Новости

August 10, 2022

Колико зарађују професионални коцкари?

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Сви кладионичари су замишљали како би било живети од свог хобија. Некима су призвали мисли да оду са огромном шестоцифреном сумом, потроше богатство на луксузне брендове и путују на дестинације из снова. Поглед на професионалне кладионичаре на ТВ-у делује узбудљиво. 

Колико зарађују професионални коцкари?

Клађење на исходе омиљеног тима преко мобилне кладионице и освајање џекпота звучи узбудљиво. Из ових разлога, многи будући коцкари се често питају да ли могу да претворе спортско клађење у каријеру. Такође се питају: "Колико се може зарадити од клађења на спорт?"

Да ли је професионално клађење уносно?

Пре него што одговорите на ово питање, кључно је разумети ко је професионални коцкар. Једноставно речено, професионални коцкар је неко ко зарађује плату кроз клађење. За генерисање профита потребне су неке вештине. Дакле, свако ко зарађује од легитимни сајтови за спортско клађење током целе године сматра се професионалним коцкаром. Страствени кладионичар зарађује новац, али то можда неће бити довољно да покрије све своје свакодневне трошкове. 

То значи да им је потребан додатни приход за смештај, храну, одећу, превоз и рачуне за комуналије. Неки кладионичари се сматрају полупрофесионалцима, тј. зарађују довољно новца од спортских клађења да употпуне свој свакодневни посао, али не на бази пуног радног времена.

Фактори који одређују профитабилност спортског клађења

У просеку, професионалци зарађују најмање 25.000 долара годишње само клађењем на спортске догађаје. Међутим, тачан број се не може проверити јер су неке од локација које користе веома тајне. Дакле, износ новца који зарађују од спортских опклада зависи од неколико фактора.

1. Величина опкладе

Величина опкладе је такође позната као улог и може имати утицај на исход спортске опкладе. По дефиницији, улог је вредан предмет попут новца који играч излаже ризику да би започео своју игру. Општа хипотеза је да већи улог има већу вероватноћу да добије високу награду. Огромни џекпотови су чешћи код великих играча јер ови играчи често више доприносе већем наградном фонду. 

На ову корелацију могу утицати шансе за победу и број играча, без обзира на то. Претпоставимо да је просечна величина опкладе за предстојећу фудбалску утакмицу 2 долара, али има веома ниске шансе за победу и коначна награда је постављена на 1 милион долара. У овом случају, играч може ставити већи улог како би повећао своје шансе да освоје џекпот.

2. РОИ

Сваки играч има повраћај улагања (РОИ), који може бити позитиван или негативан. Позитивна предност значи да ако се више кладе, могу очекивати да ће остварити већи профит. Насупрот томе, негативан РОИ значи да ће изгубити више докле год наставе да се кладе. РОИ је новац који коцкар зарађује у односу на то колико су заложили. У спортском клађењу, то се односи на стварни профит у поређењу са износом који се ставља на коцку. 

Када играч освоји награду, износ за који тврде да је отишао може бити погрешан. На пример, опклада од 100 УСД са квотом 1,3 значи 130 УСД на веб локацији за клађење, али стварни профит који играч добије биће 30 УСД након одбитка почетне инвестиције. Овде би РОИ био 30%, што је практично немогуће одржати на дужи рок.

3. Укупан улог/промет

Промет је збир свих улога. То је процењени износ који играч очекује да победи или изгуби у одређеном временском оквиру. На пример, укупан улог од 500 УСД и повраћај улагања +5 имају очекивани резултат од 5% к 500 УСД = 2.500 УСД. Већи промет са мање опклада повећава варијансу и последично повећава вероватноћу велике победе. Истина је супротно.

4. Тхе Хоусе Едге

Без обзира на спорт на који играч одабере да се клади, шансе да кладионица оствари профит су увек веће од шансе играча за победу. Ово се дешава зато што кладионице послују. Неки догађаји спортског клађења имају предност између 0,5% и 2% тако да генеришу само минимални профит. За остале догађаје, кућа може узети 15% до 40%.

Неки играчи немају правилно разумевање ивице хауса и тако на крају губе више. Они мисле само зато што кладионица има предност од 5%, да могу да се коцкају са 200 долара сатима и изгубе само 10 долара. Оно што заборављају је да се предност хауса односи и на њихов банкролл и на укупан износ у опкладама.

Укратко

Професионално спортско клађење није најлакши начин да зарадите новац. Постоји неколико предности бити професионални кладионичар, као што су додатни извор прихода, могућност коцкања по флексибилном радном времену и доношење независних одлука. Иако спортско клађење може заувек променити нечији живот, неопходно је научити његове недостатке. Уобичајени ризици укључују успоне и падове, могућност губитка свега и недостатак пауза. 

Паметан коцкар анализира предности и недостатке пре него што се упусти у клађење или направи каријеру са пуним радним временом. Потенцијалне користи могу бити огромне, на пример, у случају великог спортског догађаја као што је Светско првенство. Али играч мора бити довољно дисциплинован и образован да се носи са ризицима који су укључени.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Подигните своју игру клађења: Инсајдерски избори, статистика и поуздане рецензије
2024-06-02

Подигните своју игру клађења: Инсајдерски избори, статистика и поуздане рецензије

Новости