Новости

October 31, 2023

Будућност спортског садржаја уживо: ширење даље од емитовања уживо како би се задовољили захтеви мултитаскинга дигиталних медија

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Увод

Следећа генерација млађих љубитеља спортске телевизије уживо се бави дигиталним мултитаскинг понашањем, што захтева стварање краткотрајнијег садржаја везаног за спорт како би задржао њихово интересовање. Руководиоци индустрије препознају ову потребу, при чему скоро 80% верује да би спортски садржај требало да се прошири изван спортских преноса уживо и емитовања.

Будућност спортског садржаја уживо: ширење даље од емитовања уживо како би се задовољили захтеви мултитаскинга дигиталних медија

Будућност спортских садржаја уживо

Према анкети од 150 руководилаца коју је спровео Алтман Солон, 74% руководилаца индустрије верује да ће спортски садржај уживо бити прожет другим медијским искуствима. Ово би могло да укључи бољу статистику, нове импресивне функције, персонализовани садржај, функције лојалности обожавалаца и груписање сродних формата као што су игре, подкастови и вести.

Успон мултитаскинга дигиталних медија

Евидентан је раст понашања мултитаскинга у дигиталним медијима, при чему 57% потрошача редовно прегледава интернет, 50% користи друштвене мреже, 43% шаље поруке људима, а 31% наручује храну. Предвиђено је да ће млађи гледаоци спорта уживо захтевати још више како њихово понашање у више задатака ескалира.

Императив за искуства са садржајем на више платформи

Аутори извештаја наглашавају да млађе кохорте проводе 1,5 пута више сати онлајн у односу на старије генерације. Ово наглашава потребу да спортски медији обезбеде искуство са садржајем на више платформи како би се задовољиле жеље млађих гледалаца.

Трошкови спортских такси

Како спортске накнаде за ТВ мреже и платформе за стриминг настављају да расту, преговори о спортским правима постају конкурентнији. На пример, планирано је да почне нова рунда преговора о правима у спорту у НБА лиги, а телевизијске компаније ЕСПН и Турнер мреже желе да дају агресивне предлоге за борбу против растуће конкуренције Аппле ТВ+, Амазон Приме Видео и задрже велику спортску имовину. Предвиђа се да ће спортски хонорари за НБА оборити нове рекорде.

Закључак

У дигиталном добу, потражња за кратким спортским садржајима расте због дигиталног понашања у више задатака млађих гледалаца спорта уживо. Да би одржали корак са овим захтевом, спортски медији морају се проширити изван спортских преноса уживо и укључити друга медијска искуства. Поред тога, пораст мултитаскинга дигиталних медија захтева пружање искуства са садржајем на више платформи. Како спортске таксе и даље расту, преговори о спортским правима постају све конкурентнији, наглашавајући потребу да ТВ мреже и платформе за стриминг дају агресивне предлоге за задржавање вредних спортских објеката.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Зароните у узбуђење: Кеенеландов предстојећи избор Доубледогдаре Стакес
2024-04-18

Зароните у узбуђење: Кеенеландов предстојећи избор Доубледогдаре Стакес

Новости