Водичи

May 17, 2023

Ултимативни водич за управљање банком за спортско клађење

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Да бисте постигли дугорочни финансијски успех као спортски кладионичар, потребно вам је више од обичне вештине за бирање победника; такође вам је потребно добро разумевање управљања својим новцем док се кладите на спорт.

Ултимативни водич за управљање банком за спортско клађење

Претпоставимо да је недеља увече, а ви гледате ноћну шпицу дневне фудбалске акције. Повратак аутсајдера који је пао за шест поена за осам минута до краја игре. У последњим минутама утакмице, док ваша страна јури низ терен, држите палчеве и молите се за чудесан повратак.

И сасвим сигурно, огроман повратак у четвртој четвртини довео је до највеће победе овог дана за ваш клуб.

Управо сте освојили много новца; шта сад? Коришћењем тактике управљања новцем, можете повећати своје шансе да наставите да побеђујете док истовремено смањујете ризик од губитка свега. Сви успешни коцкари треба да користе ове моћне стратегије за управљање својим новчаним средствима.

Овде ћете пронаћи свеобухватну стратегију управљања банковним рачуном у спортском клађењу, заједно са директним саветима, испробаним тактикама и корисним подсетницима о стварима као што су ограничења победа и губитака.

Како управљате својом банком за клађење?

Управљање банком је тема која захтева разумевање фразе „банкролл“ пре него што пређете на друге теме. Новчана средства спортског кладионичара је новац који имају на располагању за клађење.

Уобичајени савет је да никада не стављате више новца на коцку него што можете приуштити да изгубите.

Узимајући у обзир ову тврдњу, многи спортски коцкари издвајају одређену суму само за клађење. Када одлучите на колико новца ћете се кладити, можете почети да ефикасно управљате својим банкроллом. Да бисте то урадили, морате сами да успоставите неке смернице о томе како и где да трошите свој новац клађење на спорт.

Праћење јединица и опклада су суштинске компоненте ефикасног управљања банкролом. Можете постићи тачну величину банкролла и своје циљеве коришћењем разних алата за управљање банковним рачуном. Оптимизујте своју банку за клађење да бисте максимизирали своје добитке и ограничили губитке. И аматери и искусни професионалци могу имати користи од читања овога.

Зашто би требало да управљате својом банком за спортско клађење

Да бисте били добар спортски кладионичар, потребно је познавање индустрије спортског клађења и систем управљања банковним рачуном – морате разумети како да управљате својим финансијама да бисте имали просперитетну будућност у најбољи сајтови за спортско клађење. Постоји директна корелација између начина на који управљате својим финансијама и вашег нивоа успеха.

Банкролл управљање има разне предности. Помаже у превазилажењу губитничког тренда, штити вас од трошења целог новца у једној утакмици и спречава вас да циљате на велики резултат.

Ово је само неколико начина на које вам добро управљање банковним рачуном може помоћи да зарадите новац од клађења на спорт.

Колико да почнете са својом банком за спортско клађење

Постављање лимита банкролла за клађење је први корак у управљању вашим новцем током клађења. Банкролл, као што је раније речено, је сума новца намењена само за клађење.

Ако желите разумно да коцкате новац, морате тај новац држати одвојено од других фондова. Колико готовине треба да уложите у своју банку за спортско клађење сада када знате да то треба да урадите?

Све зависи од тога колико вам новца треба да саставите крај с крајем. Требало би да се коцкате само са новцем који ризикујете да изгубите.

Колико новца треба да се кладите у свакој игри?

Да је ово идеалан свет, сви бисмо могли да имамо огромне новчане улоге и са сигурношћу ризикујемо око 1% њих на сваку опкладу. У сваком случају, ова стратегија управљања банковним рачуном није најбоља за почетнике.

Ако имате банкролл од 1.000 долара, што није мали износ, ризиковаћете само 10 долара на сваку опкладу уз 1%. Ово није најпривлачнији начин за почетак нове забаве.

Иако је повећање вашег нивоа агресије са мањим новчаним износом у реду, није препоручљиво да повећавате свој улог на више од 5% вашег укупног новца. Више од тога тражи невоље. 2,5% је пристојна средина.

Без обзира да ли одаберете 1%, 5% или број између, тај проценат ће вам служити као "величина јединице" у будућности.

Шта су јединице за клађење?

Спортски кладионици могу лакше да процене своје перформансе користећи јединице у односу на друге кладиоце. Уосталом, упоређујући који коцкар је зарадио више новца коцкање у НФЛ-у било би неправедно да један играч има банкролл од 10.000 долара, а други само 500 долара. Играч са већим банкролом може имати далеко лошији резултат од оног са мањим, али ипак, на крају финансијски напредује због већег износа својих победа.

Подешавање величине јединице вам омогућава да видите колико сте испред просечне опкладе. Једна би била до пет јединица да је њихова величина јединице била 100 долара, а они порасли за 500 долара. Овај метод вам такође омогућава да планирате будућу зараду како величина ваше јединице расте.

Како пронаћи стратегију управљања банковним фондом за своје потребе

Не морате да кладите исту суму на сваку игру. Можете да прилагодите свој портфолио спортског клађења тако да одговара вашем преферираном методу клађења бирајући између неколико различитих приступа.

Модел равног клађења

Упркос наизглед једноставности, ово је најсигурнији начин управљања новцем. Све што треба да урадите је да одлучите о величини јединице и уложите тај износ на сваку опкладу. Није битно колико сте недавно кладили, колико сте сигурни или какве су шансе.

  • Да бисте се одлучили између приступа „победи“ и „ризика“, ваше једино разматрање треба да буде оно што најбоље одговара вашим потребама. Коришћење стратегије „за победу“ захтева разматрање сока за победу једне јединице. Ово имплицира да ћете морати да уложите 1,1 јединицу да бисте зарадили 1,0 када се кладите на уобичајену опкладу са квотом од -110.
  • Када користите стратегију ризика, не улажете довољно јединица да покријете бдење. То значи да бисте морали да уложите 1,0 јединице на опкладу од -110 да бисте освојили 0,91 јединица ако победите.

Клађење на аутсајдере са новчаним линијама је ризично из истог разлога. 

  • Ако желите да се кладите на 1,0 јединица, можете или можете да се кладите тачно толико да освојите 1,0 јединице. Ако желите да се кладите на мањег играча са квотом од +250, имате две опције: ризикујете 1,0 јединице за шансу да освојите 2,5 јединице или ризикујете 4,0 јединице за шансу да добијете 1,0 јединице.
  • Када стављају опкладу, већина играча преферира приступ „да добију“ на спредовима и приступ „ризичном“ код аутсајдера, али треба да користите која год стратегија вам помаже да се осећате најлагодније.

Примарна предност ове стратегије је у томе што штити вашу банку док и даље гарантује повраћај ако је ваша стопа победа виша од границе рентабилности.

Имајте на уму да ова стратегија захтева редовне процене банкролла. Ако сте добили или изгубили значајан број јединица, размислите о томе да прилагодите величину својих јединица.

Модел поверења:

Када сте сигурни у меч, модел поверења вам омогућава да повећате своју опкладу. Иако се коцкање од 1,0 јединице и даље препоручује, повећање вашег улога на 2,0 или 3,0 јединице је повремено прихватљиво. Не заговарамо повећање величине јединице изнад тога осим ако нисте показали доследан капацитет да правите најпоузданије опкладе.

Пре него што донесете коначну одлуку, мудро је проћи кроз овај модел. То, на срећу, није тешко постићи. 

  • Требало би да пратите своје опкладе у табели, без обзира на ваш систем клађења, а такође би требало да почнете да бележите ниво поверења у сваку опкладу на скали поверења од 1–3. 
  • Можете погледати свој рекорд за сваки износ опкладе, чак и ако увек кладите исти број јединица. Има пуно смисла да повећате износ опкладе ако ваше најпоузданије опкладе имају далеко бољу евиденцију од оних са мање сигурним.
  • Поред тога, модел поверења дозвољава повремену опкладу на пола јединице. Ово је најефикасније када се кладите на аутсајдере или парлаие са великом потенцијалном исплатом.

Процентуални модел

Процентуални модел је упоредив са флат системом клађења. Једина значајна промена је та што ће величина ваше јединице зависити од вашег банкролла, а не од унапред одређене. Почетна нумеричка поређења би требало да буду блиска, али величина ваше јединице ће се променити много брже од равног модела.

Хајде да погледамо теоретски банкролл од 1.000 долара као пример.

  •  Без обзира да ли је заснована на фиксној или процентуално заснованој, ваша почетна опклада ће бити 25 долара ако је ваша жељена стандардна јединица 2,5%. Од тада ће ствари почети да се мењају. 
  • Почетних $1,025 у вашем банкроллу ће порасти на $1,025 ако освојите своју прву опкладу. 
  • Следећа опклада ће вас коштати 25,63 долара, или 2,5% тог износа.

Примарна заслуга ове тактике је што она користи вруће низове, што је уобичајена појава у спортском клађењу. Након сваке добитне опкладе, повећавате свој улог за одговарајући износ, што повећава ваш потенцијални повратак током низова победа.

Недостатак је што бежање из непријатне ситуације може бити изазовније. Величина ваше опкладе ће се смањити ако ваш новац падне испод вашег почетног износа. Као резултат тога, тајминг вашег победничког низа постаје важнији него што је био под парадигмом фиксних јединица. Због веће стандардне девијације, ово је ризичнија стратегија.

Модел Келли Цритерион

Модел Кели критеријума је као напуњена верзија модела поверења. Ваш циљ је да израчунате прецизан проценат добитка за сваки улог, а не да једноставно дате ниво самопоуздања сваком избору. Затим бисте користили ову цифру у следећој калкулацији да бисте израчунали тачан износ вашег банкролла који би требало да буде у игри у било ком тренутку:

Ултимативни водич за управљање банком за спортско клађење

Формула може изгледати компликовано на први поглед, али је прилично једноставна. Хајде да испитамо измишљени сценарио.

Израчун би могао изгледати отприлике овако ако мислите да имате 55% вјероватноће да добијете регуларну опкладу од -110:

Ултимативни водич за управљање банком за спортско клађење

Користећи Кели критеријум, то значи ризик од 5,5% вашег целокупног банкролла.

Програм ће саветовати већу опкладу ако и само ако се ваш ниво самопоуздања или новчане шансе ваше опкладе побољшају. Није неуобичајено да су ове бројке донекле подебљане.

Хајде да се претварамо да мислите да аутсајдер од +200 има 50% шансе за победу. Овако би резултујућа формула могла изгледати:

Ултимативни водич за управљање банком за спортско клађење

Келијев модел критеријума препоручује запањујуће високу величину опкладе од 25% вашег новца под одређеним околностима.

Зато је прецизна тачност у процени ваших шанси за успех кључна. Изгубићете значајан део свог новца ако направите грешку.

Не би требало да испробавате ову технику осим ако нисте урадили доста домаћег задатка о томе колико добро можете да процените своје шансе за победу, а чак и тада би вам било боље да користите прилагођену верзију алгоритма.

Кели критеријуме обично користе професионални спортски кладионици, а многи се одлучују да се кладе само на делић препорученог износа. Ипак, то ће вас заштитити од губитка онолико колико и стандардни модели клађења равног или процентуалног клађења.

Спортско клађење Савети за управљање банком

Ево неколико савета који ће вам помоћи да сачувате своју банку за спортско клађење. 

Држите се својих финансијских ограничења

Знање када престати са клађењем је кључно знање за повремене спортске кладионичаре. Ако се кладите, ризикујте само оно што можете себи приуштити да изгубите. На тај начин, шта год да се деси, можете се опустити и добро провести без превише бриге о несрећи. Важно је запамтити да је добар провод главни циљ. Никада није забавно коцкати новац који не можете ризиковати да изгубите.

Направите посебан фонд за клађење

Ово је важан савет који многи кладионичари чују, али га никада не прате. Одложите фиксни износ средстава недељно или месечно и избегавајте да трошите више од тога на клађење.

Лако је изгубити појам о својим добицима или губицима када морате да вадите новац из џепа сваки пут када положите опкладу. Без пажљивог праћења, клађење може брзо постати озбиљан одлив ваших ресурса.

Никада не узимајте средства из вашег скупа новчаних средстава

Најуспешнији коцкари у спорту то чине зато што знају да је растући новчани износ од суштинског значаја за дугорочан успех. Један од главних начина на који то постижу је одржавање константног банкрола и не трошење својих добитака.

Ако се кладите на спорт само из забаве, онда би значајан део тог уживања требало да буде трошење добитака на нешто друго забавно. То значи да можете узети више новца из свог банкрола него обично ако сте само ретки коцкар.

Међутим, ако желите да се побољшате као спортски кладионичар и на крају остварите велике победе, морате уштедети што је могуће више свог профита у свом банкроллу. У свету коцкања, готовина је аналогна муницији; што више имате, више штете можете учинити својим опкладама.

Документујте све пажљиво

Ако не пратите своје добитке и губитке, ваши напори за управљање банковним рачуном биће узалудни. Иако може изгледати очигледно, ово је озбиљно недовољно искоришћена стратегија у свету спортског клађења.

Једноставан и брз приступ одржавању података о вашој прошлости клађења је да водите евиденцију о свом новцу и опкладама. Ваше претходне опкладе се могу анализирати на овај начин, бацајући светло на узроке ваших победа и пораза. Можете користити Екцел за ово или испробану бележницу.

Испитајте изворе свог финансијског успеха. У којој мери профитирате од клађења на одређене спортове, тимове и опкладе? Друго питање је: где очекујете да ћете имати највећи губитак? Потребан је напор, али можете направити значајну разлику у свом резултату ако играте на својим предностима и избегавате своје слабости.

Шта значи зауставити губитак?

Када је у питању спортско клађење, најтеже је разумети када треба стати. Препоручујемо Вам коцкати са одговорношћу и пажљиво прочитајте следеће савете: 

  • Стоп-лосс лимити су максимални износ новца који је инвеститор спреман да изгуби у одређеном временском оквиру. Када ваши губици пређу тај износ, више се нећете коцкати. 
  • На пример, ако себи дозволите да коцкате 100 долара и изгубите све у једном дану, нећете се поново кладити. Дисциплина да креирате план ограничења за заустављање губитка помаже вам да избегнете прерано губитак новца.
  • Не добијају сви лимит губитка када се кладе на спорт како би спречили да брзо изгубе новац. Лако је уносити податке о кредитној картици и бацати новац на коцкање на мрежи, тако да је кључно открити реалне методе да будете штедљиви.

Праћење наших претходних упутстава и одржавање одвојене банке за клађење ће вас ставити у много јачу позицију. Ако се осећате преоптерећено, ови предлози могу помоћи.

  1. Ако желите да се кладите са готовином, најбоље је да тај новац држите одвојено од осталих средстава иу затвореној коверти. 
  2. Ако желите да користите банковну картицу за клађење, препоручује се да отворите посебан рачун у ту сврху.

Успостављање ограничења за заустављање губитка је једна од техника за заштиту вашег капитала за клађење, без обзира на стратегију коју одаберете. Постоје две врсте ограничења за заустављање губитка. 

Сессион Стоп Лосс

Можете да контролишете колико новца трошите на коцкање ако своје време поделите на дискретне периоде. Типичан спортски кладионичар ће издвојити 200 долара за дан и тај новац распоредити на двадесет различитих опклада на игре или линије.

Запамтите да ако намеравате да се кладите на спорт цео дан, можда ћете желети да играте на много сесија да бисте имали довољно средстава да наставите да играте чак и ако имате лош почетак.

Чим новац ваше сесије нестане, престаните да се коцкате док се финансијски не опоравите.

Стоп Вин Лимит

Колико год то звучало контрадикторно, знати када треба да прекинете када сте испред је једнако кључно као и знати када да одете када сте доле.

Чак и најсрећнија особа ће у неком тренутку остати без среће, па је обично најбоље да уновчите док сте будни. Постављање ограничења стоп-вин је фантастичан метод за тренирање ваше самоконтроле, што ће вам добро послужити у било којој врсти спортског клађења.

Ако се одлучите за велику циљну цифру и случајно је постигнете, можете престати са клађењем и провести остатак дана збрајајући своје победе.

Последње мисли

Читање и усвајање овог чланка пружиће чврсту основу основа стратегије управљања банковним рачунима у спортском клађењу.

Не можемо довољно нагласити ову тачку: добро управљање новцем у коцкању ће донети огромне награде. Не само да ће повећати ваше шансе за освајање новца, већ ће и спортско клађење учинити много мање стресним.

Могућност објективног праћења напретка је још једна предност доброг финансијског управљања. Можда ћете бити далеко реалнији у вези са својим исходима ако тачно знате колико сте освојили и изгубили у одређеном месецу.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
ThunderPick
Бонус $2,000

Најновије вести

Зароните у узбуђење: Кеенеландов предстојећи избор Доубледогдаре Стакес
2024-04-18

Зароните у узбуђење: Кеенеландов предстојећи избор Доубледогдаре Стакес

Новости