American Football Odds

Лопта се преноси ношењем са собом (јурњавање), или бацањем и додавањем од једног члана своје екипе другом (додавање).

Поени се могу постићи на више различитих начина, укључујући пребацивање лопте преко гол-линије, бацање лопте играчу који је прешао гол линију (што је тачдаун у оба случаја) или шутирање кроз стативу (поље циљ). Победник је тим са највише бодова након истека времена.

Утакмица обично траје 60 минута подељена у 4 периода по 15 минута.

Све о квотама америчког фудбала, линијама за клађење и маржи

Све о квотама америчког фудбала, линијама за клађење и маржи

Већина опкладе на амерички фудбал су заправо опкладе на НФЛ лигу. НФЛ се састоји од 32 тима, подељених у 8 дивизија, а сваки тим игра 17 утакмица током регуларне сезоне. Ово је кратка сезона у поређењу са већином других лига, игра се од почетка септембра до почетка фебруара.

Због кратке дужине сезоне, НФЛ може бити изазов за оне који воле да се кладе на лигу, јер ограничен број утакмица и противничких тимова отежава процену правог потенцијала који тимови имају. Али то је изазов са којим се сви суочавају и може постати предност за оне који су спремни.

Све о квотама америчког фудбала, линијама за клађење и маржи
Коефицијенти америчког фудбала и како се кладити на амерички фудбал

Коефицијенти америчког фудбала и како се кладити на амерички фудбал

А новчана опклада је онај у коме бирате ко ће победити у мечу. Не морате да предвиђате друге аспекте игре, само изаберите победника између тима А и тима Б. Већина почетника бира ову врсту опкладе јер изгледа најједноставније.

Амерички фудбал се ширио

Најпопуларнији облик клађења на амерички фудбал је ширење које се назива и клађење на хендикеп. Најбољи начин да се опише овај облик клађења је пример. Дакле, ако видите утакмицу између Њу Орлеанс Саинтса и Даллас Цовбоиса са -3,5 поена ширења на Њу Орлеансу, шта то тачно значи?

То значи да Свеци, да би покрили намаз, морају освојити минимално 4 бода. С друге стране, ако ћете се кладити на Каубоје, добијате ако победе или изгубе са највише три бода.

У суштини, кладионица је тиме проценила маржу која чини игру 50-50. У нашем примеру, кладионица америчког фудбала је поставила распон за Њу Орлеанс на -3,5 јер верује да постоји 50% шансе да Чикаго победи са најмање 4 бода или 50% шансе да неће.

Нажалост, ако знамо да кладионице не нуде квоте за "паран новац" од 2,00, а обично су квоте од 1,85 до 1,90 за клађење на ширење, то значи да морате да освојите најмање 52,5% својих опклада да бисте остварили равнотежу. Ово је теже него што се чини. У сваком случају, да би био успешан дугорочно, златни однос би био 55,5%.

Коефицијенти америчког фудбала и како се кладити на амерички фудбал
Објашњене линије за клађење на амерички фудбал

Објашњене линије за клађење на амерички фудбал

Нешто што је веома важно имати на уму када се кладите на линије за клађење на амерички фудбал је нешто што се зове Кључни бројеви.

Кључни бројеви су најчешће маргине победе у НФЛ игре. По редоследу појављивања су 3 бода, 7 поена и 10 поена. Током протеклих 20 сезона, скоро трећина утакмица је завршена са једном од ове три разлике.

Па зашто би требало да имате на уму кључне бројеве? Па, ако узмемо у обзир да је у последњих 20 сезона 16% утакмица завршило са разликом од 3 поена, важно је да ако се кладите на НФЛ маржу да разумете разлику између линије 2,5 и линије 3,5, односно 6,5 и 7.5.

Пошто се толико игара завршава на овим маргинама, то значи да је разлика од 1 поена између распона од 2,5 и 3,5 много значајнија од разлике од 1 поена између разлике од 4,5 и 5,5 поена или чак 2 поена разлике између разлике од 10,5 до 12,5 бодова.

Да поједноставимо ствари: рецимо да су Балтимор Рејвенси добили распон од +3,5 поена. Пошто је маргина од 3 поена тако утврђена и уобичајена, да је 0,5 више које су Гаврани добили изнад је много вредније од неких 0,5 поена у случају од 5 или 8 поена јер се јављају много ређе.

Објашњене линије за клађење на амерички фудбал
Како пронаћи најбоље квоте за клађење на амерички фудбал

Како пронаћи најбоље квоте за клађење на амерички фудбал

С обзиром на чињеницу да је НФЛ најпопуларнија лига у САД, свака кладионица америчког фудбала нуди низ линија о НФЛ и фудбалским утакмицама колеџа. Знајући да су опкладе на ширење најчешћа линија која се игра у америчком фудбалу, кладионице се додатно труде да буду што је могуће боље.

Ипак, то не значи да нема разлика у погледу квота и линија између њих онлајн спортске кладионице. Амерички фудбал је спорт у којем промена једне тачке у ширењу чини највећу разлику у свим спортовима.

Обично постоји најмање једна недеља између две утакмице које тим игра. За то време могу се десити многи догађаји који ће утицати на квоте и линије. Ово је период када треба да се изврши поређење квота. Свака значајна промена може се искористити за стављање опкладе на квоте које би донеле добру вредност.

Како пронаћи најбоље квоте за клађење на амерички фудбал
Најбољи сајтови за клађење на мрежи за квоте за амерички фудбал

Најбољи сајтови за клађење на мрежи за квоте за амерички фудбал

Сезона америчког фудбала не нуди много утакмица као бејзбол и кошарка. Ова чињеница чини проналажење праве кладионице америчког фудбала на мрежи још важнијим јер желите да имате најбоље могуће квоте за клађење и линије спремне када сезона почне.

10бет, БетВицтор, Гунсбет и Мелбет нуде све што би било ком кладионичару америчког фудбала потребно.

Амерички фудбал, као један од најдинамичнијих спортова, може се описати као игра шаха између два тима. Сваки тим има десетине, па чак и стотине акција у својој свесци које има на располагању и које је вредно вежбао.

Неке акције су веома безбедне, док су друге ризичне, али ако се добро изводе, могу освојити много простора.

Исто би требало да буде и са вашим радњама када стављате опкладу. Обавезно урадите свој домаћи задатак и пронађите најбољу кладионицу које бисте се држали за ову сезону и надамо се да ћете имати користи од тога.

Не можете утицати на исход игре, али се дефинитивно можете ставити у најбољу могућу ситуацију да бисте имали највише користи ако се ваша опклада претвори у добитну.

Најбољи сајтови за клађење на мрежи за квоте за амерички фудбал
Савети и трикови за квоте клађења на амерички фудбал

Савети и трикови за квоте клађења на амерички фудбал

Напоран рад и истраживање су две незаменљиве онлајн стратегије клађења на амерички фудбал. Морате да упијете што више информација о тиму на који се кладите, као ио њиховом противнику. Амерички фудбал је агресиван спорт који често доводи до повреда играча.

Да бисте били свесни да ли ће неки кључни играчи бити одсутни са предстојећег догађаја, погледајте Извештаје о повредама тима. Одсуство кључног играча може довести до драстичног пада учинка целог тима.

Поред овога, треба истражити статистику сваког појединачног играча, учинак тима у претходној сезони, сагледати значај утакмица и друге факторе који могу утицати на коначан исход.

Такође, предност домаћег терена је важна у утакмицама америчког фудбала. Урадите своје истраживање упоређујући успех утакмица свог тима код куће и у гостима. Према општој статистици, тимови који играју код куће побеђују у 60% времена. Тимови који играју у гостима могу бити у неповољнијем положају због ефекта публике, умора од путовања, разлике у временској зони и слично.

На крају, желимо да напоменемо да тренери и њихова тактика играју важну улогу у коначном исходу сваке утакмице. Тренери користе стратегије које се понављају које могу бити веома добре против неких противника и неуспешне против других.

Савети и трикови за квоте клађења на амерички фудбал