Све о Basketball Odds

Кошарка, посебно НБА, је завладала светом у последњих неколико деценија и постала један од најпопуларнијих спортова на свету. НБА је вероватно најуспешнија спортска организација на свету, а самим тим и један од фаворита за кладиоце.

Исти је случај и са Евролигом, АЦБ лигом, Еврокупом као и међународним турнирима попут Светског првенства или Олимпијских игара. Кошарка има много специфичних елемената и најбоље онлајн кладионице нуде разне линије на које се можете кладити.

Све о Basketball Odds
Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Како читати квоте за клађење на кошарку?

Како читати квоте за клађење на кошарку?

С обзиром на то, како читати квоте за клађење на кошарку је изузетно важно јер постоје много различитих квота и линије. Од новчане линије, распона поена и укупног броја поена изнад/мање до клађења на одвојене четвртине и полувремена, све је ово само део онога што нуде кошаркашке онлајн кладионице.

Тхе кошаркашке кладионице онлајн који желе да се истичу нуде линије за клађење на статистику појединачних играча. Данас се можете кладити на поене, скокове, асистенције, украдене лопте, блокаде, изгубљене лопте, постигнуте тројке и слободна бацања.

Чини се да је све спремно за врхунско искуство клађења за сваког љубитеља клађења на кошарку, али ако нисте упознати са линијама клађења и како да читате кошаркашке квоте, можете се изгубити.

Како читати квоте за клађење на кошарку?
Све о кошаркашким квотама, линијама за клађење и спредовима

Све о кошаркашким квотама, линијама за клађење и спредовима

Један од основних елемената сваког тимског спорта је трајање игре. Кошарка је један од ретких спортова, ако не и једини, чије утакмице трају различито у зависности од лиге. Тхе НБА игре а утакмице из неких других лига попут кинеске ЦБА или филипинске ПБА играју се у периодима од 4 к 12 минута или укупно 48 минута.

Кошаркашке утакмице у Европи или све оне које организује ФИБА играју се у 4 периода по 10 минута или укупно 40 минута.

Веома је важно да знате колико дуго ће кошаркашка утакмица трајати пре него што положите опкладу, посебно ако желите да се кладите на више/мање.

Кошаркашке квоте

Ниједна кошаркашка утакмица не може завршити нерешено, што значи да свака од њих мора да има победника. Одређени проценат кошаркашких утакмица завршава се нерешено после регуларних 40 или 48 минута. У овим случајевима играју се продужеци од 5 минута док једна од екипа не заврши као победник тих периода.

Знајући да кошаркашке кладионице на мрежи нуде двосмерну и тросмерну линију новца. У двосмерној линији новца, све што добијате су квоте за победу сваког тима. У тросмерној линији новца, поред ова два, видећете квоте за клађење на кошарку за нерешен резултат у регуларном делу.

Када је у питању клађење на четвртине или полувремена, трострука линија новца је најчешћа јер четвртина или половина могу завршити нерешено.

Кошарка се шири

Клађење на кошарку је познато по коришћењу намаза. Израчунавање спреда је нешто што је најбоље онлине кладионице раде веома добро. Сврха ширења у кошаркашком клађењу је да се обема екипама дају једнаке шансе за победу постављањем распона у одређеном тренутку. Колики ће бити распон зависи од многих фактора као што су спискови, рекорди, недавни резултати, распоред извештаја о повредама итд.

Све о кошаркашким квотама, линијама за клађење и спредовима
Како се кладити на кошарку

Како се кладити на кошарку

Како се кладити на кошаркашки намаз најбоље ће описати пример. Дакле, претпоставимо да је Голден Стате Варриорс играју са Шарлот Хорнетсима. Вориорси, као један од најбољих тимова у протеклој деценији, били би фаворит у овој утакмици. То ће за Вориорсе повећати разлику негде око -9,5 поена.

Ова разлика значи да ако се кладите на Варриорсе да покрију ширење, они ће морати да победе са најмање 10 поена. С друге стране, ако се кладите на Хорнетсе, ваша опклада ће бити добитна ако Хорнетси победе или изгубе, али не са више од 9 поена разлике.

Како се кладити на кошарку
Објашњене линије за клађење на кошарку

Објашњене линије за клађење на кошарку

Линије за клађење на кошарку су једне од најинтересантнијих у индустрији, али и оне које захтевају пажњу да би се разумеле. Кошаркаши подједнако пласирају своје опкладе на линији новца и ширење као и укупан број поена за игру.

Више и испод је једна од опција које многи играчи бирају у клађењу на кошарку на мрежи. Подешавање укупне маргине поена је слично подешавању распона. Неке од најбољих онлајн кладионица нуде бројне преко/под линије за једну игру са различитим квотама.

Такође, постоје квоте за клађење на кошарку за појединачне тимове и њихове статистике у игри, као и статистике појединих кошаркаша. Кладионице које нуде најбоље квоте за клађење на кошарку такође нуде линије за играче поене, скокове, асистенције, украдене лопте, блокаде, постигнута слободна бацања, направљене тројке, као и различите резимее ових категорија.

Пре почетка сезоне и како сезона одмиче, онлајн клађење на кошарку нуди квоте за тим који ће победити специфично првенство. Постоје и кошаркашке квоте за четвртину са највећим или најслабијим резултатом, који тим или играч би постигао прве поене и многе друге квоте за клађење на кошарку.

Објашњене линије за клађење на кошарку
Како пронаћи најбоље квоте за клађење на кошарку

Како пронаћи најбоље квоте за клађење на кошарку

Ако сте љубитељ кошаркашког клађења, посебно НБА, морате бити свесни да су квоте за клађење на кошарку оне које се највише крећу. Кошаркашке сезоне се састоје од много утакмица и, уз сво поштовање према тимовима, нису им сви подједнако важни.

То значи да тренери користе управљање временом да ограниче минутажу својих звезда у одређеним утакмицама или чак да их не играју. Вести о овим потезима стижу за само неколико сати пре дојаве и кошаркашке квоте се брзо мењају.

Ако се питате како да се кладите на кошарку и како да изаберете најбоље могуће квоте за клађење на кошарку, морате да упоредите квоте које дају различите кошаркашке онлајн кладионице.

Као и квоте, дате линије такође треба упоредити. Постоји много статистичких фактора који утичу на распон поена и укупну маржу поена, и иако све онлајн кладионице користе сличне системе, ипак може постојати много разлика.

Ово је још важније ако се кладите на статистику појединачних играча јер одсуство одређеног играча може значити више прилика за постизање гола за играча на којег желите да се кладите.

Како пронаћи најбоље квоте за клађење на кошарку
Која кладионица има најбоље квоте за кошарку?

Која кладионица има најбоље квоте за кошарку?

Свака кладионица нуди клађење на кошарку на мрежи, али такмичења и понуђене линије често варирају. Најпопуларнија кошаркашка такмичења као што су НБА, НЦАА, Евролига или ФИБА Светско првенство или Олимпијске игре, понудио би сваки онлајн кладионичар.

Али ако желите да се кладите на друга кошаркашка такмичења као што су Г-Лига, ЦБА, ПБА или Биг-Тхрее, мораћете да урадите свој домаћи задатак и пронађете најбоље квоте за клађење на кошарку.

Поређење квота између различитих онлајн кладионичара није једина ствар коју треба да урадите. У клађењу на кошарку, дати распони и збројеви у игри, тиму или играчима такође треба да буду предмет поређења. Кошаркашке кладионице на мрежи као што су 1кБет, Бет Виннер, 22бет, Рабона или Номини нуде већину линија, али стварни распони или укупне марже поена нису увек исти.

Неке кошаркашке кладионице на мрежи означавају правац у којем одређене кошаркашке квоте иду помоћу стрелица нагоре и надоле или зелене и црвене боје са зеленом што значи да се квоте смањују, а црвеном што значи да расту.

Која кладионица има најбоље квоте за кошарку?
Савети и трикови за квоте клађења на кошарку

Савети и трикови за квоте клађења на кошарку

Кошарка је спорт за који је сезона веома динамична. НБА тимови играју 3 до 5 утакмица недељно, често играјући узастопне вечери. То је редовна сезона од 82 утакмице, у којој се тимови и тренери суочавају са разним изазовима са играчима и особљем.

У Европи тимови играју на више такмичења. Играју домаћа или регионална такмичења, понекад и једно и друго, а такође и међународна такмичења као што су Евролига, Еврокуп или Лига шампиона.

У тако динамичном окружењу, форма и амбиција тимова расту и доле у свакој утакмици. Све то утиче на квоте за кошарку и ако желите да будете сигурни да стављате опкладу на најбоље могуће опције, онда морате да пратите све ове информације. Понекад се квоте дају на основу резултата тима и списак који иде у следећу утакмицу уопште не изгледа исто.

Савети и трикови за квоте клађења на кошарку
About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović