НАСДАК улаже у спортско клађење

Новости

2021-11-03

Спортско клађење проналази подршку на високом нивоу на инвестиционом фронту. У јуну, НАСДАК је бацио свој шешир у ринг узевши удео у спортском клађењу и обезбедивши технологију за надзор партнерима у спортском клађењу. Користећи модел размене, неки аналитичари предвиђају да би тржиште спортског клађења могло порасти на 37 милијарди долара до 2025. године.

НАСДАК улаже у спортско клађење

Конкуренција

НАСДАК није сам. Худсон Ривер Традинг и Товер Ресеарцх такође улажу у тржиште спортског клађења. Како тржиште расте, конкуренција ће се загрејати између добављача ликвидности, што ће изазвати боље шансе и цене. Како све више брокера улази на тржиште, они могу привући инвеститоре који су и љубитељи спорта и заинтересовани за могућности високе награде.

Иновација је кључна за транспарентност и сигурност тржишта. Са новим технологијама, оператери размене могу отворити врата државама да регулишу индустрију. Тренутно, тридесет држава дозвољава легално спортско клађење. Званичници Њујорка, Калифорније и Флориде истражују најбоље начине за покретање спортског клађења у својим државама.

Спортско клађење се развија у прихваћени облик забаве за више од 60 одсто потрошача. Од 1940-их, мафија је контролисала Спортско клађење, а потрошачи су се коцкали на нерегулисаном тржишту. Како еволуција интернета наставља да пружа приватност и анонимност, тржиште експоненцијално расте, остављајући веће могућности за платформе са лошом репутацијом.

Приход

Државе улазе у регулацију тржишта и примање значајних пореских прихода. Казина у 40 држава остварују милијарде пореских прихода и подржавају близу два милиона запослених. Американци који се кладе илегално троше до 500 милијарди долара и расту из године у годину.

Ако држава остварује 2 процента или више годишњег прихода казина, она може користити та средства да премости буџетске недостатке и подржи школе, инфраструктуру и друге законодавне приоритете. Предвиђа се да ће економски утицај улити преко потребан новац у малопродајне и друге пословне објекте.

Регулација

За владе је привлачна двострука корист од прикупљања новца и заштите грађана. Без ограничења губитака на неким сајтовима, нови прописи могу заштитити потрошаче који су се до недавно ослањали на нерегулисана окружења за клађење. Тржишта спортског коцкања којима управља држава могу захтевати од казина и кладионица да наметну ограничења за клађење и надгледају коцкаре због ризичних понашања.

Технологија може лако препознати и обавестити естаблишмент на дигиталним платформама када коцкар показује склоност ка зависности. Ове мере су први кораци у извођењу спортског клађења из сенке у мејнстрим.

Узбуђење

Играчи су узбуђени због нових промена закона о коцкању, које утичу на доступност и законитост спортског клађења. Из тог разлога, лиге подржавају мере које ће сигурно повећати ангажовање публике у одређеним утакмицама. Док се милиони прилагођавају популарним спортским такмичењима, велика већина гледа утакмицу како би одредила исход опкладе.

Скоро 50 одсто Американаца је заинтересовано за спортско клађење. Од фудбала до ауто трка, ова такмичења привлаче светске спортске ентузијасте. Како тржиште наставља да расте, институционални инвеститори, владе држава и други играчи истражују како да добију део економског колача.

Најновије вести

ТониБет-ов велики деби у Летонији након инвестиције од 1,5 милиона долара
2022-09-25

ТониБет-ов велики деби у Летонији након инвестиције од 1,5 милиона долара

Новости