Биатлон

Понекад је мудро одмакнути се од мејнстрим спортова и кладити се на спортове који су мање упознати. Логика иза овога није да се кладимо слепо, не. Обрнуто, радије. Клађењем на спорт о коме неко познаје само довољно, избегава се пристрасности које долазе са познатим спортовима, нпр. клађење на тим за који навија.

Биатлон
Основе клађења на биатлон

Основе клађења на биатлон

Када је у питању спортско клађење, придржавање главних спортова може бити велики промашај за вас. То је оно што многи кладионичари ризикују негде другде и стављају опкладе на мање популарне спортове. Али само зато што је то мање познат спорт не значи да се кладе на слепо. То је заправо потпуна супротност.

Како клађење на мање познат спорт помаже кладионицима? Па, они не избегавају да се држе пристрасности. Кладионици могу заиста да се упознају са свим детаљима спорта и могу имати још веће шансе за велику победу.

Без обзира да ли је у питању мушки или женски биатлон, Норвежани обично излазе као фаворити сваке сезоне.

Основе клађења на биатлон
Шта је клађење на биатлон?

Шта је клађење на биатлон?

Можда сте чули, а можда и нисте, али биатлон је спорт скандинавског порекла који је стекао популарност широм света, посебно у Немачкој и Аустрији. Комбинује два спортска догађаја: скијашко трчање и гађање пушком, тако да је без изненађења зимски спортски догађај.

Како се игра? Па, играчи се заустављају на својој ски стази да би шутирали. Бодовање се заснива на тачности, брзини и времену потребном за завршетак трке.

Иако сам спорт може бити јединствен, стил клађења је прилично сличан стилу клађења на друге спортске игре. Кладионици могу да изаберу победнике догађаја, као и да полажу друге опкладе у оквиру сваке игре. Пошто се не прати у великој мери, од виталног је значаја знати када и где се кладити.

Шта је клађење на биатлон?
Биатлонски спортски догађаји на које се можете кладити

Биатлонски спортски догађаји на које се можете кладити

Да! Главни догађај за биатлон је заправо Зимске олимпијске игре. Сајтови за спортско клађење обично додају игру у своје спискове за кладионике. Иначе, догађаји се одржавају у северној Европи током зиме, укључујући и ИБУ Светски куп у биатлону и првенства.

Прошле сезоне (од новембра 2021. до марта 2022.) било је 10 различитих локација са укупно 28 догађаја за такмичења у биатлону. Светски куп у биатлону садржи 4 дисциплине: појединачно, пролеће, потера и масовни старт. Постоје и штафетна такмичења.

Биатлонски спортски догађаји на које се можете кладити
Како се кладити на биатлон?

Како се кладити на биатлон?

Пошто је биатлон необичан спорт који се може одржавати само током зимске сезоне, први корак у клађењу је да пратите када се догађај догоди. Проверите Биатлон Унион веб-сајт да проверите датуме када и где се утакмице одржавају. Затим, морате да изаберете сајт за клађење на мрежи где су доступна тржишта биатлона.

Један од првих корака који је такође веома важан је истраживање учесника и њиховог учинка. Ово је, међутим, релативно једноставно, јер је то мали спорт који не добија много вести.

Ко су најбољи играчи? Ево листе:

 1. Ловелл Баилеи (Сједињене Америчке Државе)
 2. Ондреј Моравец (Чешка Република)
 3. Мартин Фоурцаде (Француска)
 4. Арнд Пајфер (Немачка)
 5. Јоханес Тхингнес Бø (Норвешка)
 6. Владимир Илиев (Бугарска)
 7. Арнд Пајфер (Немачка)
 8. Стурла Холм Легреид (Норвешка)

Како сезона почне да почиње, кладионице ће понудити квоте за играче да ставе своје опкладе. Можда се питате, али на шта могу да се кладе? Играчи могу да положе опкладе на свеукупне победнике, победнике серије, најпрецизније стрелце, брже стрелце и још много тога. Изаберите спортске кладионице чак и ван клађења на биатлон уживо, тако да играчи могу да се кладе у реалном времену.

Како се кладити на биатлон?
Разумевање шанси за клађење на биатлон

Разумевање шанси за клађење на биатлон

Кладионице ће навести квоте за сваки биатлон и погледати информације попут форме, прошлих перформанси, квалитета противника, итд. Све ове информације ће бити доступне на сајту за клађење на биатлон пре догађаја. Квоте за клађење на биатлон такође може да се промени у последњем тренутку ако се деси непредвиђени догађај, као што је ако се јак играч повуче из свог тима или ако се пријави повреда.

Иако шансе остају приближно исте, различити формати се могу користити широм света. На пример, америчке квоте се стављају у новчану линију, док се европске квоте појављују у децималама или разломцима. У Америци негативни знаци значе да је играч јачи од другог играча против којег се бори. Дакле, фаворит може имати квоту -50, а аутсајдер може имати квоту +25.

Ако играч уложи $1 и то је квота 10/1, добиће $10 након победе. Поред тога, 2,5 значи да ће и након победе, играч добити два и по пута већи износ који је заложио. Дакле, ако неко уложи 10 долара, добиће 25 долара.

Разумевање шанси за клађење на биатлон
Шта треба узети у обзир као клађење

Шта треба узети у обзир као клађење

Када је у питању биатлон, припрема спортиста има два облика током сезоне: 1. Играчи који имају један врхунац форме и 2. Играчи који имају два врхунца форме. Када је у питању спорт, има много тога да се узме у обзир када су у питању перформансе. Како изгледа време? Какав је успех сваког играча у шуту?

Треба узети у обзир временске прилике јер биатлонци користе дугу пушку 22 и пуцају на мете са удаљености од 50 метара. Ако је време лоше или играч није имао добре резултате током текуће сезоне, учинак дана може бити мање него изузетан.

Могућности за клађење на биатлон

Као и многи други спортови, постоје јединствене могућности када је у питању клађење на биатлон.

 • високе квоте: Док скоро све квоте у биатлону имају натпросечне маргине, вешти играчи ће моћи да идентификују и користе одређене громаде, укључујући „ко је већи?“ и "коме ће више недостајати?" Међутим, аналитички центри обично не обраћају много пажње на биатлон и препуштају кладионицама да дају високо надуване шансе. Ове квоте могу добро да искористе искусни играчи.
 • Рачвање дуж прве линије: Многи фактори доприносе томе да се чак и поред велике марже, виљушке могу утврдити када су у питању шансе за неке парове у графикону „ко је већи“. Ово је опклада без ризика клађењем на различите квоте у различитим канцеларијама. Коефицијенти се брзо додељују; међутим, најбржи играчи ће имати прилику да ухвате виљушку својих жеља.
Шта треба узети у обзир као клађење
Недостаци клађења на биатлон

Недостаци клађења на биатлон

Високе марже

Пошто биатлони још увек нису веома популарни, не чуди што кладионице постављају високе марже када је у питању клађење на биатлон на мрежи. Ипак, одлучни љубитељи ових опклада морају да се изборе са неправдом јер алтернативе нема на видику.

Ниски лимити клађења

Често се дешава да ниске границе клађења прате високу маржу. Биатлон, у овом случају, не види изузетак. Вероватно нећете наћи кладионицу која дозвољава да се хиљаде долара уложе на исход биатлонске трке. У просеку, максимална опклада је постављена на 150-300 долара.

Поред тога, многе спортске кладионице на мрежи уопште не нуде опкладе на биатлон, тако да морате да истражите и пронађете ону која ради ако одлучите да се кладите. Иако можете да гледате преносе биатлона на неколико америчких канала, многе кладионице још увек уопште не подржавају биатлон.

Раре Ливе Пресенце

Појединачне кладионице нуде само опкладе уживо на биатлоне. Због изазова у обезбеђивању опклада за ове променљиве трке и зато што биатлони још увек не стичу популарност, постоје ограничења. Кладионице представљају претерано скраћену, исечену форму са редовним паузама, променама и суспензијама коефицијената. Дакле, не можете заиста назвати процес "живим".

Фактори незгоде

Док су сви резултати у спортским играма релативно насумични, у биатлону срећа остаје у првом плану. Зашто? Цео догађај може да одлучи лагани поветарац или лоше време које је у једном тренутку мирно, а следећег лудо. Непредвидивост трке чини клађење на биатлон клађењем на лутрију.

Сезонско ограничење

за разлику од многи други спортови која могу да се одржавају током целе године, главна такмичења у биатлону се одржавају само од новембра до марта. Дакле, навијачи морају стрпљиво да чекају више од шест месеци пре него што се биатлон врати. Такође, након почетка нове сезоне, током значајне паузе могу доћи до великих промена. Ово чини почетне фазе Светског првенства за већину непредвидивим.

Недостаци клађења на биатлон
Врсте клађења на биатлон

Врсте клађења на биатлон

Победник трке: Овај стил клађења не би требало да буде изненађење. Такође је прилично једноставно: кладите се ко ће први завршити. Како не постоје универзални фаворити за спорт, шансе за фаворита су мање. А пошто има много кандидата, маргине остају солидне.

Три најбоља финишера: Са овим стилом клађења, можете одредити ко ће слетети не само на прво, већ и на друго и треће. Можете се кладити на то ко ће стати на подијум након завршетка трка. Квоте на фаворите ће често пасти испод ознаке од 1,4.

Виши финишер: Типично најпопуларније међу љубитељима клађења на биатлон, торту узима онај који је завршио више. Не нуде га све кладионице; Међутим онлајн спортске кладионице који углавном покривају зимске спортове ће понудити ове линије. Можете пронаћи до 30 поређења на тркама Светског првенства. За сваку од њих можете предвидети који ће играч упарити више од другог.

Највише грешака: Ова позиција је ређа када су у питању линије у кладионицама. Због тога има већу потражњу. Чешће него не, ограничења опклада на овај стил клађења су ограничена. Дакле, велики играчи који се кладе на број промашаја нису најзанимљивији. За све остале, то је добра шанса да стекну мало адреналина и учине игру занимљивијом.

Друге опције : Поред тога, кладионице које заправо нуде клађење на биатлон нуде и опкладе на број промашаја са хендикепом, појединачних укупних промашаја, дуплих укупних промашаја, првих шест места, која земља похвалиће се победником и још много тога. Бројеви и друге врсте понуда ограничене су само на оно што је креатор кладионица замислио у својој машти.

Кључне Такеаваис

 • Биатлони се одржавају само зими
 • Упознајте се са спортским детаљима за најбоље шансе
 • Могу се кладити на скијање и стрељаштво
 • Знајте статистику сваког учесника пре него што положите опкладе
 • Узмите у обзир временске прилике
Врсте клађења на биатлон