Кошарка

Кошарка је један од најпопуларнијих спортова на свету и може се разумно посматрати као други после фудбала. У поређењу са другим спортовима, кошарка је прилично нова, измишљена је тек 1891. Кошарка заиста има интернационалну блиставост, што се може видети по њеној такмичарској природи током Летњих олимпијских игара, као и по броју различитих земаља које представљају играчи. у НБА.

Рачунајте и кошарку као један од најбољих спортова за клађење. Сваке сезоне се кладе буквално милијарде долара само на НБА, а то не укључује неке веће кошаркашке догађаје као што је Мартовско лудило за НЦАА кошарку.

Кошарка
Основе клађења на кошарку

Основе клађења на кошарку

Као један од најпопуларнији спортови широм света, кошарка је на другом месту после фудбала. Национална кошаркашка асоцијација (НБА) основана је у Америци само 1946. године, првобитно под именом Кошаркашки савез Америке, што га чини једним од новијих спортова у историји САД. Овај спорт је произвео неке од најистакнутијих спортских звезда у земљи, укључујући Кареема Абдул-Јаббара, Леброна Џејмса и Мајкла Џордона.

Сваке сезоне постоје милијарде долара на опкладе само за регуларну сезону НБА - не укључујући Мартовско лудило. То је невиђена сума за игру која траје око 2 сата за укупно 82 утакмице.

Основе клађења на кошарку
Како се кладити на кошарку?

Како се кладити на кошарку?

Као нови спорт, порекло клађења на кошарку је вероватно почело када је спорт постао плод. И док нема утврђеног датума када је клађење почело, оно је и даље стекло светску славу, јер је свуда део кошаркашких спортских кладионица. Како спортско клађење наставља да буде легализовано широм земље, популарност клађења на кошарку на мрежи ће само расти.

Слично као што је Супербоул најишчекиванији дан у фудбалу, Марцх Маднесс је један од најишчекиванијих догађаја у кошарци. Ово доноси још једну рунду прилика за клађење за играче да положе свој новац за победника сваке игре, а затим за који победнички тим ће све узети.

Због тога колико је велико клађење на кошарку, НБА је била једна од првих лига која је користила корпоративне спонзоре са својим партнерством са ДрафтКингсом. Поврх тога, НБА је такође изјавила да би желела да буде партнер са сваком спортском кладионицом у САД, што је чини толико инклузивним за кладионичаре.

Како се кладити на кошарку?
Како се кладити на кошарку

Како се кладити на кошарку

Оно што кошарку чини тако сјајном за кладиоце је то што постоји мноштво начина да се кладите на игру. И оно што га чини универзалним међу онлајн спортско клађење је да су основе клађења универзалне. Да бисте се кладили директно, можете користити Монеилине опкладу да поставите опкладу на тим за који мислите да ће победити у игри.

У новчано клађење, ширење тачке је прилично једноставно. Кладионици ће поставити опкладу на то са колико бодова мисле да ће тријумфални тим победити, или се могу кладити на то за колико бодова ће поражени тим заостати на крају утакмице.

Сва статистика меча је такође фер игра за клађење у било којој кладионици, укључујући скокове, блокаде и број тројки. Кладионици се такође могу кладити на укупне победе тима и појединачне награде, укључујући МВП-а или почетника године. То даје кладионицима много шанси да науче како тим ради колективно и појединачно, додајући више слојева њиховим приликама за велике победе.

Како се кладити на кошарку
Разумевање шанси за клађење на кошарку

Разумевање шанси за клађење на кошарку

Као и код сваке игре, шансе за кошаркашку утакмицу заснивају се на многим аспектима, али тржиште клађења такође утиче на њих. Рекорд и учинак сваког тима играју највећу улогу, али распореди и повреде ће такође имати драстичан утицај. Највећи тимови, укључујући Лос Анђелес Лејкерсе и Њујорк Никсе, такође ће имати велики базен због великог броја пратилаца.

Појединачни меч играча против дефанзивца у противничком тиму и недавне статистичке перформансе играча могу одредити квоте за опкладе играча. Укупне квоте за игру одређују учинак сваког тима, темпо и одбрамбена снага. Шансе да играч постане МВП могу зависити од повреде и од победе тима у својој дивизији или првенство може да се ослони на победнички низ.

Разумевање шанси за клађење на кошарку
Шта је клађење на кошаркашки парлеј/тизер?

Шта је клађење на кошаркашки парлеј/тизер?

Најчешћи тип клађења на кошарку на мрежи је „стрејт опклада“, што значи да су опкладе на један тим у односу на поен. Поред тога, кладионичари могу чак додати неколико тимова на једну опкладу, познату као парлај. Међутим, такође можете комбиновати неколико тимова у једну опкладу. Можете да додате било где од два до осам тимова у једној игри, где сви тимови и укупни износи морају да покрију расподелу поена.

Ово су шансе:

 • 2 екипе: 13/5
 • 3 екипе: 6/1
 • 4 екипе: 11/1
 • 5 екипа: 22/1
 • 6 екипа: 40/1
 • 7 екипа: 80/1
 • 8 екипа: 150/1

Ваши добици и опклада ће вам бити враћени у слободној продаји. Какав новац можете очекивати? Па, за игру од 50 долара за два тима, освојили бисте 130 долара, чиме би ваш бруто приход био 180 долара. За игру од 100 долара пет тимова, донели бисте кући невероватних 2200 долара.

Нешто што треба напоменути је да ако дође до „гурања“ или нерешеног резултата, ширина поена ће се спустити за једну степеницу. Шта је гурање? То је када се кладите на тим и победнички број је тачно онај број који се кладите. Дакле, рецимо да се кладите да ће Мајами Хит победити Кливленд Кавалирсе са више од 10 поена разлике, али онда они побеђују са тачно 10 поена разлике. Нисте победили или изгубили. То је једноставно гурање.

Шта све ово значи? У суштини, ако учествујете у игри са четири тима, а постоје три победника и један гурање, то се своди на игру са три тима. Слично томе, ако се кладите на парлаи од осам тимова, а постоји један гурање, то постаје парлаи са седам тимова. Међутим, исплате без рецепта могу се одиграти мало другачије за исплате и правила парлаи картица.

Ако постоји нерешено клађење, тизер за два тима ће постати „Нема акције“, а новац ће вам бити враћен. Ако буде нерешено за тизер за три тима, то ће постати тизер за два тима. Слично, за тизер са четири тима, он ће се претворити у тизер са три тима.

Шта је клађење на кошаркашки парлеј/тизер?
Клађење на линије четвртине/1. полувремена

Клађење на линије четвртине/1. полувремена

Основни слом 48-минутне НБА утакмице је да је она подељена на четири четвртине по 12 минута. Кладионици могу да ставе опкладе на прву четвртину и прво полувреме пре него што утакмица почне за игру у оквиру елемента клађења на игру.

Можете одлучити за који тим мислите да ће покрити ширење на крају четвртине на четвртинској линији. Први полуредови такође раде исто, са једином разликом што укључује више времена.

Много тога треба узети у обзир у овим опкладама, укључујући и то да тим може почети са раним вођством, али заостати у другом полувремену. Алтернативно, тим такође може да буде склон спором почетку, али онда преузме вођство у четвртој четвртини, иначе познати као „тимови из 4. четвртине“

Стога је познавање прошлих учинака кључно, али не само како се тим на крају понаша. Уместо тога, овај стил клађења је начин на који ће они наступити на почетку.

Клађење на линије четвртине/1. полувремена
Шта је клађење на будућност у кошарци?

Шта је клађење на будућност у кошарци?

Клађење на будућност значи да верујете да ће тим проћи толико добро да ће узети све. Иако се, наравно, можете кладити на основу предосећаја, то такође може бити засновано на прошлим перформансама и тренутним статистикама. Рецимо да су Филаделфија 76-ерси изневерили своје прве три утакмице ван терена, можете се кладити да ће победити на конференцији или шампионату лиге. Ове квоте за клађење могу бити приказане на таблама за клађење или на полицама за излагање.

Ако не видите на шта желите да се кладите, увек разговарајте са писцем тикета за одговарајућу помоћ. Квоте се такође могу променити без претходне најаве, али будите сигурни да ће ваша исплата бити заснована на квотама које су биле присутне када сте положили своју опкладу.

Шта је клађење на будућност у кошарци?
Како се кладити на кошаркашке реквизите?

Како се кладити на кошаркашке реквизите?

Такође познато као егзотичне опкладе, клађење на кошаркашке реквизите засновано је на статистици и може бити доступно на клађењу у шанку. У основи се кладите на играча и на то колико ће добро - или лоше - играти током игре. Можете се кладити да ће постићи више од 110 поена, или алтернативно, да неће постићи више од 60 поена.

Доступне опкладе на предлог се могу видети на табли за клађење или сталку за листове, али то зависи од доступности простора.

Како се кладити на кошаркашке реквизите?
Савети и трикови за клађење на кошарку

Савети и трикови за клађење на кошарку

Када је у питању спортско клађење, морате да уложите много истраживања како бисте били сигурни да ћете барем успети да сачувате своју опкладу. Наравно, желите да добијете велику победу, тако да не можете само да погледате тренутни или прошли учинак да бисте положили свој новац и да очекујете да ћете заузврат добити значајну суму.

Када је реч о кошаркашким кладионицама, као и о свим другим спортским кладионицама, има много тога да се узме у обзир. Прво, морате размотрити колико добро тим ради у текућој сезони. Да ли избацују друге тимове из воде? Да ли постоји стрелац који константно постиже најмање 120 поена?

Поред тренутне статистике, морате узети у обзир и претходни учинак тима. Да ли су прошли половину сезоне побеђујући у свакој утакмици, а затим почну да се гуше када улози постану интензивнији?

Морате погледати и перформансе појединих играча. Рецимо да је шпиц срушен и да је ван терена до краја сезоне због повреде. Како изгледају играчи који су раније били на клупи сада када су можда на терену? Да ли њихова статистика изгледа обећавајуће да вам помогне да освојите своју будућу опкладу?

Морате погледати и распоред тима. Са одигравањем 82 утакмице у згуснутој сезони, можда ће летети широм нације сваких неколико дана да би дошли до свог следећег терена, што је познато као "циркуско путовање". Умор изазван ужурбаним распоредом може утицати на њихов учинак. Да ли тим на који се кладите има узастопне утакмице широм земље.

Кључне Такеаваис

 • Кладите се на Монеилине на основу прошлих перформанси и тренутне статистике
 • Када је у питању клађење на парлаи, узмите у обзир шансе за напад.
 • За клађење на четвртину или прво полувреме, погледајте да ли тим генерално почиње снажно или касније повећава застој.
 • За будуће клађење узмите у обзир претходне повреде, тренутну статистику и прошли учинак.
Савети и трикови за клађење на кошарку