Све што треба да знате о: Линије за Клађење

Линија клађења је тачка која одваја фаворизовани тим од аутсајдера у спортским такмичењима. Кладионице добијају квоте на спортске утакмице из сложеног математичког модела или компјутерског алгоритма. На основу статистике, коефицијенти одређују вероватну маргину победе између два тима, која се заснива на јачини претходних наступа.

Током анализе, спортске кладионице упоређују тимове како би одредили који је фаворит за победу и са којом разликом. На пример, кладионице могу предвидети да ће фаворизовани тим победити са 10 поена разлике. Због тога, аутсајдер тим може добити хендикеп од 10 поена ради клађења.

Све што треба да знате о: Линије за Клађење
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Све о линијама за клађење

Све о линијама за клађење

Коцкари се кладе на сваки тим на основу квота које кладионице стављају на располагање. Анализа такође узима у обзир учинак играча. Резултати су тачни око 50 посто времена. квоте за клађење се стално развијају и заснивају се на томе како тимови раде.

Кладионици проверавају квоте да би одредили актуелна очекивања учинка за такмичарске тимове. Будуће квоте се стално мењају и одражавају учинак тима током целе сезоне.

Спортске кладионице имају тенденцију да верују консултантима који нуде информације о вероватним квотама на основу искуства у индустрији. Након прегледа компјутерски генерисаног рангирања, професионални креатори квота дају процену квота на исход сваког спортског такмичења на основу укупних перформанси тима.

Професионални коефицијенти прилагођавају линију клађења на основу унапред одређених критеријума, који могу укључивати повреде, предност домаћег терена, временске прилике и распоред путовања тима. Чак и доминантни прекршај у додавању може да игра улогу у одређивању квота и следеће линије клађења.

Ако тим игра узастопне утакмице, овај распоред може утицати на анализу квота и линије клађења у кладионици.

Све о линијама за клађење
Како функционишу линије за клађење?

Како функционишу линије за клађење?

Након што су квоте постављене, онлајн кладионица чини предвиђања доступним јавности као 'отварање' или почетне квоте, које се предвиђају за сваки меч. Кладионици одлучују на који тим ће се кладити на основу квота.

Одсмакери постављају границе клађења на ниском нивоу да би утврдили како се кладионици кладе пре него што подигну лимите клађења.

Када тржиште за клађење на одређени меч расте, кладионица може да прилагоди квоте или линију клађења током временског оквира пре утакмице на основу тога колико коцкарске акције привлаче конкурентски тимови.

Најбоље земље за коцкање су Аустралија, Сингапур, Ирска и Канада. У Европи, Велика Британија, Италија, Француска и Шпанија имају тенденцију да имају високе бруто приходе од коцкања. Међутим, кладионице широм света користе линије за клађење када нуде квоте онима који кладити се на спортска такмичења.

Како функционишу линије за клађење?
Монеилине опклада

Монеилине опклада

Према водичи за спортско клађење, Монеилине опклада је једноставан процес који има два до три могућа исхода. Са два тима или играча у Монеилине опклади, коцкари бирају који ће играч победити.

За фудбалске или ММА борбе, постоји трећа опција клађења, која се зове нерешено, када није проглашен победник или губитник. Апликације за спортске кладионице често нуде извлачење као опцију Монеилине опкладе. Други нуде реми без опције опкладе. У овом случају, коцкар бира победнички тим или такмичара без исхода жреба.

Ако кладионичар предвиде тачан резултат такмичења, кладионица ће се исплатити по квотама. Монеилине опклада се разликује од линије за клађење по томе што постоји само опција за победу, губитак или нерешен резултат.

Фаворите

У новчана опклада, квоте ће предвидети фаворизовани тим или играча да победи у мечу. Коцкар може да уложи износ наведен у квотама за победу. На пример, са квотом од -15, особа може да стави 15 долара да освоји 10 долара.

Исплата је 25 долара, што укључује износ улога од 15 долара плус победнички износ од 10 долара. Са Монеилине опкладом, тим или играч који има предност да победи увек ће имати квоте са предзнаком минус.

Ундердог

Коцкари понекад више воле да се кладе на аутсајдера у онлајн кладионици, што је мање вероватно да ће конкурент победити противника. Користећи 10 долара као јединични пример, кладионичар који се клади на аутсајдера би морао да се клади на 10 долара да би освојио 15 долара и добио исплату од 25 долара. У Монеилине опклади, квоте аутсајдера су приказане са знаком плус, тј. +15.

Чак

Ако су тимови толико блиски у вештини да су квоте парне, кладионичар се може кладити на парне квоте. У овом случају, кладионичари могу добити исплату од 20 УСД на опкладу од 10 УСД за квоте Парне +10.

Монеилине опклада
Све о парлаи опкладама

Све о парлаи опкладама

Парлаи клађење је јединствена опклада, која повезује додатне појединачне опкладе заједно и зависи од свих добитних опклада да би кладионичар добио опкладу. Ове врсте опклада нуде високе исплате, које су знатно више од једноставног постављања јединствене опкладе.

Разлог за високу зараду је што су шансе да добијете на три опкладе теже него да добијете једну опкладу. Ако кладионичар изгуби само једну опкладу у повезаним опкладама, губи новац уложен на цео парлај. Ако било која од појединачних опклада у парлаи опклади нерешено, опклада се враћа на смањене квоте у складу са исходима за све мечеве укључене у парлаи опкладу.

Обично су корелирани преписи ограничени. Повезане парлаи опкладе укључују две или више опклада на исти меч, које се ослањају на сличан исход. Опкладе на сличне резултате могу довести до високих исплата, због чега кладионице често ограничавају корелиране парлаи опкладе како би избегли значајне губитке у случају победе више кладионичара.

Променљив

Друга опклада за парлаи је опклада на победу два или више такмичара у истом такмичењу. Кладионице умножавају исплату за игре у којима кладионичар бира тачне победнике. Ако кладионичар одабере три тима и сва три тима победе, кладионичар исплаћује веће квоте, које су више од једне опкладе.

Парлаии могу варирати од два до десет тимова у опклади. Иако кладионичари имају помешана мишљења о предностима клађења, то је и даље популаран начин клађења на мрежи.

Профитабилност зависи од способности кладионичара да освоји више од 50 процената датих опклада. На крају, парлаји исплаћују више новца иако је теже победити. Међутим, искусни професионалци могу да се коцкају на парлају на основу дубинског истраживања конкурентских тимова и историјске способности појединачног коцкара да добије опкладе.

Све о парлаи опкладама
Како читати линије за клађење?

Како читати линије за клађење?

Спортски ентузијасти који се кладе на такмичења знаће да постоји много сличности, које укључују клађење конкретно на то ко ће победити у мечу, расподелу поена, опкладе на више и мање и разне опције везане за клађење на фаворита или аутсајдера. Ево примера како се чита линије за клађење на различите спортове и опкладе.

Линије за клађење на фудбал

У Фудбал, знак минус означава тим који фаворизује да победи, а знак плус означава тим за који се очекује да изгуби. Знак + је увек показатељ који тим је аутсајдер у такмичењу.

Ако је број наведен иза знака (-) минус, очекује се да фаворизовани тим победи са тим бројем у поенима. Монеилине је једноставно квота такмичара у мечу за победу или пораз.

Било да су 2 према 1 или 5 према 1, квоте изражавају нумерички исход математичке анализе предвиђене победе или пораза тима на такмичењу. Линија клађења је тачка између очекиваних освојених или изгубљених поена, односно -15 или +15. Међутим, у фудбалу, кладионичар може једноставно да се клади на тим за који мисли да може да победи и уопште не мора да брине о поенима или квотама.

Линије за клађење на кошарку

Кладионице Даллас Маверицкс нуде низ различитих опција за клађење професионалне кошаркашке игре. У НБА клађењу, један од начина клађења је Монеилине клађење, где кладионичар бира победника игре. То је широко прихваћен метод клађења у спортском клађењу. Новчане линије су такође аспект поен-ширења. На пример, квота -55 значи да играч добија за сваку тачну опкладу у односу на квоту -55.

Кладионици се такође могу кладити клађењем на укупан резултат клађењем изнад или испод пројектованог износа који је објавио кладионичар. Ако укупан резултат оба тима прелази предвиђени износ кладионице на тачан резултат који је кладионичар изабрао и на који је ставио, кладионичар побеђује.

Линије за клађење на бејзбол

Клађење на бејзбол је као и друге Монеилине опкладе. Кладионици бирају омиљени тим који улаже 115$ на -115 шансе да добију 100$ ако су тачне. Исплата укључује 215 долара, што је комбинација износа који је кладионик уложио од 115 долара плус износ добитка од 100 долара.

Скала добитака представља тачан износ који кладионик коцка на фаворизованом тиму или аутсајдеру. Међутим, квоте увек представљају основну линију победе од 100 долара. Провизије за кладионице настају када омиљени такмичар изгуби.

Ако фаворит изгуби, кладионичар исплаћује аутсајдеру, остварујући профит од већег фаворита. Ако фаворит победи, кладионица не доноси профит. Ако фаворит има оптималне шансе за победу, мало је вероватно да ће кладионица остварити профит. Међутим, спортски кладионичар даје квоте на хиљаде мечева сваког месеца. Победе и губици се изједначавају, омогућавајући кладионици да победи у целини.

Линије за клађење на коњске трке

У коњске трке, шансе су једноставне за разумевање. Што више новца уложи кладионичар, то су краће шансе. Квоте показују очекивани профит у односу на уложени износ. Са квотом 10-1, коцкар може очекивати да освоји 10 долара за сваки уложени долар. Чак и новац даје кладиоцу 2 УСД за сваки уложена 2 УСД за укупан принос од 4 УСД.

Можда ће требати неко време да нови кладионици схвате како се кладити на спорт. Иако неки спортови нуде сличне квоте за клађење, као што је клађење на директног победника, преко и испод укупног броја поена или разлике у поенима, постоје и други спортови са поједностављеним или изазовнијим опцијама клађења. За коцкара, разумевање квота и истраживање конкурената ће помоћи у избору победника.

Како читати линије за клађење?
About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

Шта треба да знате о НАСЦАР клађењу
2023-03-22

Шта треба да знате о НАСЦАР клађењу

Са огромном базом обожаватеља у Северној Америци и многим тркама које се одржавају практично сваке недеље на разним тркачким стазама од фебруара до почетка новембра, НАСЦАР клађење је један од најатрактивнијих избора за клађење за љубитеље мотоспорта.

Ултимате Супер Бовл водич за клађење да се припремите
2023-03-08

Ултимате Супер Бовл водич за клађење да се припремите

Биће пуно новца за легално улагање на Супер Бовл 2023. након што утакмица 2022. обори све претходне рекорде. Последњи пут, у Супербоулу ЛВИ, Лос Анђелес Рамси су победили Синсинати Бенгалсе са 23-20.

Полуфинале Светског првенства у фудбалу 2022. – Аргентина против Хрватске
2022-12-12

Полуфинале Светског првенства у фудбалу 2022. – Аргентина против Хрватске

Последња недеља ФИФА Светског првенства 2022. је пред нама и преостала су само 4 тима!