Новости

November 9, 2023

Изгубљене лавице: Инспиративне жене у историји фудбала

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Пројекат Изгубљене лавице спојио је различите елементе како би створио моћну и инспиративну причу. Предвођен фотографом Вилом Дагласом и стилизованом од Шарлот Кенеди, пројекат је приказао живахну и разиграну гардеробу Изгубљених лавица. Снимање је имало за циљ да дочара суштину ових изузетних жена, за које је описано да имају "младе душе" и "заразну" енергију када су све заједно.

Изгубљене лавице: Инспиративне жене у историји фудбала

Снимање је користило приступ „овученог леђа“, користећи суптилну енглеску плаву позадину и меко осветљење како би се створила једноставна, али упечатљива естетика. Док су неке од Лавица у почетку оклевале да буду испред камере, атмосфера је улепшана уз помоћ музике 80-их. Емоционални аспект снимања био је очигледан, а један муж је изразио свој понос и пролио сузе.

Пројекат је имао дубок утицај на све укључене. Сопхие, која је разговарала са многим људима о пројекту, открила је да их је дирнуо и изненадио. Прича о Изгубљеним лавицама и забрани женског фудбала је још увек релативно непозната у фудбалском свету, а разговор о њој са пријатељима и породицом био је просветљујући.

За Јон-Паула, пројекат је дошао до пуног круга када су Енглеске дошле до финала Светског првенства. Био је то тренутак валидације и напретка, који је показао докле је стигао женски фудбал. Вил се нада да ће пројекат допринети даљем расту и развоју игре, подсећајући нас на жртве које су ове жене поднеле у прошлости.

Гледајући унапред, пројекат има за циљ да прошири свој обим стварањем капица за друге непризнате женске екипе, укључујући оне са Светског првенства 1970. и Еура 1969. године. Овај стални напор ће осигурати да се историја женског фудбала призна и слави, инспиришући будуће генерације играчица.

Пројекат Изгубљене лавице је сведочанство отпорности и одлучности жена у фудбалу. Служи као подсетник на напредак који је учињен и на посао који тек треба да се уради да би се постигла равноправност у спорту. Наставимо да поштујемо прошлост и подржавамо садашњост и будуће Лавице које су утрле пут ка успеху.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Зароните у узбуђење: Кеенеландов предстојећи избор Доубледогдаре Стакес
2024-04-18

Зароните у узбуђење: Кеенеландов предстојећи избор Доубледогдаре Стакес

Новости