Новости

November 9, 2023

Изгубљене лавице: Инспиративне жене у историји фудбала

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserMilica PetrovićLocaliser

Пројекат Изгубљене лавице спојио је различите елементе како би створио моћну и инспиративну причу. Предвођен фотографом Вилом Дагласом и стилизованом од Шарлот Кенеди, пројекат је приказао живахну и разиграну гардеробу Изгубљених лавица. Снимање је имало за циљ да дочара суштину ових изузетних жена, за које је описано да имају "младе душе" и "заразну" енергију када су све заједно.

Изгубљене лавице: Инспиративне жене у историји фудбала

Снимање је користило приступ „овученог леђа“, користећи суптилну енглеску плаву позадину и меко осветљење како би се створила једноставна, али упечатљива естетика. Док су неке од Лавица у почетку оклевале да буду испред камере, атмосфера је улепшана уз помоћ музике 80-их. Емоционални аспект снимања био је очигледан, а један муж је изразио свој понос и пролио сузе.

Пројекат је имао дубок утицај на све укључене. Сопхие, која је разговарала са многим људима о пројекту, открила је да их је дирнуо и изненадио. Прича о Изгубљеним лавицама и забрани женског фудбала је још увек релативно непозната у фудбалском свету, а разговор о њој са пријатељима и породицом био је просветљујући.

За Јон-Паула, пројекат је дошао до пуног круга када су Енглеске дошле до финала Светског првенства. Био је то тренутак валидације и напретка, који је показао докле је стигао женски фудбал. Вил се нада да ће пројекат допринети даљем расту и развоју игре, подсећајући нас на жртве које су ове жене поднеле у прошлости.

Гледајући унапред, пројекат има за циљ да прошири свој обим стварањем капица за друге непризнате женске екипе, укључујући оне са Светског првенства 1970. и Еура 1969. године. Овај стални напор ће осигурати да се историја женског фудбала призна и слави, инспиришући будуће генерације играчица.

Пројекат Изгубљене лавице је сведочанство отпорности и одлучности жена у фудбалу. Служи као подсетник на напредак који је учињен и на посао који тек треба да се уради да би се постигла равноправност у спорту. Наставимо да поштујемо прошлост и подржавамо садашњост и будуће Лавице које су утрле пут ка успеху.

About the author
Matteo Bianchi
Matteo Bianchi

Маттео "Тео" Бианцхи, хваљен као "Дата Динамо" БеттингРанкер-а, представља суштинску комбинацију спортског ентузијасте и чаробњака бројева. Његово педантно истраживање осигурава да су кладионици увек корак испред, чинећи га каменом темељцем платформе.

Send email
More posts by Matteo Bianchi

Најновије вести

Како се носити са лошим тркама у клађењу
2023-11-20

Како се носити са лошим тркама у клађењу

Новости