Евровизија Клађење на мрежи 2023

Такмичење за Песму Евровизије први пут је одржано 1956. године. Од тада је постало глобални феномен који сваке године прате милиони. Са толико људи широм света који су укључени, није изненађујуће да је заједница коцкања такође приметила. Бројне главне кладионице омогућавају корисницима да се кладе на овај догађај.

Уобичајено је да играчи покушавају да предвиде победничку песму и земљу. Ово је теже него што се чини. Такмичење је познато по изненађујућим резултатима. Омиљени чин може завршити лоше. У међувремену, аутсајдер би могао да заузме место број један. Ово може учинити клађење на мрежи прилично тешким.

Евровизија Клађење на мрежи 2023
Предвиђање за Евровизију 2022

Предвиђање за Евровизију 2022

66. издање Песме Евровизије иде у Торино, Италија, 2022. Још једном, такмичење је област интересовања за кладиоце у Европи и шире. Издање 2021. освојио је Италијан Манескин, који ће поново бити јаки конкуренти ако победе на музичком фестивалу у Санрему у фебруару 2022.

Предвиђања победника такмичења

Многи људи дају различита мишљења о томе ко би могао да учествује на предстојећем издању Евровизије. Предвиђања се заснивају на укусу музике, земљи порекла, извођењу песме и још много тога.

Иако је неопходно слушати све пројекције, увек запамтите да нису све погодне за клађење. Кладионици би требало да погледају дубље факторе које свет забаве вероватно неће признати.

Приликом предвиђања добитника са циљем да се опклади, играч треба да узме у обзир:

Политичко окружење; организатори покушавају да одвоје такмичење од политике, али кладионици знају да политика обликује свет. Ако је земља добијала негативну штампу, онда су шансе за победу на такмичењу мале. Да ли је неко рекао Израел?

Претходни записи; сваки кладионичар зна важност претходних перформанси у предвиђању будућности.

Остали водећи фактори укључују становништво земље, њен општи учинак на музичкој сцени и континентални утицај њених медија.

Предвиђање за Евровизију 2022
Клађење на најбољу песму Евровизије

Клађење на најбољу песму Евровизије

Због изненађујуће природе такмичења, важно је да коцкар уради што више истраживања. Прво што треба да урадите је да слушате све песме. Ово ће бити добар показатељ које нумере су популарне. Међутим, музички укус је субјективан. Инсценација песме је вероватно значајнија. Гледање снимака проба и прошлих наступа уживо је веома корисно.

Док Евровизија тежи да буде неполитичка емисија, светски догађаји могу утицати на рангирање земаља. Ако нација добије негативну штампу непосредно пре такмичења, то може довести до тога да јавност гласа против њих. Последњих година победничке песме су добиле значајно време на радију пре Евровизије. Зато је добра идеја да проверите које песме добро пролазе на светским топ листама.

Клађење на најбољу песму Евровизије
Најбољи сајтови за клађење Евровизије

Најбољи сајтови за клађење Евровизије

 • Бетфаир: Понекад коцкари неће желети да чекају да положе опкладу. Бетфаир даје квоте за Евровизију пре него што су многе земље објавиле своје песме. Ово га чини једним од најбољих сајтова за клађење Евровизије.
 • Бет365: Ова кладионица је високо рангирана у многим важним категоријама. Нови чланови могу да искористе понуде за регистрацију за онлајн клађење на Евровизију. Такође су високо цењени због квалитета њихове корисничке услуге. Минималне опкладе су прилично ниске.
 • Падди Повер: Ако корисник успе да предвиди правог победника Евровизије, може да добије превремену исплату са овог сајта. Понекад постоје примамљиве промоције за велике годишње догађаје као што је ово такмичење за песму. Они нуде клуб награђивања за свакога ко жели да користи сајт на дужи рок.
 • Вилијам Хил: Ова кладионица ће бити идеална за коцкаре који желе сајт у који могу да верују са 100%. Њихова услуга стриминга уживо је веома корисна. Као и други на овој листи, они често имају Евровизијске промоције.
 • Париматцх: Париматцх се издваја као један од најбољих сајтова за клађење захваљујући својој корисној статистици и анализи. Помаже коцкарима да стекну увид пре него што предвиде победничку песму. Њихово клађење уживо је доступно 24/7.

Како се кладити на Песму Евровизије

Када сајт објави све квоте за такмичење, коцкар може да стави своју опкладу. Најпопуларнија опција је предвиђање потпуног победника. Ако особа има добар осећај о одређеној земљи, могла би да гласа раније како би добила боље шансе.

Понекад сајт омогућава корисницима да се кладе око тога које ће две одређене земље бити боље једна од друге. То су обично нације које имају историјска ривалства.

Пре главног догађаја су два полуфинала. Коцкар ће можда желети да се клади и на њих. Алтернативно, могли би да их користе као начин да боље разумеју које земље имају најјаче резултате.

Најбољи сајтови за клађење Евровизије
Најбоље квоте за Евровизију

Најбоље квоте за Евровизију

Шансе за различите земље за клађење Евровизије на мрежи могу се значајно разликовати. Кладионичари Евровизије су постали вешти у давању прилично поузданих предвиђања извођача који ће завршити у првих пет. Међутим, победника број један је теже тачно одредити. Они имају тенденцију да имају јаке шансе од самог почетка.

Већина кладионица чека да свака земља објави своју песму пре него што дају квоте. Сваке године се одржавају два полуфинала Евровизије пре финалног такмичења. Наступ уметника и њихов пријем од гомиле могу значајно утицати на њихове шансе за даље. Занимљиво је приметити да уметници који се враћају често постижу повољне квоте због повећаног хипа.

Најбоље квоте за Евровизију
Историја клађења на Евровизију

Историја клађења на Евровизију

Пре појаве интернета, клађење на Евровизију је било много више нише. Коцкари би имали потешкоћа да пронађу кладионичаре који би се побринули за овај догађај. Међутим, сада је друга прича захваљујући сајтовима за клађење на мрежи. Последњих година Евровизија је видела здраву количину глобалних активности клађења. Кладионице су постале боље у давању добрих квота могућим победницима. Међутим, било је година када то није био случај.

На пример, 2016. Украјина није била близу првог места у већини предвиђања кладионичара. Наставили су до победе. 2014. је била још једна година са неочекиваним победником. Да би били прецизнији, кладионице су почеле да пажљивије сагледавају наступе на пробама и полуфиналима.

Године 2016. успостављен је нови систем гласања који такође утиче на начин на који се људи коцкају на догађају. Кладионици сада морају да узму у обзир ставове професионалних жирија.

Историја клађења на Евровизију
Победници Евровизије од 2000

Победници Евровизије од 2000

Када се анализирају победници од самог почетка Евровизије, Ирска излази на прво место са 7 победа. Следи их Шведска са 6. Велика Британија, Француска, Луксембург и Холандија су победиле по 5 пута. Међутим, кључ за клађење на Евровизију је разумевање тренутних укуса публике која гласа.

Упркос добрим резултатима у прошлости, Велика Британија је позната по лошим резултатима на такмичењу последњих година. Стога је корисно да се квоте опкладе заснивају само на недавним победницима. Ево песама и земаља које су доспеле на прво место од 2000. године:

 • 2000: Фли Он Тхе Вингс Оф Лове - Данска
 • 2001: Сви - Естонија
 • 2002: И Ванна - Летонија
 • 2003: Евери Ваи Тхат И Цан - Турска
 • 2004: Вилд Данцес - Украјина
 • 2005: Мој број један - Грчка
 • 2006: Хард Роцк Халлелујах - Финска
 • 2007: Молитва - Србија
 • 2008: Белиеве - Русија
 • 2009: Фаиритале - Норвешка
 • 2010: Сателит - Немачка
 • 2011: Руннинг Сцаред - Азербејџан
 • 2012: Еупхориа - Шведска
 • 2013: Онли Теардропс - Данска
 • 2014: Рисе Лике А Пхоеник - Аустрија
 • 2015: Хероес - Шведска
 • 2016: 1994 - Украјина
 • 2017: Амар Пелос Доис - Португал
 • 2018: Тои - Израел
 • 2019: Арцаде - Холандија
 • 2021: Зитти Е Буони - Италија

Треба напоменути да је такмичење за 2020. отказано због пандемије корона вируса.

Победници Евровизије од 2000