Новости

June 1, 2022

Виллиам Хилл забрањује кредитну картицу у Ирској

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

У Ирској, употреба кредитних картица у коцкању није тачно забрањена, али се стално обесхрабрује. Међутим, вишеструка истраживања су показала како неколико онлајн кладионица наставља да подржава опкладе на кредитне картице путем својих апликација. Неки од оних за које се каже да избегавају опкладе на кредитне картице могу то да ураде путем апликација као што су Револут и Аппле Паи.

Виллиам Хилл забрањује кредитну картицу у Ирској

Као резултат тога, концепт примања уплата са кредитних картица нашао се на удару критике. Неки оператери су били приморани да буду проактивни и предузму одлучне кораке да ограниче приступ својим сајтовима користећи такве методе плаћања. На својој ирској веб страници, Виллиам Хилл је постала најновија компанија која је обуставила депозите на кредитним картицама.

Заштитите бренд и клијенте

Како би заштитили свој бренд, као и своје клијенте, компанија препознаје важност обезбеђивања највишим стандардима безбедности изводљив. Дакле, цео њихов систем је еволуирао да испуни најстроже захтеве безбедности, интегритета и поузданости. Све осетљиве информације се чувају у шифрованом формату са тајном лозинком корисника.

Приликом обављања трансакција које захтевају приступ подацима, корисник мора да унесе своју лозинку како би осигурао сигурност података. Циљ је осигурати да коцкање никоме не нанесе штету. То је било њихово оправдање за уклањање кредитне картице депозити као начин плаћања.

Коцкање са кредитном картицом је штетно

Стручњаци виде спортско клађење на кредитним картицама као веома опасно. Строго је забрањено у земљама као што је Уједињено Краљевство, које има оштрије законе о коцкању од Ирске. Карте олакшавају добијање новца, омогућавајући да проблеми са коцкањем потрају. Коцкање кредитним картицама, посебно у онлајн окружењу, може довести до великог обима клађења, гомилања великих дугова и губитка контроле. То би на крају могло довести до умешаности у незаконите активности као што је превара.

Употреба кредитних картица међу коцкарима повезана је са повећаном стопом банкрота јер доступни подаци показују да се потрошачи кладе новцем који немају. Стога је постало важно да компанија делује одлучно да их заштити.

Додатни подаци показују да је већа вероватноћа да ће их користити људи који имају лак приступ кредитним картицама онлајн спортско клађење. Они који су користили кредитне картице или неку другу врсту кредита били су ангажованији и чешће су се кладили. Испитивање проблема коцкања поткрепљује ову теорију јер је већа вероватноћа да ће појединци који се коцкају са различитим врстама кредита бити означени као проблематични коцкари. Демографске разлике ових коцкара откривају да су они млађи и да је мање вероватно да ће у потпуности поседовати свој дом, што имплицира да можда немају исти приступ кредитима. Стога, свака стратегија која има за циљ да смањи употребу кредитних картица међу коцкарима мора такође да се бави алтернативним изворима кредита.

Постоји ли неко друго образложење иза овог потеза?

Након именовања Регулаторног органа за коцкање (ГРА), влада намерава да спроведе забрану клађења на кредитне картице. С обзиром на своје велико искуство, надлежни орган ће имати дискреционо право да одговори и одговори на сва питања или недоумице у вези са начинима плаћања и опасностима у вези са њима што је пре могуће и на време. Ирско удружење кладионичара је јасно ставило до знања да се употреба кредитних картица у сврхе коцкања не охрабрује.

Ирски кодекс безбеднијег коцкања, који је удружење усвојило у августу 2021. у сарадњи са лиценцираним предузећима за коцкање у земљи, ово укључује као један од принципа. Након имплементације „Привременог закона о играма и лутрији“ 2021. године, ирски законодавци се припремају да реформишу регулаторни систем земље по први пут од 1956. године.

Ограничења плаћања кредитном картицом и забрана бесплатних опклада су међу предвиђеним реформама, као и развој националног ауторитета за игре на срећу. Редизајн је често одлаган, последњи пут 2020. године, након избијања пандемије ЦОВИД-19. Према законима, регулатор и орган ће имати овлашћење да суспендују или одузму лиценцу било ког провајдера и да спроводе финансијске санкције.

Шта би требало учинити пре него што влада уведе општу забрану?

Због недостатка емпиријских доказа у вези са утицајем забране кредитних картица, власти би сада требало да сарађују са финансијским институцијама и оператерима коцкања како би развиле мере које су реалне и изводљиве на дуги рок. Сви оператери у индустрији коцкања морају да пристану на политику да би им се доделила лиценца. Након тога, они који добију лиценцу биће под општом обавезом да спрече играче да користе кредитне картице за спортско клађење на мрежи.

Забране кредитних картица могу имати нежељене неочекиване последице, као што је померање ка анонимним начинима плаћања коцкања, подривајући напоре за смањење штете. Штавише, могу постојати различите потешкоће у забрани коришћења кредитних картица јер водећи играчи и оператери могу покушати да заобиђу забрану. Због тога је од кључне важности да се изврши систематски преглед како би се видело да ли ће доћи до било које од ових непредвиђених последица ако се прописи о забрани примене.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Зароните у узбуђење: Кеенеландов предстојећи избор Доубледогдаре Стакес
2024-04-18

Зароните у узбуђење: Кеенеландов предстојећи избор Доубледогдаре Стакес

Новости