6 фактора који утичу на коњске трке

Новости

2022-03-16

Коњске трке су популаран облик забаве у многим деловима света, привлачећи милијарде долара сваке године. Међутим, исход било ког клађења на трке коња на мрежи није одређен искључиво перформансама коња на стази.

6 фактора који утичу на коњске трке

Постоје различити фактори који могу утицати на исход трке, од којих су неки очигледнији од других.

Климатске промене

Нове последице глобалног загревања на коње постају значајна брига за коњске трке. Са порастом просечних температура, сада је могуће да ће коњи почети да осећају ефекте топлотне исцрпљености због повећања влажности и повећане стопе знојења.

Неки тренери примећују да су њихови коњи више уморни након трка, што може ослабити њихову конкурентску предност.

Растуће температуре могу отежати коњима да одрже своју тежину у топлијим климама. Такође, пораст нивоа мора може утицати на коњске трке у областима које имају неколико хектара земље за трке.

Време

Време може утицати на коњске трке на више начина, било да утиче на коње, играче или саму игру. Већа је вероватноћа да ће коњи бити повређени када пада киша због тога колико је тло клизава.

Један од најбољих савета за клађење на коњске трке односи се на непредвидиво време. На пример, лоши временски услови могу довести до тога да се коњ не осећа добро или да не може да трчи највећом брзином. Све у свему, може се измерити утицај времена на коњске трке гледајући шансе за сваку трку.

Вируси

Утицај вируса на коњске трке такође треба узети у обзир. Три главна типа вируса који погађају коње су коњски херпесвирус (ЕХВ), вирус коњске инфлуенце (ЕИВ) и коњски коксиелла бурнетии (ЕАБ).

ЕХВ је најчешћи вирус који погађа коње и обично је само блага инфекција.

Стазе

Свака кладионица на мрежи зна важност стаза за успех овог спорта. Стазе обезбеђују површину на којој коњи могу да трче своје трке, што значи да би без одговарајућих стаза трке коња постале знатно теже.

Величина и облик стазе такође могу играти кључну улогу у исходима ових трка – веће површине значе више простора за коње за галоп, али мање површине могу омогућити веће брзине.

Исхрана и вежбање

Важност исхране и вежбања у коњским тркама је као у сваком другом спорту. Исхрана не само да покреће јахача, већ и коња, што му помаже да брже поврати снагу након тренинга.

Вежба је кључна за коње јер им даје прилику да изграде мишиће и развију издржљивост, а истовремено им даје више енергије.

Глобална економска питања

Глобална економска питања као што су инфлација, трговинске тарифе и дугорочне ниске каматне стопе могу бити штетне за раст спорта. Комбинација ових фактора доводи до повећања трошкова за коње и власнике, као и до смањења прихода од тркачких торби и клађења јер се повраћај улагања смањује.

Закључак

Трке коња су један од најпопуларнијих спортских догађаја, а имајући у виду ове јединствене факторе, биће лакше кладити се на сајтовима за коњске трке. Спортско клађење на мрежи може бити исплатива активност ако сте свесни ових фактора који утичу на коњске трке, јер ће постати лакше кладити се на сајтовима за коњске трке.

Можете донети информисану одлуку пре него што се кладите на најбоље сајтови за клађење на коњске трке.

Најновије вести

Ултимативни водич за управљање банком за спортско клађење
2023-05-17

Ултимативни водич за управљање банком за спортско клађење

Новости

Казино промо

22BET:До 300 долара
Играј сада
Betwinner
Betwinner:100% до 100 € + 150 бесплатних окретаја

Не пропустите ове бонус понуде

22BET
22BET
300 долара
Методе депозита
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Преузми бонус22BET рецензија
Close