Карлинг

Процењује се да је карлинг један од најстаријих спортова на свету, са историјом која датира више од 500 година. Прво се развио у Шкотској, а постепено се проширио на друге земље, које су тамо одвели шкотски мигранти. Веома је популаран у хладнијим земљама (лед је суштински део игре!), тако да Норвешка, Шведска, Финска, Канада и Исланд имају велико интересовање за карлинг. То је несвакидашњи спорт који заокупља машту и оних којима није познат.

Карлинг
Све о клађењу на карлинг

Све о клађењу на карлинг

Керлинг је популаран за клађење када се одржавају главни турнири. Ово укључује Светско првенство и Зимске олимпијске игре. Иако карлинг има своје следбенике, у овим временима на њега се скреће пажња много шире публике и људи су више заинтересовани да се кладе на исход појединачних утакмица или турнира.

Број тимова који учествују на Зимским олимпијским играма је обично 15, па је навијачима релативно лако да проучавају перформансе играча и тимова како би стекли мишљење о потенцијалу за победу.

Светско првенство је већи турнир за карлинг јер учествује више земаља. За оне који прате овај спорт, постоји више опција за клађење на карлинг за већи турнир као што је овај и више прилика да проуче форму сваког тима.

Све о клађењу на карлинг
Све што треба да знате о цурлингу

Све што треба да знате о цурлингу

Овај спорт је описан као комбинација хокеја на леду, куглања са десет чуњева и куглања на травњаку. Играчи имају осам камена за карлинг и морају да их гурну низ лед, који је постављен мало као стаза за куглање, и да их приближе мети што је више могуће. Мета је такође позната као 'кућа' и има четири круга који се смањују како се приближавате центру.

Поени се дају за сваку од ових области круга, са вишим поенима који се добијају приближавањем центру. Рад је тимски. Један члан тима је одговоран за гурање камена низ лед, покушавајући да пажљиво процени угао гурања и брзину потребну да се камен приближи центру.

Игра прецизности

Остали чланови тима су одговорни за припрему леда испред камена помоћу четкица за метење. Ово ће им помоћи да повећају или смање брзину камена или чак да мало промене курс. Мораће да буду у стању да преговарају о путу камена кроз мање празнине и поред другог камења да би покушали да добију највиши резултат.

Све што треба да знате о цурлингу
Да ли је онлине клађење на карлинг легално?

Да ли је онлине клађење на карлинг легално?

Углавном, онлајн клађење на мечеве карлинга је легално. Међутим, мора се имати на уму да су закони о клађењу у свакој земљи различити, тако да појединац мора унапред да провери да ли му је законски дозвољено да се коцка на овај начин.

Већина сајтова за клађење на карлинг на мрежи биће постављена да би се осигурало да примају чланове само из земаља у којима је за њих прихватљиво да се кладе. Корисник сајта ће морати да достави идентификацију како би сајт могао да буде сигуран да има посла само са корисницима из дозвољених земаља.

Да ли је онлине клађење на карлинг легално?
Како се кладити на карлинг?

Како се кладити на карлинг?

Када се одржавају главни турнири у карлингу, већина водећих сајтови за спортско клађење ће понудити квоте о утакмицама и исходима турнира. Они који су регистровани на сајту за клађење на мрежи мораће да провере да ли сајт нуди могућност клађења на њега. Популарност спорта као догађаја за гледаоце порасла је последњих година захваљујући његовом укључивању у Зимске олимпијске игре, што значи да се већина сајтова за спортско клађење сада више интересује за њега.

Међутим, можда ће бити теже пронаћи опције за клађење када се главни турнири не одржавају. Иако је овај спорт један од најстаријих, његов домет је донедавно био ограничен. Догађаји су почели да се приказују на телевизији, а укључивање спорта у Олимпијске игре привукло је пажњу публике широм света и догађају су се заинтересовали они који не живе у земљама у којима се спорт игра.

Цурлинг квоте за клађење

Квоте за клађење на карлинг биће дате на различите аспекте догађаја. Могуће је кладити се на победника или пораженог појединачног меча, на исход раних рунди и на победнике или губитнике четвртфинала, полуфинала и наравно финала. Постоји и опција да се кладите на коначан резултат сваког меча.

Сајтови ће посматрати учинак појединачних тимова и играча како би израчунали квоте које нуде. Квоте ће се с времена на време мењати, тако да они који желе да пласирају а кладити се на једну одређену земљу на почетку Зимских олимпијских игара могу открити да се шансе мењају ако буду посебно добро или лоше у једној од својих рунди. Важно је запамтити да су квоте показатељ колико ће тим бити добар.

Како се кладити на карлинг?
Како се кладите на карлинг?

Како се кладите на карлинг?

Први корак у онлајн клађењу на карлинг је разматрање претходних учинака тимова. Ово је теже за догађај као што је Зимске олимпијске игре, које се одржавају само једном у четири године, јер то значи да ће се тим обично разликовати у сваком догађају пошто се играчи повуку или се не квалификују за тим. Затим размислите који тимови ће вероватније понудити добар повраћај опкладе. Тимови који су фаворити за победу ће имати ниже квоте против њих, тако да идентификујте тим који има добру репутацију за постизање резултата и нуди разумне квоте.

Са сајт за спортско клађење на мрежи, први корак је регистрација на сајту и додавање средстава на рачун. Затим изаберите врсту опкладе и износ опкладе. Листић за клађење на мрежи је лако попунити, а последњи корак је да притиснете „пошаљи“. Опклада је тада активна, а ако дође до победе, сајт ће ажурирати налог са добицима.

Како се кладите на карлинг?
Које врсте карлинг опклада постоје?

Које врсте карлинг опклада постоје?

Постоји неколико различитих врста опклада које се могу користити када се кладите на карлинг. Први је клађење на ширење. Ово ће ставити хендикеп за омиљене тимове. То значи да ће морати да постигну одређени резултат да би се опклада сматрала победом. Ово је добра опција за оне који желе да се кладе на мање фаворизован тим јер ће приноси вероватно бити већи.

Клађење испод/више је још једна опција. Ово је тип опкладе где нема потребе да се погађа победник меча, само ако је коначан резултат мањи или већи од одређеног износа. Монеилине клађење је најпопуларнији тип, при чему људи једноставно бирају одређени исход без додатних фактора које треба узети у обзир.

Опкладе на реквизите нису тако честе са спортом као што је карлинг. То је зато што се односе на специфичне делове игре, као што је индивидуални резултат играча, а то се не дешава у клађењу на карлинг. Једини резултат је резултат тима.

Које врсте карлинг опклада постоје?
Највећи карлинг догађаји

Највећи карлинг догађаји

Највећи догађај у календару карлинга је Зимске олимпијске игре. Ово се дешава једном у четири године, али број тимова који учествују није велики. Учествује десет земаља, са тимовима за мушке, женске и мешовите парове. На Зимским олимпијским играма 2022. златну медаљу за мушкарце освојила је Шведска, Велика Британија сребрну, а Канада бронзу. У женској дисциплини Велика Британија је освојила злато, Јапан сребро, а Шведска бронзу.

Следећа највећи турнир је Светско првенство. Више земаља учествује у овој манифестацији, која се одржава сваке године. Формат је исти, са мушким, женским и мешовитим паровима.

Највећи карлинг догађаји
Савети за клађење на цурлинг

Савети за клађење на цурлинг

Као и код било које врсте опкладе, није неопходно да кладионичар зна велике количине детаља о спорту да би се кладио на њега. Међутим, свако ко жели да повећа своје шансе за успешну опкладу треба бар да сазна о спорту пре него што настави. Учење о правилима и начину на који тимови могу да победе је важна. Када поље почне са 10 или више тимова, није лако изабрати који ће бити успешан.

Гледање неколико турнира ће вам помоћи да добијете представу о томе како све то функционише и шта треба тражити. За оне који желе да се кладе на укупан исход турнира. Чекање док се почетна такмичења не заврше помоћи ће да се добије добра идеја о томе како сваки тим ради и помоћи ће да се направи промишљена претпоставка приликом клађења.

Савети за клађење на цурлинг
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

Код онлајн карлинг кладионица када размишљате о клађењу, важно је запамтити да постоје кораци који се могу предузети да би се заштитили појединци. Ово ће помоћи да их спречите да се превише коцкају. Коцкање може постати навика која изазива зависност, што је деструктивно. Већина сајтова за спортско клађење на мрежи ће понудити савете и упутства о одговорном коцкању, и свако ко је забринут због тога треба да га прочита. Особље за корисничку подршку би такође требало да буде у могућности да понуди савете у овој области ако је потребно.

Постоје мере које се могу предузети као што су лимити депозита. Ово омогућава играчу да ограничи износ који му је дозвољено да стави на свој рачун за карлинг кладионице. Ово ограничава прекомерну потрошњу и помаже да се контролише број опклада које се могу направити. Друга опција је самоискључивање.

Ово је место где појединац коцкање изјављује да им не треба дозволити да се коцкају. Они се додају на листу и сајтовима тада није дозвољено да им дозволе да се региструју. Играчи такође могу да траже савет од организација као што је Гамблер'с Анонимоус о другим корацима које могу да предузму.

Одговорно коцкање