Све што треба да знате о: Како се кладити

Спортско клађење је једноставно, забавно и пружа могућност појединцима да зараде новац. Почетници, с друге стране, не би требало да журе са клађењем. Колико год да је спортско клађење једноставно, учинити све како треба на почетку није лако. Сумњиво је да ће играчи уживати у спортском клађењу ако им приступе погрешно јер највероватније неће бити на правом путу да остваре добитак.

Ово не треба да обесхрабри некога да се клади на спорт. Циљ овог чланка је да играчи знају како да се кладе и да кладионицима понуде снажне основе на којима ће се надовезати ако желе да редовно освајају новац.

Све што треба да знате о: Како се кладити
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Ваш водич за спортско клађење

Ваш водич за спортско клађење

Ево кратког прегледа онога што кладионичари треба да знају и да раде да не само да повећају своје шансе за победу већ и да им помогну да се коцкају одговорно и да се забављају радећи то. Индустрија спортског клађења, попут Волстрита, је нестабилна. Кладионице мењају квоте за клађење током дана на основу активности коју обављају и других вести, као што су повреде и временске прилике.

На пример, ако тим А почне као фаворит са 7 поена и велика већина опклада је на њих, њихова линија може порасти са -7 на -7,5. Могуће је да се линија може померити много даље до -8, или да ће бити "купљена" на -7.

Док је реч о линијама, добра је идеја да упоредите редови из више спортских кладионица. Линије се могу разликовати у зависности од кладионице јер различите кладионице служе различитим типовима купаца.

Када је у питању колико се кладити, разумно правило је ризиковати само оно што играч може себи приуштити да изгуби. Запамтите да је спортско клађење маратон, а не спринт. Биће добрих и лоших дана. Зато постоји одлична стратегија која се зове равно клађење.

Флат-клађење подразумева клађење истог износа у свакој игри и ризиковање само 1% до 5% новца играча на сваку опкладу (банкролл је почетни износ који играчи имају на располагању да се кладе). Ако играчи имају банкролл од 100 долара, на пример, не би требало да ризикују више од 5 долара по утакмици.

Ваш водич за спортско клађење
Врсте спортских опклада

Врсте спортских опклада

На један спорт се може кладити на различите начине, а постоји много начина коцкати се на различите спортове.

Када је у питању спортско клађење, највећа ствар коју играчи могу да ураде је да науче прописе сваког облика опкладе и пратеће награде, почевши од ових најчешћих типова спортског клађења.

  • Опкладе на новчану линију: Један од најједноставнијих метода за клађење на спорт је опклада на новчану линију. Играчи ће одлучити ко ће победити у игри или мечу, а добитак се одређује према квотама.
  • директне опкладе: Директна опклада је такође позната као опклада са поенима у Сједињеним Државама. Распон поена показује ко ће вероватно победити и са којом разликом.
  • Укупан број опклада на линије: Овде опклада зависи од укупног броја поена оба тима. Играчи морају да изаберу да ли верују да ће коначни резултат бити већи или мањи од броја који је наведен у кладионици.
  • Парлаи опкладе: Парлаи опклада је постављање бројних опклада које све морају да добију да би играч победио. Играчи се могу кладити да ће тим А освојити Светску серију и тим Кс у Супербоулу исте године, на пример.
  • Теасер Опкладе: Пошто имају два или више избора, опкладе на тизер су упоредиве са парлајима. Разлика је у томе што у замену за мању укупну исплату, играчи добијају повољнији распон поена.
  • Међусобне опкладе: Када кладионичар одабере победника између два учесника, то се назива опклада на директну утакмицу
Врсте спортских опклада
Фудбалско клађење

Фудбалско клађење

Фудбал је један од најпопуларнијих спортова за клађење.

То је добро познат спорт у већини земаља широм света и има више познатих тимова. Још један разлог зашто толико људи ужива у клађењу на фудбалске утакмице је то што постоји толико много турнира за избор.

Ови турнири се састоје од десетина различитих мечева у којима учествује много различитих тимова, нудећи љубитељима спорта много могућности да се кладе на игре.

Једине земље у којима фудбал није најпопуларнији спорт су Сједињене Државе, где влада НФЛ, Аустралија и Нови Зеланд, где доминира рагби, и Канада, где је хокеј национални фаворит.

Фудбалско клађење
Водич за фудбалско клађење

Водич за фудбалско клађење

За почетак учења како се кладити на фудбал, изаберите кладионицу са одличним резултатима. Сајт за клађење треба да има све потребне лиценце и да пружа изузетну корисничку услугу.

Веб локација треба да има широк спектар опција плаћања, као и велику сигурност. Пре него што изаберете спортску кладионицу, разговарајте са другим играчима и спроведите неко истраживање на мрежи за савете.

Најпопуларније врсте клађења у фудбалу су први стрелац, полувреме/крај, парлеј и оба тима која ће постићи гол.

Опкладе на првог стрелца су најпопуларнији метод клађења на фудбал до сада. Ово укључује играч који се клади на тим за који мисле да ће први постићи гол на мечу. Тхе фудбалске квоте за првог стрелца опкладе су обично боље јер постоји много могућих исхода.

Полувреме/Пуно радно време где играчи могу да се кладе да ли:

  • Једна екипа води на полувремену, а друга на крају, или обрнуто,
  • Тим ће бити у предности на полувремену и на крају утакмице,
  • На полувремену ће бити нерешено и један од тимова ће победити на крају,
  • Утакмица ће бити завршена нерешеним резултатом и на половини и на крају.

Парлаи опкладе повећају могући поврат на свој улог клађењем на многе тимове да победе, изгубе или нерешено, смањујући њихове квоте са сваком игром, али повећавајући њихове шансе за велику победу.

Опкладе за обе екипе за гол је само по себи разумљиво јер играчу се даје избор утакмица и даје му упутства да одабере утакмице у којима ће оба тима постићи гол. Промена је у томе што уместо победа, пораза или нерешених опклада у парлај опкладама сада постоје само два могућа исхода: „даће/неће постићи гол“

Фантаси спортске лиге постоје већ дуго, али клађење на њих да би се зарадио новац недавно је постало популарније.

Клађење на фантазијски фудбал

Главни концепт који стоји иза фантастичног спортског клађења је да саставите тим играча на основу одређених критеријума, а ти играчи затим зарађују поене за ваш тим у зависности од њиховог учинка у игрицама.

Затим можете да се такмичите за прави новац са другим људима који су окупили фантазијске тимове, а победник је онај чији тим најбоље ради. Клађење се може обавити на различите начине, укључујући учешће у лигама које трају целу сезону.

Водич за фудбалско клађење
Клађење на коњске трке

Клађење на коњске трке

Јахање има дугу и богату историју, практиковано миленијумима широм света. Трке кочија су биле истакнута активност у античко доба, а трке су се одржавале широм Грчке и Рима.

Коњске трке су тек на другом месту после фудбала као најпопуларнији спорт за гледаоце у Уједињеном Краљевству. Према индустријским студијама, преко шест милиона људи сваке године присуствује тркама у Уједињеном Краљевству, а жене чине 40% оних који иду.

Овај спорт је популаран у Француској, Аустралији, Сједињеним Државама, Канади, Хонг Конгу и Малезији, а познато је да навијачи у Јапану спавају у чекању великих догађаја.

Клађење на коњске трке
Водич за клађење на коњске трке

Водич за клађење на коњске трке

Да почне клађење на коњске трке, кладионичари се прво морају регистровати на одговарајућем сајту за клађење, а затим тамо депоновати своја средства.

Затим једноставно пронађу трку на коју желе да се кладе. Већина веб локација укључује листу тркачких стаза на којима се тог дана одржавају трке, што вам омогућава да изаберете једну и видите све заказане трке.

Како одабрати победника

Ево шест главних фактора које играчи морају узети у обзир када покушавају да предвиде победника коњске трке - кретање, удаљеност стазе, педигре коња, везе, форму стазе и ознаку хендикепа.

  • Одлазак: Гоинг (који се такође назива стање стазе или оцена стазе) је површина стазе на тркачкој стази пре трке или трке. Ход се одређује количином влаге у земљи и процењује је од стране службеног редара на дан трке
  • Удаљеност: Већина коња може да претрчи само одређену удаљеност пре него што се умори. Одабир коња са искуством издржљивости може се добро исплатити.
  • Педигре: Ово се односи на порекло коња. Искусни кладионичари би често прегледали педигре коња да виде да ли он преферира трчање по земљи или травњаку, руковање ван стазе (тј. спорије) или прелазак нове удаљености.
  • Везе: Одређене комбинације тренера, џокеја и власника имале су много успеха, а форма тих двојаца и тројки може донети много новца.
  • Форма курса: Коњи трче различито на различитим тркачким стазама, тако да је добра идеја да проверите тркачке карте за победнике претходних стаза.
  • Хендикеп ознака: Једном када коњ постигне врхунац хендикепа, тешко им је да се такмиче са коњима боље тежине. У хендикеп тркама, поређење оцене коња са њиховим последњим победничким је критично.
Водич за клађење на коњске трке
Клађење на крикет

Клађење на крикет

Крикет је једна од најстаријих игара, чији корени сежу до 18. века у Енглеској. То је такође један од најпопуларнијих спортова на свету, са многим љубитељима спортског клађења који се кладе на мечеве крикета из удобности својих домова.

У стварности, клађење на спортске догађаје у крикету је уносан део индустрије коцкања на мрежи. Иако је најпопуларнија у Британији, Индији, Аустралији и Јужној Африци, расте у популарности код Американаца који су све више упознати са игром.

Иако већина кладионичара у Сједињеним Државама још увек није упозната са овом игром, неки амерички кладионичари сматрају да је клађење на крикет занимљиво због бројних опција клађења које игра даје.

Клађење на крикет
Водич за клађење на крикет

Водич за клађење на крикет

Прво и најважније, кладионичари морају да пронађу најбољу кладионицу која је добро упућена у крикет и која даје конкурентне квоте. Штавише, неки веб странице кладионичара дајте клијентима статистику која им је потребна да би били успешни кладионици.

Далеко је лакше кладити се на основу инстинкта него дизајнирати и анализирати стратегију. Међутим, ако кладионичари користе неке од испробаних и истинитих савета за клађење на крикет ветерана, неће морати да спроводе опсежну статистичку анализу да би повећали ваше шансе да се кладите на победу.

Увек пратите временску прогнозу

Познавање времена може вам дати неки скривени увид у игру која се првенствено ослања на ветар и степен нестабилности ваздуха. На пример, ако се прогнозира киша, утакмице заказане за те дане могу бити скраћене, фаворизујући тим који удара други.

Чекају се резултати бацања

Одлука о томе ко први удара има значајан утицај на резултат игре. То је зато што ће се прва страна која ће пали бити суочена са мањим недостатком како се игра настави због хабања пролаза.

Важност форме

Форма ће одредити колико добро или лоше наступа тим или појединачни играч. Уверите се да унапред прегледате тимове и играче да бисте добили најажурније информације о њиховој статистици учинка.

Процена стања терена

Иако квалитети различитих терена за игру можда нису главни фокус за већину бољих, они су важни. Неки пешаци, на пример, изгледа да се уопште не окрећу, док други одлично реагују на окретање. Постоје споре стазе и неке које имају пловност која фаворизује брзе куглаше.

Крикет је на врху листе када су у питању спортови са тешким хендикепом. То је због великог броја тржишта за избор. Доступне су и опције клађења анте-пост и уживо у игри.

Са толико много алтернатива за клађење, постоји значајан ризик од вишеструких шпекулативних опклада. Као резултат тога, важно је научити неке од најбољих тактика које кладионичари могу користити да би стекли предност и евентуално победили систем.

Водич за клађење на крикет
УФЦ клађење

УФЦ клађење

Током последње деценије, Ултимате Фигхтинг Цхампионсхип (УФЦ) је порасла у популарности, као и клађење на догађаје који се одржавају. Како се све више појединаца клади, кладионице на мрежи су подстакнуте да побољшају своје услуге пружањем додатних опција клађења, промоција и квота које су конкурентне.

Кладионици могу зарадити много новца клађењем на УФЦ. Као и већина спортских клађења, постоје испробани и тестиране стратегије то може помоћи кладионицима да смање ризик уз повећање приноса. Ветерани увек разматрају тактику, али је то још важније за оне који се први пут кладе у мешовите борилачке вештине.

Треба узети у обзир неколико ствари које ће помоћи потпуно новим кладионицима да почну са УФЦ клађењем на праву ногу.

УФЦ клађење
УФЦ водич за клађење

УФЦ водич за клађење

Проналажење кладионице је прва ствар за клађење у УФЦ-у. То је велика одлука, али сада је много лакше него пре неколико година. Разлог за то је што је захваљујући проширењу УФЦ клађење, већина кладионичара сада нуди значајне опције за УФЦ клађење.

Рецензије су доступне да помогну кладионичарима да одлуче да ли вам је потребна помоћ, а играчи такође треба да траже савет од заједнице за клађење.

Оно што играчи треба да траже је основни интерфејс са којим су упознати и који им омогућава да се лако крећу по тржиштима клађења. Потражите све понуде за клађење које кладионици могу да искористе, било да су то бесплатне опкладе, понуде за повраћај новца или нешто друго; сви ће они помоћи играчима на почетку.

УФЦ клађење: Кључни услови клађења које треба знати

  • омиљено: Борац за кога се предвиђа да ће победити — и то скоро увек са смешно ниским квотама. Са ундерцард борбама, клађење на фаворите је увек исплативије.
  • Ундердог: С друге стране, ово је борац за који је мало вероватно да ће победити. То може бити исплативије од клађења на фаворита јер ћете добити свој улог плус профит.
  • Гурни: Опклада која резултира нерешеним резултатом није ни изгубљена ни добитна карта. Ваша опклада се једноставно враћа.
  • креда: Омиљени или пројектовани победник борбе, и обично појединац са најбољим квотама; скоро увек негативне квоте.
  • Одлука: Резултат борбе према судијском записнику. Ово може бити подељено, једногласно, већинска или техничка одлука.
  • ТКО: То значи техничко рушење. Борци бивају у нокдауну три пута, или судија интервенише и прекида борбу након што утврди да борац није у могућности да настави. Осим ако судије не одреде борбу на записницима или прогласе нетакмичење, повлачење из корнера је такође технички нокаут.
УФЦ водич за клађење
About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović

Најновије вести

Водич за врхунско спортско клађење у боксу
2023-11-17

Водич за врхунско спортско клађење у боксу

Клађење на бокс увек је имало предану базу обожаватеља. Последњих година, све више и више љубитеља борби почело је активно да тражи могућности за клађење на значајне догађаје. Добра вест је да је сада лакше него икада кладити се на бокс. Ако сте заинтересовани за спортско клађење, важно је да знате различита тржишта у боксу, типичне формате квота и корисне савете за клађење пре него што дате било какве опкладе. Такође би требало да научите како да изаберете поуздане онлајн кладионице. Овај свеобухватни водич за онлине бокс клађење покрива све основе.

Шта треба да знате о НАСЦАР клађењу
2023-03-22

Шта треба да знате о НАСЦАР клађењу

Са огромном базом обожаватеља у Северној Америци и многим тркама које се одржавају практично сваке недеље на разним тркачким стазама од фебруара до почетка новембра, НАСЦАР клађење је један од најатрактивнијих избора за клађење за љубитеље мотоспорта.

Ултимате Супер Бовл водич за клађење да се припремите
2023-03-08

Ултимате Супер Бовл водич за клађење да се припремите

Биће пуно новца за легално улагање на Супер Бовл 2023. након што утакмица 2022. обори све претходне рекорде. Последњи пут, у Супербоулу ЛВИ, Лос Анђелес Рамси су победили Синсинати Бенгалсе са 23-20.

Најхладнији зимски спортови на које се можете кладити
2022-03-02

Најхладнији зимски спортови на које се можете кладити

Спортови који се играју на снегу или леду називају се зимским спортовима. За разлику од летњих спортова, зимски спортови имају краћу сезону од новембра до фебруара. Неки догађаји, као што су Зимске олимпијске игре, заказују се сваке четири године. Зимске олимпијске игре представљају најузбудљивије могућности онлајн спортског клађења. Ипак, неколико годишњих и двогодишњих зимских спортова је доступно за клађење.