Играјте политику данас - освојите прави новац

Још од проналаска клађења пре више од 2.000 година, пракса је постала шира и укључује више могућности. Политика је стотинама година била једна од најважнијих тема о којима се људи брину – јер она обликује нас, нашу будућност и наш свет.

Поред спорта, коцкари могу предвидети и исходе популарних политичких догађаја и добити новац заузврат. Дакле, шта је политичко клађење? Да ли је легално коцкати се политичким дешавањима? Ако јесте, како то радите? За одговоре на ова и многа друга питања, наставите да читате.

Играјте политику данас - освојите прави новац
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
На шта се клади политика?

На шта се клади политика?

Као што име говори, политичко клађење укључује предвиђање исхода великих политичких такмичења као што су општи избори у Великој Британији, председнички избори у САД и још много тога.

Али кладионичари не праве политичке квоте само за примарне изборе. Кладионици такође могу добити тржишта као што су ко се кандидује за коју канцеларију, учесници дебате, трајање дебате и још много тога. Укратко, постоји мноштво политичких тржишта клађења које треба искористити.

У међувремену, опште је мишљење да је политичко клађење релативно скорашњи изум. Али истина је да политичко клађење има богату историју, посебно у западним земљама.

Своје корене вуче из 16. века у Италији и 18. века у Великој Британији. У САД, политичко клађење је било толико распрострањено у периоду пре 1860. године. До 1960. године, кладионичари у Невади су узимали велике опкладе на предстојеће америчке председничке изборе. Видите, политичко коцкање није ништа ново.

Да ли је изборно клађење легално?

Да, клађење на политичке оптужнице је 100% легално. Међутим, од виталног је значаја да се кладите на реномиране кладионичаре попут ових наведених овде. У САД, на пример, преко 20 држава је легализовало спортско клађење, чинећи политичке опкладе апсолутно легалним у овим областима.

Још је боље у Европи, где је већина земаља недавно ревидирала своје законе о клађењу како би укључила онлајн спортско клађење. Све у свему, клађење на било коју прилику је легално, у зависности од тога одакле играч долази.

Али шта се дешава ако је клађење нелегално у некој земљи? Не брини; кладионичари у таквим јурисдикцијама и даље могу да се кладе код најбољих офшор кладионица.

Ове међународне кладионице прихватају стране играче, под условом да прођу КИЦ (Кнов Иоур Цустомер) процес. Такође, најбоље међународне кладионице су лиценциране и регулисане од стране угледних тела попут Британске комисије за коцкање (УКГЦ), Малта Гаминг Аутхорити (МГА) и Шведска управа за коцкање.

На шта се клади политика?
Како се кладити на политику

Како се кладити на политику

Након што сте прочитали до ове тачке, очигледно је да желите да се уложите у политичке исходе као што су председнички избори у САД 2024. На срећу, многе лиценциране кладионице нуде играчима задивљујуће квоте за изборно клађење. Изборни реквизити су прилично слични традиционалним квотама доступним на било који сајт за клађење.

Испод су неки стандардни политички реквизити на које треба обратити пажњу:

  • Ко ће победити на изборима?
  • Ко ће бити потпредседник "Кс"?
  • Да ли ће се кандидат "Кс" уклопити у Клинтонове или Обаме?
  • Колико ће трајати дебата између Кс и И?
  • Која ће странка носити гласове народа?

Сада када знате нека уобичајена тржишта политичког клађења, отворите налог у легалној кладионици. Да бисте то урадили, направите налог, затражите бонус и изаберите политички догађај на који ћете се кладити. Али пре него што се кладите, научите како да прочитате квоте. Срећом, о томе ће ова страница говорити следеће.

Како читати квоте за изборно клађење

Читање политичких квота за клађење је прилично једноставно. Шансе су доступне у децималном, америчком или фракционом формату, у зависности од ваше надлежности.

Децималне квоте су уобичајене у Европи и Азији, док кладионице у САД и Канади користе америчке квоте. На крају, кладионичари се често сусрећу са фракцијским квотама клађења у Великој Британији и Ирској.

На пример, кладионичар из Велике Британије може понудити 2,51 квоту владајућој Конзервативној странци да победи на парламентарним изборима у жестокој конкуренцији против Либералних демократа. Сада, у овом случају, ако кладионичар уложи 10 долара да би владајућа странка учинила оно што је потребно, на крају ће добити 15,1 долара ако победи (10 к 2,51 долара).

Што се тиче америчких квота, коефицијенти могу понудити -150 да Џо Бајден победи на предстојећим председничким изборима. С друге стране, Кање Вест има +150 за победу.

Ако је то случај, кладионичар мора да прикупи 150 долара да би Бајден победио да би добио профит од 100 долара. У међувремену, опклада од 100 долара на Кание Веста може донети профит од 150 долара. Запамтите, негативне (-) шансе представљају фаворите, док су позитивне (+) недостатке.

На крају, кладионичар може понудити линије у разломачним квотама, званим британским квотама, или УК квотама. Држећи се првог примера изнад, претпоставимо да су шансе 6/1 да ће либералне демократе издржати дан. Ако је тако, то значи да успешна опклада од 10 долара гарантује профит од 60 долара укључујући улог од 10 долара. Само помножите улог са бројиоцем, а затим поделите са имениоцем. Затим додајте укупан улог да бисте сазнали свој победнички потенцијал.

Како се кладити на политику
Политичке кладионице

Политичке кладионице

Шта чини савршену политичку страницу за клађење? Постоји посебан критеријум за тражење и одабир најбољих политичких сајтова за клађење. Ево најчешћих:

  • Лиценцирање и регулација: Баш као и када бирате традиционални сајт за коцкање, лиценцирање би требало да буде главни приоритет при избору сајта за политичко клађење. Пре него што положите изборну опкладу на било коју кладионицу, уверите се да је сајт угледан као они који се промовишу на овој страници.
  • Безбедносни протоколи: Ово је још један фактор који доприноси кредибилитету сајтова за коцкање. Поред поседовања важеће лиценце, безбедно место за клађење мора бити ССЛ шифровано да би се осигурала максимална безбедност података. Опет, већина препоручених сајтова овде означи ово поље за потврду.
  • Тржишта клађења и квоте: Политичка тржишта нису само било која друга тржишта клађења. Као такви, најбољи кладионичари морају да се труде да обезбеде што више тржишта. Такође, квоте морају бити прилагођене играчима. Да бисте то осигурали, истражите и упоредите шансе пре него што се придружите кладионици.
  • Бонуси и промоције: Са низом опција које можете изабрати, не вреди се придружити кладионичару који не нуди подстицаје. Најбољи политички сајтови за клађење би требали понудите новим играчима бесплатне опкладе и бонусе за депозит. Такође, лојални играчи морају уживати у подстицајима као што су чести рабати и бонуси за депозит.
  • Кориснички сервис: Уверите се да кладионица нуди најсавременији механизам подршке. Тим за подршку треба да буде доступан путем телефона, е-поште, ћаскања уживо или друштвених медија. Такође, требало би да буду доступни 24/7 и на више језика. Осим тога, испробајте их са упитом или два да видите колико брзо одговарају.
Политичке кладионице
Политички савети за клађење

Политички савети за клађење

Занимљиво је да у политичким опкладама не постоји добра или лоша стратегија клађења. Међутим, неки системи су се временом показали ефикаснијим од других. Прво, копајте дубоко да разоткријете стварну ситуацију на терену. На пример, политичке вести на ЦНН-у могу се разликовати од оних које су доступне на ББЦ-у. Познато је да међународни канали вести имају политичке склоности. Дакле, истражите дубоко на неколико извора.

Друго, опрезно користите политичке анкетаре. То је зато што ове анкете могу бити искривљене у зависности од извора. Запамтите да најпоузданије анкете осликавају тачну ситуацију како се дешава. Ако је могуће, користите локалне анкетаре јер су они генерално тачнији. Све у свему, важно је ко је интервјуисан и ко је спровео анкету.

Изнад свега, поставите буџет за коцкање и поштујте га у сваком тренутку. Ево у чему је ствар; ограничавање износа за клађење у току дана, недеље или месеца чини губитке мање болним, а победе још слађима. Ствар је у томе да се придружите лудилу за политичко клађење знајући да су губици чешћи него победе. И, наравно, немојте јурити губитке јер је крајњи резултат предвидљив.

Политички савети за клађење
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

Било да се кладите на политику или било који други догађај, одговорно коцкање је неопходно. Дакле, осим одвајања ограничења потрошње, који други трикови се примењују? За почетак, поставите временско ограничење јер коцкање може бити дуготрајно. Могуће је да проведете сате у кладионичарском клађењу све док ваш банкролл не пропадне. У том случају, кладионичари не ризикују само да буду зависни од клађења, већ и да банкротирају.

Такође, избегавајте коцкање под утицајем дрога или депресије. Депресивни играчи су познати по томе што доносе ирационалне и неразумне одлуке о клађењу. Поред тога, клађење под утицајем алкохола или дроге може нарушити процену. Дакле, играјте само када је глава чиста од било каквих стресних мисли или утицаја.

На крају, немојте се кладити да бисте од тога зарађивали за живот. Познато је да политичка надметања дају непредвидиве резултате, баш као и други облици коцкања. Стога ће вас улагање богатства у тржиште клађења на крају свега вероватно оставити сломљеним и под стресом. Дакле, кладите се на мало и уживајте у емисији како долазе.

Одговорно коцкање
About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović