Бенди

Бенди је један од највећих светских ниших спортова, на који се сваке године кладе легије ентузијаста. Често се пореди као прелаз између фудбала и хокеја. Популаран у скандинавским нацијама, спорт има изненађујуће порекло у енглеској историји

Оно што је фасцинантно је да се назив „бенди“, који је велшког порекла, односи на „закривљени штап“. Бенди се првобитно играо на замрзнутим језерцима без стварних правила. Убрзо након тога, Енглези су популаризирали игру широм континенталне Европе. Супруг краљице Викторије, принц Алберт, није могао да одоли да не игра голмана у незаборавном егзибиционом мечу у замку Виндзор 1853. године.

Бенди
Све што треба да знате о клађењу на Бандија

Све што треба да знате о клађењу на Бандија

Бенди је по изгледу сличан хокеју на леду – игра се на леду са палицама – али ту се сличности завршавају. Игра је више аналогна фудбалу; игра се на клизалишту величине фудбалског терена са 11 играча по тиму, два полувремена од 45 минута, исто правило офсајда као и хокеј, а за разлику од хокеја, нема пака; уместо тога, играчи бенда користе малу пластичну наранџасту лопту.

Један од главних разлога због којих је бенди популаран за клађење је тај што има сличности други познати спортови попут хокеја на леду, фудбала, а посебно фудбала. Игра је, као и фудбал, подељена на два полувремена од 45 минута.

Бенди није тако оштар као хокеј на леду јер има мање судара између учесника и нема препрека за ударање противника. Играчи додају, дриблају и шутирају као у фудбалу, при чему се игра зауставља само када је лопта послата за гол бацање, ударац из угла, казнени ударац, ударац или од стране судије.

Систем црвених и плавих карата одржава дисциплину - црвено значи да не можете да играте до краја утакмице, док је плава казна од 10 минута (три плава у истој игри резултирају црвеним).

Са тако очигледним паралелама између ове две игре, кладионичари који су упознати или са фудбалом или хокејем могу своје таленте за клађење превести у бенди. Упркос раној љубави према игрици, она је на крају изгубила већину своје привлачности на рачун хокеја на леду и фудбала. Бенди је био превише гломазан да би га пратио када се хокеј на леду преселио у затворено.

Све што треба да знате о клађењу на Бандија
Зашто је бенди популаран за клађење?

Зашто је бенди популаран за клађење?

Међутим, овај спорт се још увек изводи у око двадесет пет земаља. Верује се да 7 милиона појединаца професионално игра бенди широм света. Бенди је остао популаран у Шведској, Норвешкој, Русији, Финској и Казахстану, а у последње време је ефикасно усвојен у Мађарској, Италији, Индији, Монголији и Сједињеним Државама.

У Шведској, на пример, бенди је национални спорт, а годишња првенствена утакмица привуче 30.000 или више навијача. Шведска Елитсериен је најпознатија лига на свету. Елитсериен се сматра врхунцем домаћег бендија од свог оснивања за сезону 2007-2008. Данас се чини да највећа претња бендију представља глобално загревање. Игре на отвореном све је теже организовати у Шведској, али мање у Русији. Као резултат тога, постоји хитна потреба за изградњом затворених објеката за игру.

Зашто је бенди популаран за клађење?
Како се кладити на бенди

Како се кладити на бенди

Ако сте читавог живота били ентузијаста у бендију, можда се не слажете да је овај спорт ниша или мали спорт. Иако многи кладионичари никада нису чули за бенди, кладионице ће се често осећати обавезним да понуде тржишта за бенди у земљама у којима је спорт непознат.

Ако се тренутно налазите на веб локацији која нуди линије за клађење, све што вам треба је рачун за игре на одабраној веб локацији. Прво морате пронаћи Банди страницу, затим одабрати догађај на који желите да се кладите, а затим сизаберите своје тржиште и ставите своје опкладе.

Како се кладити на бенди
Да ли је онлајн клађење на банди легално?

Да ли је онлајн клађење на банди легално?

Људи могу да се кладе на догађаје са бенди на било којој локацији где је дозвољено спортско клађење на мрежи. Бенди, као мешавина два најпопуларнија спорта на свету, веома је тражен међу кладионичарима који уживају и у фудбалу иу зимским спортовима као што је хокеј на леду.

Међутим, ако играте безбедно, препоручљиво је да користите лиценциране сајтове за клађење на банди са свим задржаним правима. Натионал Банди Ассоциатион, са седиштем у Уједињеном Краљевству, је глобална владајућа организација за овај тимски спорт. Постоји и Британска федерација, која управља такмичењима у бендију унутар региона Фогги Албиона.

Да ли је онлајн клађење на банди легално?
Најбоље квоте за клађење на банди

Најбоље квоте за клађење на банди

Способност давања ставова у нишним спортовима као што је бенди чини или разбија најбољу онлајн кладионицу.

Немојте се ограничавати на једну локацију за клађење док тражите најбољи бенди квоте за клађење. Прегледајте тржишта да бисте видели која од великих кладионица мења квоте у реалном времену. Препоручује се да се региструјете на многим сајтовима за спортско клађење и пратите које кладионице дају најбоље квоте за сваки догађај.

Бенди игре су често интензивне и узбудљиве, додајући топлоту клизалишту. Међутим, само бити заинтересован за ову арктичку забаву је неадекватан за успех у клађењу. Учините да квоте за клађење на банди играју на вашем терену и откријте основе многих врста опклада.

  • Монеилине опкладе: Играчи морају да предвиде победника игре и да се кладе на њих. Имајте на уму, међутим, да се утакмица може завршити нерешено. Не брините, нерешени резултат је често нешто што кладионице пружају и на шта се играчи могу кладити.
  • Опкладе на тачан резултат: Ова опклада је ризичнија од погађања добитника, јер коцкари морају предвидети колико ће поена свака страна постићи до краја борбе на клизалишту.
  • Укупне опкладе: Ове опкладе су сличне опкладама на тачан резултат, осим што кладионица предвиђа коначан резултат, а играчи морају да погоде да ли ће стварни коначни резултат бити већи или нижи од пројекције кладионице. Такође је позната као опклада преко/мање.
  • хендикеп опкладе: Ова опклада се односи на балансирање победничких шанси два тима, од којих је један непогрешиви фаворит, а други аутсајдер или вероватан губитак. Као последица тога, противницима се даје 'хендикеп' од 1 или 2 гола (+) аутсајдеру и (-) фавориту на основу стварног исхода меча.

Опкладе у игри

Клађење у игри је популарно међу искусним кладионицима јер им омогућава да се кладе на игру док је још у току. Опкладе УЖИВО су показале предности јер не морате да имате посла са гатарима и уместо тога можете посматрати догађај из прве руке и кладити се у реалном времену.

С друге стране, клађење у игри може бити тешко за почетнике јер је потребна брза реакција и смирен ум. Ако верујете да ће вас емоције из фасцинантне игре обузети и навести вас на непромишљену опкладу, требало би да почнете са будућности пре него што пређете на коцкање у игри.

Најбоље квоте за клађење на банди
Савети за клађење на бенди

Савети за клађење на бенди

Иако многи кладионичари никада нису чули за бенди, кладионице ће се често осећати принуђеним да обезбеде спортска тржишта у земљама у којима је спорт нејасан.

Бенди, као резултат, пружа шансе паметном играчу. Ако замолите било ког просечног играча да изабере најбољег фудбалера света, он ће вам највероватније дати ужи избор. Суперзвезде бендија су, с друге стране, скоро искључиво нејасне. Кладионици против којих ћете се такмичити на тржишту бендија биће неискусни, док кладионице у већини нација неће посветити много труда или ресурса да фино подесе своје цене за игру.

Можда ћете такође морати да побољшате своје разумевање спорта пре клађења, али игра је прилично једноставна за гледање, а када схватите основе, можете да наставите савладавање стратегија клађења и оцењивање квалитета различитих тимова. Такође можете проверити оцене бенди тима да бисте себи дали додатну предност.

Када истражујете предности бенди тимова, најбоље је да се фокусирате на једну лигу или турнир, посебно ако сте нови у спорту. Било да је у питању шведска Елитсериен или руска Ивссхаиа Лига, фокусирање ваших напора може вам помоћи да стекнете дубље разумевање.

Савети за клађење на бенди
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

Требало би пажљиво да управљате својим средствима како бисте избегли неочекивани губитак велике суме новца. Увек запамтите да никада не би требало да ризикујете више новца него што сте спремни да изгубите у опклади. Требало би да поделите своје финансије како бисте спречили да потрошите сав свој новац одједном. Ако имате лошу серију среће, не покушавајте да надокнадите повећањем лимита опкладе. Или поставите ограничење износа који можете уплатити сваког месеца или ограничење износа који можете изгубити у једној игри.

Морате бити у стању да контролишете своје емоције и знате када да одустанете. Склонији сте да доносите импулсивне одлуке када сте несрећни, што је лоше када је у питању коцкање. Увек имајте чисту главу и потпуно размислите о следећој опцији.

Покушајте самоискључење ако ствари почну да се погоршавају и почнете да се осећате као да стварате зависност. Самоискључење помаже особама које се боре са проблемима коцкања да се одморе од тога и усредсреде свој живот и новац на нешто друго.

То би вам могло омогућити да се повежете са додатним програмима заједнице који ће вам помоћи да се носите са проблемом коцкања, као и да вам пружи помоћ која вам је потребна ако нисте сигурни како да управљате следећим корацима у свом опоравку.

Одговорно коцкање