Бадминтон

Бадминтон је дебитовао на Олимпијским играма 1972. као показни спорт, затим као егзибициони спорт 1988. Постао је олимпијски спорт са пуном медаљом 1992. године, укључујући мушке и женске појединачно (један на један) и такмичења у паровима (два против два ). На Олимпијским играма 1996. дебитовао је мешовити пар.

Бадминтон је по прописима и динамици игре сличан тенису. То је рекет спорт који се може играти соло или са партнером, а популаран је у неколико азијских земаља, укључујући Филипине, Кину, Индонезију и Јапан. Што се тиче европске атлетике, дански бадминтонисти су једини који могу да парирају индонежанским и кинеским бадминтонистима.

Бадминтон
Све што треба да знате о клађењу на бадминтон

Све што треба да знате о клађењу на бадминтон

Чак и мањи поветарац може утицати на курс лоптице, па се такмичарски бадминтон обично игра у затвореном простору. С друге стране, рекреативни бадминтон је популаран летњи спорт на отвореном. Правоугаони терен је дугачак 13,4 метра и широк 17 стопа (5,2 метра) за самце и 20 стопа (6,1 метара) широк за парове.

У средини терена, мрежа висока 5 стопа (1,5 метара) протеже се преко ширине терена. Потребан је чист простор од 4 стопе (1,3 метра) око терена. Одбојка се игра искључиво тако што се лоптом удара напред-назад преко мреже не дозвољавајући јој да додирне под или тло унутар граница терена.

Циљ ове игре је да ударите рекетом у лопту или пернати пројектил како бисте га одржали да лети и одвоји се од земље ако је у вашем терену. Једна игра бадминтона може трајати до две победе у утакмицама са коначним резултатом 2:0 или 2:1. Утакмицу добија играч који први постигне 21 поен. Играч добија један поен за сваки добијени надигравање.

Игра ће се наставити све док један од противника не добије предност од 2 поена, при чему ће резултат бити 20:20. Систем бодовања у бадминтону је сличан оном у одбојци, с тим што је страна која сервира победила у претходном надигравању. Бадминтон се игра у синглу, дублу и мешовитом дублу, слично као и тенис.

Све што треба да знате о клађењу на бадминтон
Зашто је бадминтон популаран спорт за клађење?

Зашто је бадминтон популаран спорт за клађење?

Бадминтон је брз спорт који захтева потпуну концентрацију и изузетну технику. Ово је један од разлога зашто игра садржи брзе и снажне размене лопти и резултати се могу постићи за неколико секунди. Живахан карактер игре ствара занимљиву атмосферу за клађење на бадминтон.

Такође је једноставно навикнути се на клађење на бадминтон јер је упоредиво са клађење на друге спортове. Ваша стратегија клађења на бадминтон може бити слична вашој стратегији клађења на одбојку, одбојку на песку или стони тенис јер узима у обзир систем бодовања и структуру меча.

Сваки од ових спортова је познат по великој динамици и честим променама квота кладионичара током игре. Из ових разлога, овај спорт је једна од најпопуларнијих опција за клађење уживо. нМеђутим, пре него што почнете са онлајн клађењем на бадминтон, требало би да се упознате са многим врстама клађења доступних у спортском клађењу на бадминтон.

Зашто је бадминтон популаран спорт за клађење?
Како се кладити на бадминтон

Како се кладити на бадминтон

Када је у питању клађење на бадминтон на мрежи, открићете мноштво избора између којих можете изабрати и ставити своје опкладе. Прво и најважније, утврдићете да ли је клађење на то легално. Такође ћете научити о многим легалним алтернативама за спортско клађење које су вам доступне за клађење на бадминтон, као и о томе како да анализирате такве опкладе.

Такође ћете научити о неким од најновијих квота за бадминтон. Што је најважније, открићете како да профитирате од бадминтона и како да депонујете и повлачите средства из кладионица са квотама за бадминтон.

Како се кладити на бадминтон
Да ли је клађење на бадминтон легално?

Да ли је клађење на бадминтон легално?

Савршено је легално кладити се на бадминтон. Ако сте љубитељ спорта и желите да се кладите на њега, не треба да бринете јер то можете учинити широм земље на онлајн кладионицама које раде у другим земљама. Имате дозволу да се кладите на бадминтон ако те услуге за клађење на мрежи дају квоте за то, баш као и за друге спортове.

Једноставно отворите налог код угледне и легалне услуге спортског клађења и спремни сте да почнете. Ако живите у држави у којој су интернетске кладионице регулисане, квоте за спорт могу или не морају бити доступне. Највероватније ће то зависити од величине турнира у бадминтону.

Да ли је клађење на бадминтон легално?
Најбоље клађење на бадминтон

Најбоље клађење на бадминтон

Линије за клађење на бадминтон су уобичајени скуп опкладе за спорт са упоредивим правилима и форматима.

Клађење на победника меча/игре и опкладе на хендикеп

Пошто у бадминтону нема изједначења, кладионице ће вам дозволити да се кладите на играча 1 или играча 2, који ће, по процени кладионичара, победити у мечу или игри. Ово је најпопуларније тржиште клађења. Неке кладионице нуде опкладе за освајање одређеног извлачења поена када је у питању клађење уживо. Као и опклада на Победник утакмице/игре, спортске кладионице пружају опкладу на хендикеп за цео меч као и за одређену игру, при чему је потоња најчешће доступна у линијама уживо. Нажалост, број спортских догађаја у бадминтону који су доступни за клађење је ограничен.

Клађење на бадминтон преко/мање

Клађење на више/мање у бадминтону је исто као и клађење на било који други спорт. Онлине спортске кладионице ће изабрати број, а у зависности од опкладе, можете се кладити преко или испод те цифре.

Овај јединствени тип опкладе вам омогућава да направите низ различитих опклада. Можете да претпоставите колико ће игара бити јер је то формат најбоље од три. Можете се кладити на укупан број поена постигнутих у свакој игри, као и на укупан број поена које је постигао сваки учесник.

Клађење на укупне резултате за бадминтон

Не кладите се на победу тима; уместо тога, кладите се на укупан број поена које ће оба играча постићи заједно. Можете се кладити да ће играчи постићи више или мање од очекиваног броја поена.

На пример, ако су два играча играла један против другог и очекивани зброј је био 34,5, опклада на више је фаворизована на -130, а опклада на мање на +110, ово би био пример овога. То значи да оба играча имају шансу да постигну више од 34,5 поена. Ако желите да се кладите на више, укупан резултат мора бити 35 поена или више.

Клађење на бадминтон намазе

Лако је кладити се на игру бадминтона. Ово значи да се кладите на то да ли ће играч победити или изгубити са одређеним бројем поена. Можете се кладити на победу или пораз играча са одређеним бројем поена.

На пример, ако су се играч 1 и играч 2 такмичили један против другог, разлика је била постављена на 3,5 у корист играча 2. На табли са квотама, играч 2 би имао -3,5 поред свог имена, што указује да би опклада на њега морају да победе са више од 3,5 поена да би се исплатили. Играч 1 би имао квоту +3,5, што значи да би могао изгубити са три поена или у потпуности победити, а опклада на њега би победила.

Најбоље клађење на бадминтон
Савети за клађење на бадминтон

Савети за клађење на бадминтон

Пре почетка меча, кључно је размотрити мотивацију играча за догађај, његов рејтинг и тренутну форму, што је – као иу другим спортовима – критична компонента. Многи играчи бадминтона, попут тенисера, преферирају одређене турнире. Због тога што имају појачану мотивацију као резултат учешћа на таквим догађајима, они раде добро.

Ако не знате ништа о бадминтону, нећете моћи боље да процените шансе за победу од кладионице. Као резултат тога, требало би да пазите на тржиште анализирајући изгледе које су објавиле друге спортске кладионице, користећи статистичке алате, и водећи рачуна о кретању линије пре него што утакмица почне.

Пошто квоте за победника меча/утакмице, хендикеп и укупан број опклада уживо у бадминтону тако често варирају, тако да се уверите да су опкладе током меча обично достижне. Кладионичар мора имати унапред осмишљен план акције за клађење уживо са логичним корацима да спречи емоционалне одлуке током игре.

Окладити се или чекати исход меча? Прихватити губитак када се утакмица одвија другачије од очекиваног или надокнадити клађењем на другачији исход? Морате имати припремљене одговоре на следећа питања јер не постоји идеалан план који обећава 100% успех.

Савети за клађење на бадминтон
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

Да бисте спречили нагли губитак много новца, требало би разумно да рукујете својим финансијама. Запамтите, никада не би требало да стављате више новца у опкладу него што сте спремни да изгубите. Да бисте избегли расипање целог новца одједном, требало би да поделите своја средства.

Ако имате лошу срећу, не покушавајте да то надокнадите повећањем величине опкладе. Морате или да поставите ограничење колико можете да положите сваког месеца или ограничење колико можете да изгубите у једној игри.

Морате бити у стању да регулишете своје емоције и препознате када да престанете. Када сте узнемирени, већа је вероватноћа да ћете доносити непромишљене пресуде, што је страшно када је у питању коцкање. Увек будите бистре главе и темељно анализирајте своју следећу одлуку.

Ако се ствари погоршавају и почнете да се осећате као да развијате зависност, покушајте да се самоискључите. Самоискључење омогућава онима који имају проблема са зависношћу од коцкања да се одморе од тога и концентришу своје животе и новац. Може вас поново повезати са додатним услугама у заједници како би вам помогло да се носите са својим проблемом коцкања, као и да вам пружи подршку која вам је потребна ако нисте сигурни како да се носите са следећим корацима у свом опоравку.

Одговорно коцкање