Пикадо

Док је бацање пикадо постало популарна игра када уживате у питу са пријатељима у пабу, игра има јаке следбенике, посебно на високом нивоу такмичења. Игра Пикадо потиче из Енглеске из 19. века, где су оригиналне даске за пикадо биле прстенови сегмента дебла.

Најраније стрелице су заправо биле стријеле и вијке за самострел, али на срећу од тада су еволуирале. Као и код већине паб игара, клађење на пикадо нема јасно порекло, али је ових дана постало популаран спорт, посебно у европским спортским кладионицама.

Пикадо
Основе клађења на пикадо

Основе клађења на пикадо

Пикадо је прошлост познато најбоље за посетиоце барова који траже забавну игру док бацају хладну игру. Међутим, игра има велики број пратилаца, посебно на професионалним нивоима такмичења. Оно што је некада била активност ронилачког бара није постало омиљено предузеће међу спортским и забавним клађењем. Пикадо је стекао славу широм Европе, а његова популарност добија на замаху у САД са телевизијским преносом.

Игра пикадо је настала још у Енглеској у 19. веку, где компоненте игре нису биле баш тако гламурозне. Уместо савршено кружних точкова богатих црвених и дубоких црних боја, табла се једноставно састојала од прстенова на дрвету.

Уместо малих стрелица које видите данас, тадашњи играчи би бацали стреле и вијке за самострел на дебло дрвета. Иако су компоненте игре увелико еволуирале, забава је остала иста. Иако су детаљи раних паб игара остали помало изгубљени у историји, игра је тада била омиљена као и данас. Штавише, игра је популаран спорт за клађење у данашње време, посебно међу онима који се кладе преко европских кладионица.

Основе клађења на пикадо
Шта је клађење на пикадо?

Шта је клађење на пикадо?

Знајући да је спорт заживео тако давно, може се само претпоставити да је клађење на пикадо почело пре векова. Када је пикадо постао званични спорт на прелазу из 18. века, клађење на овај спорт је стекло велику славу. Напред до данас, а клађење на пикадо на мрежи је широко распрострањено и још увек добија наклоност.

Седамдесетих година прошлог века одржано је прво званично Светско првенство у пикаду. Данас је игра еволуирала у турнире који се одржавају сваке недеље. Како спорт наставља да добија на популарности, бољи могу да дају своје опкладе онлине кладионице. Иако је доступан, мора се напоменути да нема толико популарности као фудбал и бејзбол, тако да постоје мање понуде у спортским кладионицама.

Добра вест за љубитеље спорта је да се пикадо мења великом брзином. Добра вест за љубитеље пикадо је да постоји пораст популарности овог спорта захваљујући преносима и интернет стримовању пикадо догађаја. Поред тога, како онлајн и мобилно спортско клађење наставља да расте у популарности, тако ће се повећавати и праћење спорта.

Шта је клађење на пикадо?
Како се кладити на пикадо

Како се кладити на пикадо

Да би се кладио на пикадо мечеве, играч мора имати опште знање о правилима игре. На пример, ниједна насумична особа не може се кладити на пикадо и очекивати да ће добити чак и пени. Систем бодовања за пикадо је мало сложен, а на број сетова по мечу је потребно навикнути, јер број може да варира у зависности од турнир правила.

Дакле, како се играч може кладити на игру? У најједноставнијем смислу, кладионичари се могу кладити на победника меча, слично као код клађења на новчану линију у другим спортовима. Као и код других спортова, ово је најлакше кладити, а друге опкладе постају само компликованије.

Други начин на који играч може да се клади на меч је клађење на победника сваке утакмице. Ако добро познају правила игре, могу да се кладе и на 180. Ово се састоји од клађења на првих 180 или највиших укупних 180 у мечу. Они који желе да буду велики или да оду кући могу да се кладе на победника турнира, који је такође доступан у тенису или голфу.

Професионална такмичења и лиге у пикаду постављају два противника један на један да се боре у мечу заснованом на ногама или сетовима. Најчешћи формат бодовања је систем бодовања 501. Играчи имају за циљ да смање свој резултат са 501 на 0 пре него што то уради противник тако што ће бацити и погодити одговарајући број на пикадо. Први играч који то уради побеђује у утакмици. Када играч освоји довољно легова, добија сет.

Постоји неколико опција када је у питању депозит. Један од њих је путем дебитне или кредитне картице, и иако је можда најједноставнији, такође долази са недостатком што је ограничење банковне накнаде или депозита. Данас већина спортских кладионица прихвата и криптовалуте, нпр Битцоин. Предности ове опције су то што је сигурна, анонимна, не захтева додатне накнаде и омогућава тренутно повлачење средстава.

Како се кладити на пикадо
Шансе клађења на пикадо

Шансе клађења на пикадо

Пикадо је меч један на један, тако да се квоте одређују слично као код тениса. Најједноставније речено, креатори квота и тржиште клађења сматрају једног играча бољим од другог играча.

Квоте за било ког победника меча или победника турнира се процењују на основу очигледних вештина и способности сваког играча. Хендикеп такође функционише идентично са било којим тржишним распоном или укупним износима. На пример, успех у мечу са -2,5 сета значи да победнички пикадо играч мора да победи са најмање три сета. Слично, ако су квоте +2,5, аутсајдер мора да победи или изгуби са мање од три сета.

Постоји много фактора који могу утицати на шансе за спорт један на један, као што је пикадо. То укључује прошле и недавне перформансе, успех на такмичењу и све повреде. Како се турнири у пикаду играју у затвореном простору, време никада неће утицати на исход утакмице, за разлику од многих спортова клађења.

Фокусирајте се на утакмицу

Не можете само знати који је тим бољи или лошији да бисте направили најбоље опкладе на пикадо. Морате знати снаге и слабости сваког играча, посебно ако је већ био упарен са овим противничким тимом. Важно је узети у обзир њихову тачност, опоравак и брзину.

Као и код већине спортова, када су у питању онлине пикадо кладионице, важно је знати правила и замршеност начина на који се игра игра. Иако можете да разумете основе, укључујући опште рекорде и рангирање, требало би да будете упознати са сваким играчем и знате како стоје у такмичењу. Ова врста знања ће вам помоћи да подигнете ногу и освојите велику победу.

Не кладите се на хипе

Пошто пикадо није толико популаран, кладиоцу је лако да се клади на опкладу другог бољег, верујући да мора знати све детаље ако се клади на овај спорт. Међутим, то није увек случај. За кладионичаре је важно да стекну сопствено знање о игри и тренутном мечу и да не прате шта публика можда спекулише. Само зато што публика можда навија за једно име не значи да ће то победити у мечу.

Клађење на резултат утакмице

Свако може предвидети потпуног победника у пикадо мечу; потребно им је само опште знање о прошлим перформансама играча и тренутном извршењу. Имајући то у виду, ограничења за клађење постоје, а да бисте добили велику победу, то се вероватно неће урадити на линији новца. Дакле, клађење на резултат меча доноси већу вредност јер је теже.

Шансе клађења на пикадо
Клађење на пикадо фјучерс

Клађење на пикадо фјучерс

Док се можете кладити на појединачне мечеве, можете се кладити и на фјучерсе. Можда се питате шта је то? Па, име га прилично зове како јесте. Клађење на будућност значи да се кладите на предстојећи меч и ко верујете да ће бити победник.

У пикаду, постоје три велика професионална такмичења која се одржавају годишње: два ПДЦ светска првенства у пикаду одржава светски професионални пикадо, а друго организује Британска пикадо организација (БДО).

ПДЦ Светско првенство почело је давне 1994. године и одржава се сваког децембра до јануара у лондонској палати Александра. Шампион осваја трофеј Сид Вадделл и 500.000 британских фунти (око 645.500 долара).

Клађење на циљ са 9 стрелица

За завршетак са девет стрелица се каже да је савршена нога у пикаду. Док су професионалци веома талентовани, завршетак са 9 стрелица је неуобичајен подвиг. Шта је то? То се дешава када играч користи тачно девет стрелица - најмање могућих у мечу - да одустане од 501.

Клађење на лег/сет више/мање

Многи амерички спортови имају више/мање опкладе; међутим, са пикадом је мало другачије. Опкладе на више/мање пикадо зависе од броја легова или сетова које играч добија у мечу. У пикаду изнад/мање, играч на кога се кладилац клади не мора да победи у укупном мечу да би кладионик победио. Они да добију одговарајући број сетова или легова испод опкладе за сет.

Клађење на хендикеп лег/сет

Хендикеп лега/сета је пикадо верзија опкладе на поен. Ево квара. Један играч има одређени број легова или сетова који се додаје или одузима од коначног резултата. Овај број одлучује о опклади, баш као и начин на који поени функционишу у фудбалу или кошарци.

На пример, ако играч има хендикеп -1,5, требало би да победи у мечу са најмање две леге да би уновчио опкладу. Пикадо спортске кладионице постављају хендикеп или ширину на основу тога за колико претпостављају да ће играч победити, а кладионичар мора да се клади на основу тога да ли верује да је број сета тачан или не.

Клађење на пикадо фјучерс
Где гледати пикадо уживо

Где гледати пикадо уживо

Да бисте гледали професионални пикадо у САД, идите на ББЦ Америца за Премиер Леагуе Пикадо или се претплатите на ДАЗН или ПДЦ ТВ за ПДЦ Светско првенство у пикаду.

Како се игра пикадо шири глобално, тако расте и капацитет за велике кладионице и победе. Клађење на пикадо ће само наставити да се шири на нова тржишта широм света како кладионици и фанови буду све више схватали о игри и начину на који њени међурадови функционишу. Клађење на пикадо је релативно једноставно када кладионици почну да уче како игра функционише, и само је питање времена када ће се кладионичар више концентрисати на пикадо.

Кључне Такеаваис

  • Размислите о клађењу на фјучерсе
  • Истражите пре клађења и не ослањајте се на фанове
  • Пазите на три главна догађаја
  • Знајте правила пикадо изнутра и споља
Где гледати пикадо уживо