладити да ће одређени играч постићи гол или да ће други зауставити више од 20 шутева.
 • Парлаи: Ово је када кладионичар може да заокружи више догађаја у једну опкладу.
 • Футурес: Футурес захтева од играча да се кладе на оно што се може догодити у будућности, а не на садашњу игру. Већина клађења на фјучерс се односи на освајаче Стенли купа, финале конференције, резове плеј-офа или освајање одређених трофеја.

Урадите своје истраживање

Све предстојеће утакмице НХЛ и међународне хокејашке лиге можда већ имају изборе. Сваки кладионичар треба да истражи шта би то могло бити. Љубитељи хокеја на леду знају да је ово добро место за почетак.

Стилови клађења на хокеј на леду
Не кладите се на Хипе

Не кладите се на Хипе

Пошто је хокеј на леду популаран спорт за клађење, кладиоцу је лако да се клади на другог бољег, верујући да мора знати све детаље ако се клади на овај спорт. Међутим, то није увек случај.

За кладионичаре је важно да стекну сопствено знање о игри и тренутном мечу и да не прате шта публика можда спекулише. Само зато што публика можда навија за једно име не значи да ће то победити у мечу.

Кључне Такеаваис

 • Знајући да је потпуни победник један од јединих стилова клађења, урадите своје истраживање
 • Не кладите се на аутсајдера; држи се шампиона
 • Ако је трка на отвореном, размислите како време може да игра улогу за перформансе пса
Не кладите се на Хипе