Атлетика

Клађење на атлетику обухвата разне спортске догађаје. Ове активности су усредсређене на спринт, скакање и бацање, а многи од ових спортова су комбиновани у један догађај. Већина кладионичара вероватно зна да је већина ових догађаја са летњих Олимпијских игара, али као што ћемо размотрити у нашем водичу за атлетско клађење, постоје такмичења која се одржавају током целе године на која се такође могу кладити.

Најраспрострањенија врста опкладе је на то који ће такмичар победити у трци или који ће спортиста кући однети златну медаљу. Такође ће бити могуће кладити се да ли ће спортиста завршити на подијуму или ће оборити светски рекорд.

Атлетика
Зашто је атлетика популарна за клађење?

Зашто је атлетика популарна за клађење?

Један од главних разлога зашто и професионални и почетници у клађењу уживају у клађењу на атлетику је тај што то може бити прилично забавно јер нисте ограничени на клађење на један спорт.

Атлетику чине а разноврсност спортова. Неки од ових спортова стварају суперзвезде који су међу најпризнатијим спортистима, док су други опскурнији и добијају само делић пажње. Ово не значи да ови догађаји нису забавни за клађење. Доле наведени спортови су резиме онога што можете очекивати да видите током атлетског догађаја.

Скакање

Скакање у атлетици може се поделити у две категорије у свом најосновнијем облику. За почетак, постоје такмичења на којима се оцењује колико далеко можете да скочите. Скок у даљ и троскок су називи ова два догађаја. Оба захтевају роњење у песковник са унапред одређене почетне локације. Такмичење побеђује спортиста који пређе најдаљу дистанцу.

Остали догађаји укључују скакање преко шипке у ваздуху. Скок у вис и мотку су називи ових догађаја. Скок у вис је догађај у којем спортиста мора да прескочи пречку испред себе и побеђује спортиста са највећом даљином. Скок с мотком је догађај у којем спортиста користи комад апарата да се подигне у ваздух, али концепти су исти.

Трчање

Тешко је рећи да тркачки догађаји у атлетици изазивају највеће интересовање шире јавности. Нека од имена која су постала суперзвезде широм света су Мо Фарах, Јусеин Болт и Мајкл Џонсон. 100м, 200м и 400м су најзначајнији догађаји. Препоне, као и трчање на средње стазе (до 10.000 метара).

Бацање

Сви спортски догађаји имају исти циљ. Бацање кугле, бацање диска, бацање кладива и бацање копља су све дисциплине у којима спортисти бацају своје предмете колико могу. Овај догађај ће победити спортиста чији пројектил пређе најдаљу удаљеност.

Тркаће поље

Замислите себе усред спортског догађаја. Око арене постоји стаза за трчање где се одржавају трке попут 100 метара. Док је у центру, постоји велики терен где се одржавају спортови као што је копље. Због ове комбинације, ови спортови се обично називају атлетским догађајима.

Да буде дисквалификован

Пошто је то једно од тржишта које је најлакше корумпирати, неће сваки догађај или кладионица то представити као опцију за боље. Иако се дисквалификација редовно дешава у спорту, и за велике догађаје, такве потешкоће не изазивају много мање бриге, стога кладионице могу пружити овај избор својим клијентима. Закључак ове опкладе је једноставан: да бисте победили, спортиста којег сте изабрали мора бити дисквалификован са догађаја у којем учествује.

Зашто је атлетика популарна за клађење?
Како се кладити на атлетику

Како се кладити на атлетику

Да стави опкладу, прво се морате регистровати код угледне спортске кладионице. Да бисте смањили ризике, прво морате да прегледате смернице кладионичара за клађење на атлетику. Нажалост, нема много опција за клађење за овај спорт. Међутим, можете се кладити на један од два кључна исхода. Запамтите да се не смете обавезати само на једну кладионицу. Нису све кладионице једнаке када је у питању атлетско клађење. Неки би могли да обезбеде само неколико тржишта, док други могу да обезбеде већу разноликост.

Што је најважније, нису све кладионичари тако педантни или вешти у одређивању цена на својим тржиштима као други. Дакле, пре него што се кладите, размотрите сваку опцију. Можда ћете открити да ћете ускоро имати осећај на које кладионице се највише исплати кладити.

Како се кладити на атлетику
Да ли је онлајн атлетско клађење легално?

Да ли је онлајн атлетско клађење легално?

Клађење на атлетику је легално у јурисдикцијама у којима су спортске кладионице легалне. Појединачни кладионици могу да користе оффсхоре сајтове за клађење на трке чамаца у јурисдикцијама у којима онлајн коцкање није забрањено.

Чак и ако је теоретски незаконито приступити атлетским сајтовима за клађење на отвореном, мало је или уопште нема правила која вам то забрањују. Једина ограничења играња која могу утицати на ваше опкладе су она која спречавају финансијске институције да обављају трансакције са провајдерима коцкања. Ово се лако може спречити коришћењем алтернатива Методе плаћања.

Да ли је онлајн атлетско клађење легално?
Све о квотама клађења на атлетику

Све о квотама клађења на атлетику

У Атлетици постоје бројна тржишта за клађење. Можда верујете да је једина доступна опција већини да се кладите на укупног победника трке или догађаја. Међутим, постоје и друга тржишта атлетског клађења која се нуде играчима, а ова разноликост ће само расти како догађај буде све истакнутији.

Да бисте се квалификовали за опкладе

Постоје различити догађаји у којима спортиста мора да се такмичи у неколико квалификационих такмичења пре него што стекне право да се такмичи у финалном такмичењу. На пример, спортиста се не нађе једноставно у финалу трке на 100 метара; прво се морају квалификовати у такмичењима која јој претходе. Ово се може постићи пласманом у прва три у трци или постављањем једног од најбржих времена. Неке кладионице ће дозволити играчима да се кладе на то који ће се спортисти квалификовати.

Да победи

Ово је најосновнија врста атлетског клађења. Можете да се кладите на то ко ће победити у трци или догађају у питању. Можете, на пример, да се кладите на спортисту А да освоји златну медаљу у бацању копља. Појединачне трке се могу одвијати и без медаље на линији. Можете, на пример, да се кладите на тркача Б да бисте победили у трци.

Бити на подијуму опкладе

Ако спортиста заврши међу прва три у трци, биће на подијуму. За нека такмичења ово је само гест, али за многа атлетска такмичења високог профила то значи да је спортиста освојио медаљу. Медаље на Олимпијада, на пример, биће распоређени у добро познатом низу злата, сребра и бронзе. У овом случају, сан већине спортиста је да стану на подијум.

Да поставим нови рекорд

Неке кладионице ће вам омогућити да се кладите на то да ли ће спортиста успоставити нови рекорд или не. На Олимпијским играма, постављање светских рекорда је велика ствар, а многи од њих долазе са великом славом. Врхунски спортисти на свету не само да су под притиском да освоје златне медаље, већ им је и изазов ако могу да оборе одређене рекорде. Светски рекорд на 100 метара је без сумње најпожељнији у атлетици. Јусеин Болт тренутно држи рекорд са временом од 9,58 секунди.

Да буде дисквалификован

Пошто је то једно од тржишта за које је најлакше манипулисати, неће сваки догађај или кладионица ово представити као опцију за боље. Упркос томе, дисквалификација се често дешава у атлетици, а за велике догађаје такве потешкоће су далеко мање забрињавајуће, стога кладионице могу пружити овај избор својој клијентели. Резултат ове опкладе је једноставан: да бисте победили, спортиста којег сте изабрали мора бити дисквалификован са такмичења у којем се такмичи.

Све о квотама клађења на атлетику
Савети за клађење на атлетику

Савети за клађење на атлетику

Критична је, за почетак, јака атлетика стратегија клађења ако желите да будете успешни у клађењу.

Пошто атлетика обухвата бројне спортове, може бити примамљиво да се кладите на све њих како бисте искуство клађења учинили пријатнијим. Међутим, ово није метода која ће резултирати доследним профитом. Већина добрих метода клађења се ослањају на понављање истог процеса, а најлакши начин да то брзо постигнете је да се кладите на догађај који вам је познат.

Склони смо да верујемо да, пошто атлетику гледамо/кладимо се само једном у неколико година, најпопуларнији спортисти су и даље највећи на свету, али има доста времена између Олимпијских игара, на пример, и много тога се може променити у томе време. Било би боље да проверите да ли је такав спортиста задржао форму од тада, или постоји неко нов на сцени ко ће вероватно преузети све заслуге.

Повреде, на пример, могу се десити изненада. У атлетици, чак и најмања повреда може смањити шансе спортисте да победи у свом такмичењу. У тркама, делићи секунде могу значити разлику између првог и другог места, док центиметри могу значити разлику између првог и другог места у дисциплинама бацања и скакања.

Савети за клађење на атлетику
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

Да бисте спречили губитак огромног новца одједном, пажљиво управљајте својим финансијама.

Имајте на уму да никада не бисте требали кладити више средстава него што сте спремни да изгубите. Подијелите своје ресурсе да не бисте потрошили сав свој новац одједном. Ако патите од губитка, не покушавајте да то надокнадите повећањем своје опкладе. Морате или ограничити износ новца који можете уплатити сваког месеца или износ новца који можете изгубити у једној игри.

Морате бити у стању да управљате својим емоцијама и разумете када је време да одустанете. Када сте узнемирени, већа је вероватноћа да ћете доносити исхитрене пресуде, што може довести до катастрофе када је у питању клађење. Имајте бистру главу у сваком тренутку и пажљиво процените свој следећи ток акције.

Покушајте самоискључење ако ствари измичу контроли и плашите се да ћете добити зависност. Самоискључење омогућава онима који су зависни од коцкања да се одморе и усмере своје животе и новац на друго место. Може да вас повеже са другим програмима заједнице да вам помогне да се носите са својим проблемом коцкања, као и да вам пружи помоћ која вам је потребна ако нисте сигурни како да управљате следећим корацима у својој трезвености.

Одговорно коцкање