Зависност од коцкања

Natalie Turner
PublisherNatalie TurnerPublisher
WriterMilica PetrovićWriter

Избегавање зависности од коцкања

За свакога ко није упао у замку, зависност од клађења звучи као немогућ сценарио. Многи људи који уживају у коцкању као друштвеној активности не разумеју како оно може да увуче људе. Овисност о коцкању је озбиљан проблем који сви коцкари треба да избегавају у сваком тренутку.

Да бисте то урадили, важно је разумети шта узрокује такво понашање.

Емоционално клађење

Неки људи воле да се кладе на тимове за које навијају. Други су против тимова које мрзе. Због тога губе рационалност у процесу клађења. Ако опкладе не иду како треба, вероватно ће наставити са потером до тачке када више не могу да је контролишу.

Клађење као инвестиција

Времена су можда била тешка, али клађење са јединим циљем зарађивања новца је и даље лоша идеја. Баш као што бисте сав свој новац уложили у старт-уп, клађење као посао ће наставити да тражи више. Јурите губитке и желите да искористите победе. Увек избегавајте ово.

Други уобичајени узроци зависности од клађења укључују:

  • Бити оцрњен због превише клађења
  • Без буџета за клађење
  • Стрес или депресија који потичу из других области (скретање и тражење утехе).
  • Повезивање са зависницима од клађења

Избегавање зависности од клађења

Уз горе наведене разлоге, лако је рећи како се може избећи зависност. То је обрнуто од горе наведених узрока. Али обично је то лакше рећи него учинити. Најважнији део је одузети емоције од клађења. Не кладите се јер сте шворц. Или пијан. Или повређен. Не везујте своје опкладе уз подршку за тимове.

Штавише, важно је разумети да је зависност поремећај. Ако наиђете на зависника, обратите се и помозите му. Можете их упутити организацијама као што су Бе Гамбле Аваре, Приори Гроуп и Хелп Гуиде где могу да добију стручну помоћ.

About the author
Natalie Turner
Natalie Turner
About

Наталие "ОддсКуеен" Турнер, која потиче из живописног града Торонта, је покретачка снага иза БеттингРанкер-а. Са две деценије у индустрији клађења, њена неупоредива стручност и визионарско вођство учинили су БеттингРанкер платформом за све ствари везане за спортско клађење.

Send email
More posts by Natalie Turner