Ватерполо

један против другог. Сврха ватерпола, попут фудбала, рукомета и других спортова усмерених ка голу, је постизање гола бацањем лопте поред голмана у противнички гол. Ватерполо је олимпијски спорт од 1900. године, а његова популарност и даље расте, посебно пошто су женски тимови имали право да учествују на Олимпијским играма од 2000. године.

Иако је игра попут ватерпола постојала у Јапану током средњег века, тек средином деветнаестог века је уведена у Енглеску у свом савременом облику.

Ватерполо
Историја ватерполо игара

Историја ватерполо игара

Ватерполо се први пут играо у земље средње Европе на прелазу векова, а укључена је у програм Олимпијских игара 1900. Европски мушки тимови Мађарске, Шпаније, Русије, Италије и бивше Југославије су обично били јаки у мушким жребовима Светских првенстава и Олимпијских игара. Игре, док је женски тим САД највећи.

На Олимпијским играма 2016. такмичило се укупно 260 спортиста из 20 земаља. Србија је освојила златну медаљу на мушком турниру пошто је у финалу савладала Хрватску. Ватерполо, као и многи други недовољно цењени спортови, нуди фантастичне могућности за клађење искусним кладионичарима.

Историја ватерполо игара
Зашто је ватерполо популаран за клађење?

Зашто је ватерполо популаран за клађење?

Иако је ватерполо добро развијен спорт, интересује само малу групу људи. Професионални кладионичари, с друге стране, сматрају да је слабо осветљење овог спорта привлачно јер је много једноставније играти против кладионице када је мало стручњака у овој специфичној области спорта.

Ватерполо можда нема највећу међународну публику, али има довољно пратилаца да је доступан на већини главних сајтова за клађење. Ово је посебно тачно сваке четири године када се одржавају Олимпијске игре и када се спорт поново представља глобалној публици. Ватерполо кладионице покривају друге кључне догађаје као што су значајне НЦАА утакмице, главне европске лиге и ФИНА ватерполо светска лига између олимпијских турнира.

Међутим, морамо имати на уму да ватерполо клађење нема исти ниво присуства на мрежи као други велики спортови. Проналажење добре локације за клађење на ватерполо на мрежи захтева одређени напор. Током Олимпијских игара, лако је наћи места за клађење на ватерполо, али ван сезоне то је прави лов.

Још један разлог за популарност ватерполо клађења на мрежи је тај што је упоредиво са другим спортовима, што га чини лаким за разумевање. У кошарци, на пример, сви играју одбрану и напад. Ту је центар, бек, шпиц и спољни стрелци, сви они стално померају лопту – баш као у ватерполу.

Да бисте успоставили углове за ударце, морате бити стално у покрету, слично као у хокеју на трави. Једини начин да се постигне гол је да се победи голман, као у фудбалу. Ватерполо се, с друге стране, игра у потпуности у води, без контакта са дном базена - 32 минута.

Зашто је ватерполо популаран за клађење?
Како се кладити на ватерполо

Како се кладити на ватерполо

Одржавајте рачуне код најмање две различите ватерполо кладионице да бисте имали отворене изборе. Ово ће вам олакшати да добијете квоте за било који конкретан меч који вас занима. Чак и на најбоља онлајн кладионица, ватерполо је погодан или промашен, тако да је добра идеја имати неколико сајтова за проверу и клађење.

Овај савет се заснива на чињеници да ниједна кладионица не нуди комплетно, свеобухватно клађење на ватерполо све време. Да бисте открили активна тржишта клађења, мораћете да посетите неколико различитих сајтова за клађење.

Како се кладити на ватерполо
Да ли је онлине ватерполо клађење легално?

Да ли је онлине ватерполо клађење легално?

Свако може да се клади на ватерполо на било којим лиценцираним онлајн турнирима и догађајима. Међутим, важе одређена ограничења за поједине земље, због чега би требало да избегавате клађење у земљама које забрањују спортско клађење на мрежи – ако нешто крене наопако, ваша земља неће моћи да вам помогне.

Најбоље клађење на ватерполо

Највише уобичајене врсте опклада на тржиштима ватерполо клађења су ко ће победити у мечу, колики ће бити укупан резултат и маргина победе победничког тима. Када је у питању ватерполо, кладионице чине ствари једноставним јер то није најпопуларнији спорт у смислу укупног клађења.

Да ли је онлине ватерполо клађење легално?
Разумевање квота за клађење на ватерполо

Разумевање квота за клађење на ватерполо

Монеилине квоте

У ватерполо линији новца, ваш циљ је да изаберете победнички тим.

Овде, квоте приказане поред сваког тима показују колико ће се од вас тражити да ризикујете у односу на то колико можете да победите. Кладионице прилагођавају квоте тако да одражавају уочену разлику у талентима између тимова.

Квоте су постављене на такав начин да ће играчи бити заинтересовани за обе стране опкладе. Слабији тим прима боље шансе, док јача екипа добија нижу квоту. Кладионица се нада да ће на овај начин привући новац са обе стране опкладе како би губитници могли да се искористе за исплату победника док кладионица задржава мали профит.

Хендикеп квоте

Хендикеп клађења на ватерполо на мрежи функционише слично као и опклада на новчану линију, како би се тачно предвидела победничка страна. Разлика је у томе што опкладе на хендикеп обезбеђују вештачки недостатак поена једном или другом тиму да би се објаснила супериорна снага једне стране.

Ево примера: Србија: -6,5 (2,10) наспрам Словачке: +6,5 (1,76).

Овај сценарио показује да Србија има хендикеп од 6,5 поена и да је у великој мери фаворизована за победу. Ако се кладите на Србија, морају да победе са најмање седам поена да би се сматрали победником. Ваш улог је изгубљен ако Србија изгуби или добије само 5 поена, на пример.

Ако се уместо тога кладите на Словачку, добићете хендикеп од 6,5 поена у своју корист. Ово имплицира да би Словачка могла да изгуби до 6 поена и да ипак добије вашу опкладу. Квоте дате у заградама такође показују колико можете добити клађењем на сваки тим.

Клађење на збројеве

Циљ у опклади на укупни поен није ко ће победити у игри. Циљ је да се погоди да ли ће укупан број постигнутих поена на мечу бити већи или мањи од броја који је одредила кладионица.

Следи пример опкладе на укупан број поена:

  • Преко 18,5: 1,90
  • До 18,5: 1,90

У овом случају, кладионичар је утврдио укупан износ од 18,5 поена. На крају утакмице, ово је укупан укупан резултат оба тима. Одабрали бисте овер са квотом 1,90 ако верујете да би оба тима завршила са комбинованим резултатом од 19 или више поена. Требало би да изаберете испод ако верујете да ће укупан резултат бити 18 или мање поена.

Разумевање квота за клађење на ватерполо
Савети за клађење на ватерполо

Савети за клађење на ватерполо

Ватерполо је игра у којој фаворити могу да добију 20-30 утакмица заредом, чак и на међународним утакмицама, што отежава прецизно одређивање форме тима, посебно када се квалитет такмичара за ватерполисте стално разликује. Пратите колико брзо тимови прелазе из одбране у напад. У поређењу са тимом са лошом одбрамбеном линијом, тим који ово добро изведе имаће предност у игри.

У ватерполу, голман игра кључну улогу. Када се голман повреди, шансе екипе за победу су знатно смањене, на шта кладионице реагују, иако понекад касне са прилагођавањем квота. Сваки ватерполо тим има додатне битне играче чија би повреда могла да доведе до поремећаја игре тима.

Појединачни тимови имају играче који се задржавају у игри само да би задржали најбоље противничке играче напољу (на основу прототипова хокејаша у хокеју). Ако тим има кључног играча, његово одсуство ће имати значајан утицај на игру. Требало би да избегавате клађење на пријатељске утакмице јер тимови могу лако да идентификују експерименталну поставу и играју ради савладавања нових техника, а не ради победе.

Савети за клађење на ватерполо
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

Требало би пажљиво да управљате својим средствима како бисте избегли неочекивани губитак велике суме новца. Увек запамтите да никада не би требало да ризикујете више новца него што сте спремни да изгубите у опклади. Требало би да поделите своје финансије како бисте спречили да потрошите сав свој новац одједном.

Ако имате негативан низ среће, не покушавајте да надокнадите повећањем величине опкладе. Или поставите ограничење износа који можете уплатити сваког месеца или ограничење износа који можете изгубити у једној игри.

Морате бити у стању да контролишете своје емоције и знате када да одустанете. Склонији сте да доносите импулсивне одлуке када сте узнемирени, што је лоше када је у питању коцкање. Увек имајте чисту главу и потпуно размислите о следећој опцији.

Покушајте самоискључење ако се ствари погоршавају и почнете да се осећате као да развијате зависност. Самоискључење помаже особама које се боре са зависношћу од коцкања да се одморе од тога и усредсреде свој живот и новац на нешто друго.

То би могло да вам помогне да се повежете са додатним програмима заједнице који ће вам помоћи да се носите са проблемом коцкања, као и да вам пружи подршку која вам је потребна ако нисте сигурни како да управљате следећим корацима у свом опоравку.

Одговорно коцкање