5 митова о спортском клађењу демистификовани

Новости

2022-10-12

Некада посматрано као табу тема, клађење је сада нова норма у спортској индустрији. Људи су се кладили од давнина, а рани грчки и римски извештаји показују да су се људи кладили на атлетске и гладијаторске битке. У последњих неколико година, онлајн спортско клађење је еволуирао у популарну забаву, где се кладионици кладе на спортске догађаје како би тачно предвидели исходе различитих игара и евентуално зарадили нешто новца.

5 митова о спортском клађењу демистификовани

Током година, мејнстрим и друштвени медији су често покушавали да укажу на неке рупе у спортском клађењу. Иако би нека запажања могла бити валидна, добар број нема основа. Ово је, заузврат, створило плодно тло да разни митови пусте корен. Увек постоји вероватноћа да је неко ко се бави спортским клађењем наишао на неколико митова, од којих је већина неистинита. Дакле, без даљег одлагања, овај чланак настоји да разоткрије неке од највећих митова у спортском клађењу.

Кладионице знају боље

Последњих година, сајтови за спортско клађење на мрежи успели су да изгледају као ауторитет. На пример, кад год високе квоте нису потврђене и многе опкладе су изгубљене, већина кладионичара је принуђена да мисли да су кладионице већ предвиделе исход.

У истини, кладионице су само појединци који користе неки софтвер који су подједнако склони грешкама и лажним проценама. Као резултат тога, у неким приликама, они су обавезни да превиде неке критичне детаље. Ово је обично уобичајено међу нижим лигама, а неки интелигентни кладионичари су обично спремни да нападну и изврше 'убиство'.

Праћење „провереног“ типстера је сигуран начин за победу

Неки људи имају историју да праве низ тачних предвиђања када клађење на спорт. Истина, ко год достигне тачку да подели своја предвиђања има тенденцију да буде успешнији од просечног играча. Уместо да проводе дане анализирајући тимове, већина играча одлучује да се претплати на услугу бакшиша. Уобичајени мит међу играчима је да типстери нуде сигуран начин победе, што је углавном нетачно.

У истини, сваки професионални типстер је исто као и свако ко се клади на спорт. Једина разлика је у томе што проводе дуге сате покушавајући да изаберу шибице, с обзиром да им је ово свакодневни посао. Међутим, то није никаква гаранција да ће они поуздано дати тачна предвиђања. На крају крајева, они су људи са својим хитовима и промашајима.

Игре су поправљене

Спортски кладионици су натерани да верују у постојање неког спољашњег утицаја који манипулише исходима игре. Као такви, кладионичари који сањају да остваре профитабилно спортско клађење често гледају на свако веће узнемирење као на непобитни доказ да су „мечеви намештени“

У истини, готово је немогуће да кладионичар поправи исход било које утакмице. На крају крајева, већина професионалаца је фокусирана на максимизирање свог успеха, а не на неку просечну исплату. Штавише, надлежни бдију и предузимају све познате мере како би се осигурало да таква пракса нема места у савременом спорту. Дакле, да, можда ће бити лоших позива, тактичких недоследности или играча који не раде, али шансе да се утиче на одређену одлуку су мале.

Играчи са великим новчаним фондовима имају веће шансе за победу

Постоји опште уверење да велики новчани фондови помажу у откључавању победа. Овај мит често преовладава после доброг викенда када је већина фаворита победила у мечу. У фудбалском клађењу, ако играч клади 1000 долара на Арсенал да победи код куће са квотом 1,2, лако може да добије 200 долара у добром дану, за разлику од подржавања аутсајдера са квотом од 5,00 и улагања 50 долара. 'Појам великог новца' често доводи до тога да појединци упадну у замку самопрезира, посебно када виде како велики потрошач брзо зарађује.

У истини, велики новчани фонд не олакшава играчу победу. Заправо, ризик је далеко превелики за хигх роллер. Стога, сваки кладионичар треба да буде опрезан када се суочи са искушењем да се клади на велико, јер би то могло имати дубоке финансијске импликације.

Јавност је увек у криву

Другачије речено, што се више клади на одређену опкладу, то су мање шансе да ће се предвиђање манифестовати. Занимљиво је да постоји опште прихватање да су искусни кладионици увек корак изнад повремених кладионичара. Као такви, већина искусних кладионичара аутоматски иде против јавности.

У истини, постоје стотине 'преоптерећених мечева' где фаворити излазе као победници. Статистике показују да најуспешнији кладионичари имају стопу победа од 53 -55%. Због тога није препоручљиво не пристајати на страну јавности само зато што су 70% опклада фаворити код куће.

Изненађујуће је видети да многи кладионичари падају на уобичајене митове. Уместо да слушате 'неосноване' чињенице које нису оправдане статистиком, најбоља ствар коју играч може да уради је да уради дужну пажњу са своје стране. Успех у клађењу је обично у доношењу информисаних избора. Дакле, свако ко се клади на спорт увек треба да буде заинтересован да следи добро упућене савете за спортско клађење засноване на објективној анализи.

Најновије вести

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине
2022-11-26

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине

Новости