Замбиа'с Буллдогс 10бет кошаркашка опрема

Новости

2022-11-23

Као део своје корпоративне друштвене одговорности, врхунска кладионичарска компанија, 10Бет Замбиа, испоручила је кошаркашке комплете Буллдогс кошаркашкој академији. Кладионица је у земљи од 2021. године и сматра да је враћање комшилука у којем послује део своје корпоративне друштвене обавезе.

Замбиа'с Буллдогс 10бет кошаркашка опрема

Према Калумбу Сонеки, државном директору за 10Бет, компанија је и даље посвећена пружању помоћи владиним напорима да унапреди спорт у земљи. Сонека каже да 10бет зна колико су спортови важни за подстицање економског раста. Према њеним речима, 10бет и Буллдог Ацадеми су сарађивали пошто су имали сличне циљеве.

Кладионица је са задовољством допринела развоју спорта у земљи. Као део њихове посвећености друштвеној одговорности предузећа, дали су кошаркашку опрему Буллдог Баскетбалл Ацадеми у вредности од 30.000 КЗ (2.000 УСД). Кладионичар се надао да ће, упркос томе што је поклон изгледао безначајно, имати значајан утицај.

Опрема коју је допринео Кладионица

Кошаркашке лопте, комплети за обуку, напртњаче и мајице били су међу опремом која је достављена академији. Шеф Кошаркашке федерације Замбије (ЗБФ) Мазико Пхири изразио је узбуђење због успеха академије у привлачењу спонзора да подрже развој великог потенцијала земље. Према Пхирију, ЗБФ мисли да су школе и академије кључне за развој талената на основном нивоу.

Председник је изразио захвалност компанији 10бет на љубазности према Буллдог академији. Поред тога, веровали су да ће алати бити кључни у развоју будућих кошаркаша нације. 

Организација је такође ценила помоћ кладионичара и пожелела академији добро у бризи о опреми. Доминиц Лунгу, капитен тима, похвалио је 10бет за њихову великодушност и додао да ће опрема помоћи играчима да усаврше своје способности и постану бољи спортисти.

Ефекти нових 10Бет спонзорстава на спортски сектор Замбије

Постоји много више последица за ову ситуацију него што се у почетку може мислити, посебно када се узме у обзир недавна 10бет-ова спонзорска најава и лансирање у Замбији. Чињеница да је 10бет сада утврдио да је уносно лансирати у Замбији показује промену у томе како компаније гледају на Замбију. У далекој будућности, више глобалне кладионичарске компаније могу одлучити да понуде своје услуге у Замбији.

Било је неколико широко распрострањених митова које неки људи имају, као што је идеја да Замбија нема приступ ниједној технологији. Такође, постоје идеје да Замбијци немају додатног новца да потроше на слободне активности због чега велика већина предузећа избегава земљу.

Ово су неоснована уверења јер постоје бројна подручја у Замбији са лаким приступом технологији, а људима који тамо живе требају нови послови на које би потрошили додатни новац.

На срећу, све више предузећа почиње да схвата овај развој догађаја, а велики број њих ће вероватно долетети у земљу да би учествовао у тој активности. Тренутно је замбијска економија међу најбрже растућим економијама у Африци.

Обезбеђивање виталног притиска

Наравно, можда је само жеља да се сугерише да би тим који добије спонзорство могао да покрене привреду Замбије, а то може бити случај. Чак и ако је ово једнократна појава и не представља ништа више од додатног новца и подршке кошаркашкој академији, то је несумњиво корак у правом смеру.

У почетку би могло да почне споро, са само неколико предузећа која ће одлучити да опонаша 10бет. Али када се више организација и корпорација одлучи да се придружи покрету, могуће је да би ускоро Замбија могла имати живахан спортски сектор који би се чак могао такмичити са нацијама попут Велике Британије или САД.

Несумњиво, ново спонзорство Буллдогса са 10бет представља значајно побољшање, чак и имајући у виду опште здравље клуба. Штавише, дугорочни ефекти овог искуства могу бити изузетно штетни за економију Замбије у целини.

Лако је потценити утицај тако наизглед безначајне промене. Ипак, мања прилагођавања попут ових о којима се говори у овом чланку могу послужити као искра која запали нешто много веће од њих самих. Тешко је предвидети колико ће ново спонзорство Булдога 10бет имати на економију. Не може се порећи да је свака реформа, ма колико скромна, корак у правом смеру.

Све о кладионици 10Бет

Блуе Стар Планет Лимитед, власник и оператер компаније, има 10бет у функцији од 2003. Оператер није успео да пронађе ниједну другу сестринску локацију; стога је особље у 10бет било у могућности да се концентрише само на један бренд скоро 20 година.

Веб локација 10бет има сјајне резултате стечене током скоро 20 година у индустрији и поседује лиценце из Шведске, Малте и Велике Британије. Поседовање ових лиценци им омогућава да легално прихвате играче из широког спектра нација, што је корисно за све који размишљају да играју са сајтом. Чак и ако може изгледати претерано, то показује посвећеност сајта одржавању отворености и поштења.

Најновије вести

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине
2022-11-26

Светско првенство у фудбалу 2022 – Мексико против Аргентине

Новости